Bebe 3 luni care nu mananca cat trebuie...

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns flloryy spune:

Nu stiu daca este de la lapte...fetita unei prietene( 3 luni), hranita numai cu lapte de la san este constipata de o luna si doar cu supozitoare...
Baietelul meu (2 luni)este si el cam constipat (ii dau si lapte praf Nan si san). Pediatra mi-a recomandat Debridat si o perioada a mers, acum nu mai are efect. Mi-a spus sa ii pun in ceai o lingurita de suc de portocale in prima zi, in a doua zi 2 si tot asa pana are scaun in fiecare zi. Odata ajunsi aici sa ii dau doar Espumisan, sa renunt la Debridat.
A incercat cineva cu suc de portocale la 2 luni?

Mergi la inceput

Cat despre cat mananca....al meu ii cel mai mare mancacios.... 120 ml de 5-6 ori pe zi....Are deja 6 kg si 65 cm, pediatra si medicul de familie au spus sa nu imi fac griji....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eseea spune:

Flori, la 2 luni suc de portocale este muuulllt prea devreme!! Cum poate o pediatra din ziua de azi sa recomande asa ceva? Iti dai seama cat de acid e pt stomacelul lui bb? Va face ravagii!!

Mami de fetita si de baietel

Mergi la inceput

Eseea, ma gandeam si eu ca ii prea devreme cu sucul de portocale... de asta am intrebat...mersi pt raspuns.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariucasara spune:

flloryy la noi a mers cu sucul de portocale dar il beam eu. Cu o jumatate de ora-o ora inainte de alaptat mancam o portocala sau beam un pahar cu suc de portocale.

Mamica Sarei Maria (22.11.2006) si 35+ Sebastian Petru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adastero spune:

Citat:
citat din mesajul lui alex25

Buna!

Am nevoie de sfatul vostru, iata cum sta treaba:

Am o bebelusa de 3 luni care nu prea vrea sa manance cat trebuie. A fost hranita mixt inca de la inceput. In momentul de fata mananca aprox 100 ml lapte muls de la mine si restul completare cu formula. Pana ieri a mancat Lactana si am inceput sa trec pe Nan in disperare de cauza. A luat bine in greutate, aprox 900 gr/luna, dar mai nou are mese la care nu vrea sa manance mai mult de 60-80ml, ceea ce mi se pare extrem de putin la un copil de varsta ei. Ceai nu prea vrea mai mult de 40ml pe zi, deci aportul de lichide nu este suficient, zic eu.
A avit probleme cu scaunul inca din prima zi, pana acum a functionat Lass Baby, mai nou nu mai merge si face numai cu supozitor.

Cele 2 probleme mi se par legate si am zis sa nu fie de la lapte, drept pentru care m-am gandit sa il schimb, vad insa ca tot nu vrea sa pape cat trebuie si nici kk nu face singurica.

Cantitatea de lapte zilnica ajunge cu chiu cu vai la 600ml, mananca cam din 3 in 3 ore si noaptea nu se trezeste pentru papa, are 5 mese pe zi.

Bebe nu are febra, arata ok, are tonus bun.

Ceva sfaturi si pentru mine?? Care ar putea fi cauza??Sa fac ceva investigatii suplimentare, si daca da ce anume? S-a mai confruntat cineva cu problema mea?

-------------------------------------------------------------------------
Alexandra super fericita de ALESSIA ZEINA (26.09.2009)
Da Doamne sa fim sanatoase!

Orice ai face, te sfatuiesc din suflet sa nu compari cat mananca bebe al tau cu cat papa alti copii. Asta te-ar putea deruta. Sanatate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns micha29 spune:

si eu am un bebelus de 2 luni jumatate si nu vrea sa manance decit 60 ml la o masa uneori mananca 90. al meu mananca din 2 in 2 ore ziua..seara la 9 ultima masa iar noaptea pe la 3 inca o masa..asa ca stai linistita. unii bebelusi mananca mai putin si mai des..fiecare are ritmul lui. al meu a luat 1.2 in prima luna si 1.3 kg in luna a 2. si papam nan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alex25 spune:

Va multumesc tuturor pentru raspunsuri.

Situatia acum este urmatoarea: papam NAN si din ce in ce mai putin lapte de san pentru ca nu mai este...ne-am reglat cu scaunul, avem zilnic...cat despre cantitatea de lapte, aceasta oscileaza mult de la o zi la alta sau de la o masa la alta: sunt zile in care a papat si 150-180 la o masa, sunt zile in care are mese si de 80-90, alternate cu mese de 120-150...o cantaresc saptamanal si vad ca totusi a luat 150gr in ultima saptamana, deci nu am motive d eingrijorare...Doamne ajuta in contuinuare.

Va multumesc mult.

-------------------------------------------------------------------------
Alexandra super fericita de ALESSIA ZEINA (26.09.2009)
Da Doamne sa fim sanatoase!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackgirl0 spune:

Citat:
citat din mesajul lui alex25

Va multumesc tuturor pentru raspunsuri.

Situatia acum este urmatoarea: papam NAN si din ce in ce mai putin lapte de san pentru ca nu mai este...ne-am reglat cu scaunul, avem zilnic...cat despre cantitatea de lapte, aceasta oscileaza mult de la o zi la alta sau de la o masa la alta: sunt zile in care a papat si 150-180 la o masa, sunt zile in care are mese si de 80-90, alternate cu mese de 120-150...o cantaresc saptamanal si vad ca totusi a luat 150gr in ultima saptamana, deci nu am motive d eingrijorare...Doamne ajuta in contuinuare.

Va multumesc mult.

Singura veste proasta, intre atatea vesti bune! Pacat!

Nu vreau sa te supar, insa poate faci niste eforturi in plus pentru a-ti stimula si pastra laptele. Este aur pentru copilul tau!
Uita-te aici, azi au dat un reportaj despre avantajele alaptarii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

probabil e anemica, trebuie sa ii faci analize de singe (hemoleucograma din degetel) si sa ii dai fier

despre supozitor, e gresit sa o ajuti sa faca kk cu supozitorul. un bb nu e constipat decit daca face kk tare sau face foarte rar. laxativele dau dependenta, cum ti s-a intimplat. te sfatuiesc sa incerci sa o lasi sa faca singura citeva zile, daca in a 3-a zi abia nu face sa pui supozitor. poate nu merge de la inceput, dar daca faci asta cistigati si tu si ea.

pentru asta poti sa ii dai ceai de musetel

Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005) & Monica (23 aprilie 2009)

Am blog

Mergi la inceput