Am o mare nelamurire! Am folosit ovule anticandidoza de tipul Flagyl , fara recomandarea dr.( este in concediu) pt ca mai luasem si inainte si-mi facusera bine, chiar imediat dupa ce mi-a trecut CM.Problema este ca e posibil sa fi ramas insarcinata chiar imediat la vreo 7 zile !! Pe prospect scrie ca se poate folosi in sarcina, dar nu stiu daca e 100% sigur chiar asa aproape de momentul conceptiei. Oare dupa cat timp dispar efectele negative ? si ar fi sigura o sarcina?? Voi ce altceva ati folosit pt candida in timpul sarcinii??
In primul rand ar trebui sa stii sigur daca este o sarcina sau nu. In al doilea rand, din cate stiu, folosirea unui medicament la varsta asa de mica de sarcina nu ar trebui sa aiba efecte negative. Multe mamici au luat in primele 2 saptamani medicamente fara sa stie ca sunt insarcinate si nu au avut probleme. Candidoza se poate trata in sarcina dar asat doar un medic iti poate spune ce si cum sa iei sau cand.
Cred ca cel mai bine ar fi sa astepti reintoarcerea medicului tau din concediu. Atunci vei afla si daca esti sau nu insarcinata pentru ca tu acum banui ca s-ar putea sa fi in 7 zile iar un test de sarcina e prea devreme de facut.
Draga Rocsi ,iti multumesc tare mult !
Si eu stiam ca in primele 11 zile ale sarcinii functioneaza " totul sau nimic" dar ma chinuie totusi ideea ca am facut un lucru rau , chiar daca neintentionat.
Am sa astept sa treaca sarbatorile, si voi merge apoi la medicul meu.
Va pup!!!!
Vezi...atitudinea asta mai relaxata este cu mult mai buna . Bucurate in continuare de ultimele zile din anul acesta.
Iti doresc an nou fericit si sa ne auzim cu bine!
R_ocsy 18 +
Ai ramas insarcinata la 7 zile dupa ce ai terminat ovulele? Daca da atunci chiar nu ai de ce sa iti faci griji. In primele 10 zile de la conceptie embrionul este protejat. In cazul ovulelor, cremelor cu aplicare locala efectele negative sunt oricum f mici pentru ca se absoarbe doar o cantitate f mica din substanta activa. Clotrimazol mi-a fost prescris pentru candidoza in timpul sarcinii dar nu mai folosi niciun medicament pana nu discuti cu medicul.
Multa sanatate iti doresc.
Mamica Sarei Maria (22.11.2006) si 35+
Sebastian Petru
Va multumesc si eu tare mult pt raspunsuri! m-am mai linistit.
Va doresc un an nou fericit si multa sanatate!