conditii pentru copil
Buna ziua!Sunt si eu nou pe aici dar o problema nu imi da pace si trebuie sa ma descarc putin si sa aflu si ceva opinii cu aceasta ocazie.Suntem "pe ultima suta de metri" cu sarcina adica undeva pe la jumatatea lui Ianuarie ar trebui sa vina bebelusul nostru scump.Locuim la tara intr-o casa cu 3 camere incalzite cu sobe, cu bucataria in afara casei si aceasta tot cu soba incalzita, fara baie fara wc si fara apa curenta(doar o pompa in curte la care nu curge apa potabila ci doar ptr. folosit la spalat si la udat gradina)In camera unde stam si unde urma sa stam si cu, copilasul s-a stricat soba si incercam sa ne mutam in alta camera in care acum incercam soba.
Bun, stam la 30km de oras(asta ptr. a avea o idee despre distanta in momentul "sorocului")
Va intreb acum astea sunt conditii bune pentru nastere si cresterea in primele luni de viata ale bebelului in conditiile in care se naste iarna?
Pe de alta parte parintii mei stau la oras cam la 500m-1km de spital au conditii nemaipomenite de trai apartament cu 3 camere gresiat parchetat lambriat baia la fel gresie faianta , convectoare ptr. incalzire...etc,si ne cheama sa stam cu o saptamana 10 zile la ei inainte de nastere sa nastem acolo si sa iesim din iarna tot de acolo sa stam acolo pana prin iunie.
Astept comentarii si pareri pe acest subiectpentru a avea dovezi in discutiile viitoare pe care le voi avea in familie in cel mai scurt timp.
Va multumesc si va salut pe toate mamicile si prezente si viitoare si pe toti taticii de asemeni prezenti si viitori.
Raspunsuri
joklk spune:
In primul rand o nastere usoara si un bebe sanatos.
Daca stau sa ma gandesc la ce ai scris as zice ca sunt copii care cresc in conditii mult mai vitrege decat cele descrise de tine. Important e sa fie un copil dorit si inconjurat de multa dragoste. Pe de alta parte in primele luni orice ajutor iti va fi bine venit. Acum bineinteles ca voi decideti.
Johanna mami de strengarita Karla Luiza (14.09.2008)
pozele noastre
Povestea piticului nostru drag Karla-Luiza
universul meu de copil - poze
Mindy spune:
daca nu as avea de ales, m-as descurca si in conditiile astea, cu Wc e mai nasol pt adulti cand e frig afara, in schimb pt bebelusi cu servetele umede, prosopele inmuiate in apa calda ii poti curata repede, baita se poate face in camera, ideea e sa nu ii fie frig cand il dezbraci. Cu spalatul hainelor e mai nasol cand sursa e doar de la pompa, carat apa din curte, asteptat sa se incalzeasca etc.
Dar daca mama ta iti ofera ajutorul, eu nu as refuza si as sta la ei macar o perioada.
Nu atat pt conditii cat si pt ajutorul ei pretios, mai sta mama ta cu bebele cand esti obosita, iti face o supa, un ceai in perioada cand te refaci dupa nastere, ar fi mult mai usor. Stie ea ce stie ca doar e mama si vrea sa iti fie mai bine decat i-a fost ei cand a nascut:)
Nastere usoara si bebe sanatos!
Alizee spune:
Viata la bloc este mult mai comoda decat cea de la tara, cu wc in curte si apa nepotabila in put.
Eu nu as sta pe ganduri in locul vostru si as accepta oferta parintilor tai. Macar pana in vara.
Nastere usoara si copilas sanatos.
allinta
SARBATORI FERICITE !
Natasa spune:
Depinde foarte mult daca sotul tau se intelege cu parintii tai si in ce relatii sint. Evident ca e mai bine cu apa calda/caldura si o mina de ajutor in permanenta, dar asta cu conditia ca voi(tu si sotul) sa luati decizia asta in familie, cu argumente pro si contra. Daca el nu are cum sa te ajute, daca e plecat toata ziua, daca e frig in casa, atunci este evident ce argumente ii aduci. Problema cea mare e ca nici din vara conditiile nu o sa fie mai bune (adica nu o sa aveti apa potabila, apa curenta, wc in casa etc) si s-ar prea putea sa vrei sa ramai la ai tai...
Sabina spune:
nu pana in iunie, dar pana in martie as sta.
Intre timp rezovat problemele la curte.
Pe de alta parte, la 30 de km de oras ai alt aer...plange bebe, il scoti afara si se linisteste.
totul e sa te intelegi bine cu parintii, sa nu vina cu sfaturi, aoleu maica nu ai lapte si chestii din astea.....uneori ajutorul iti iese pe nas.
In concluzie, eu as accepta macar o luna.
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo
accept92 spune:
Nastere usoara si bebe sanatos!
Daca tu ai simti casa in care locuiesti acum ca pe caminul vostru in mod sigur ai vrea sa il duci pe bebe acolo inca din prima zi.
Conditiile in care traiti voi nu sunt deloc pufoase, insa deocamdata il privesc prea putin pe bb. Adica el nu foloseste wc-ul de afara, problema cu soba sunt sigura ca se poate rezolva, cu un ibric de apa fierbinte peste care torni apa rece ai umplut cadita pentru baie, etc. Ceea ce l-ar putea afecta este oboseala si supararea ta, in cazul in care tu nu esti multumita de conditiile in care traiti. Deci imi este greu sa raspund strict la intrebarea 'Va intreb acum astea sunt conditii bune pentru nastere si cresterea in primele luni de viata ale bebelului in conditiile in care se naste iarna?' pentru ca greutatile pe care le intampinati voi acolo nu cad pe umerii copilului. Imi este clar ca tu ai vrea sa te muti si daca si sotul tau isi doreste asta nu vad ce v-ar impiedica sa incercati. Dar daca el nu isi doreste nu mi s-ar parea corect sa il santajezi sentimental impingand in fata binele copilului. Cand l-ai luat ai stiut probabil unde veti locui, la fel cand ati decis sa aveti un copil. Insa sotul tau nu si-a imaginat probabil ca un copil ii va largi familia la asemenea dimensiuni si nici nu este corect sa i se forteze mana in directia asta.
blackgirl0 spune:
Eu am fost FIX in conditia ta, acum 11 luni cand am nascut. Nu stateam la tara, ci in buricul targului, intr-o casa mare, nationalizata, insa in chirie. Locuinta era o camera si-o bucatarie, inaaaalte, incalzite doar cu o soba. Nu aveam baie, ci doar toaleta. Sanse sa facem baie existau, insa cum nu ne-am prea inteles cu proprietarul am preferat sa nu bagam nici un ban acolo.
Am nascut in 31 ianuarie, frig, ger, zapada. Ne-am mutat toti 3 la mama, apartament 2 camere, insa aveam tot confortul (apartament renovat de curand). Am stat un pic peste 2 luni, deja nu stiam cum sa plecam mai repede. A fost super ok pt bebe, caldura, apa calda permanent, insa si sfaturile mamei ne-au iesit pe nas, deja nu ne mai suportam. Cum ne-am mutat (inceput de aprilie) am inceput sa ne reintelegem cu mama. Am mai stat in casa noastra cam 6 saptamani. Intre timp, ne-am mutat tot chirie, insa intr-un apartament cu centrala (singura noastra conditie de fapt); mobila si toata aparatura necesara oricum le aveam deja. Suntem bine acum, bebe are camera lui, suntem singuri, fara sa ne bata nimeni la cap. Nu avem parchet aici, dar avem mocheta peste tot cate 2 straturi si unul de linoleum. Mai cald pt bebe nici ca se poate! O data pe luna aspiram cu un aspirator cu aburi pt dezinfectare.
La voi, la tara, o sa fie nasol cu soba, mai ales cand incepe bebe sa umble. Va trebui sa izolati soba, ca sa nu se arda (eu am patit asa ceva la vechea locuinta). In rest, un patut pt el, un dulap pt hainele lui si un loc unde sa il schimbi si sa-l alaptezi.
r_ocsy spune:
Eu as alege macar pentru 3 luni varianta la oras. Nu strica cateva sfaturi si un mic ajutor si confort atta pentru voi cat si pentru viitorul bebelus. Acum depinde cum va intelegeti cu parintii.
In general bunicii sunt in al saptelea cer cand vine vorba de nepoti si ajutorul primit de la ei e de mare folos. Noi stam in aceeasi casa cu socrii si nu pot sa zic ca imi pare rau ca voi avea si eu un ajutor chiar daca relatia mea cu ei nu este foarte roza.
anya spune:
Eu sunt o persoana dependenta de civilizatie. Nu mi-as imagina cum ar fi sa stau cu wc afara, fara masina de spalat si apa curenta, asa ca as face orice pt a ma muta in alta parte. De ce iti spun asta? Ca sa intelegi de ce m-as muta la mama pana la vara si inapoi in casa doar dupa ce s-ar rezolva cu bucatarie/baie in casa + apa. Dar...pentru ca exista si un "dar" - depinde de relatia in care va aflati cu parintii tai. Decat sa te separi (temporar) de sotul tau (daca el nu vine sa stea cu voi) sau sa te certi cu parintii tai, mai bine te chinui la tara.
Conditiile din casa ta sunt grele pentru tine. Bb-le nu va simti prea mult. Partea proasta e ca nu vei avea cum sa-l supraveghezi permanent deoarece va trebui sa iesi des din casa sa mergi la baie/bucatarie si nu vei putea sa-l scoti pe afara tot timpul (in primele luni). Ce faci cand vei avea micile probleme/intrebari medicale? Exista vre-un pediatru in zona sa-l vada? Cine te va ajuta? Nu vei putea sta si cu bb-le la san (eu stateam si cate 1 ora pana manca puturosul) si in acelasi timp sa faci mancare, sa incalzesti apa, sa speli. Intre supturi (din momentul cand il lasi din brate pana il iei iarasi) nu vei avea uneori nici 2 ore. In timpul asta ce-o sa faci? Il lasi in casa si pleci in bucatarie sa trebaluiesti? Daca ai ajutor, va fi mai bine.
Indiferent de alegerea ta, iti doresc nastere usoara, bb sanatos si mancacios.
AYSHA 2 spune:
io zic ca discutiile nu isi au locul deoarece interesul copilului primeaza, peste orgolii
avand in vedere ca e in plina iarna, o sa fie dificil, maio alesc ac nu ai apa curenta, bucataria e in curte (incovenient pt tine, fara baie si WC iar cu sobele trebuie atentie din cauza fumului si a faptului ca tb supravegheat focul ca sa se intretina o temperatura constanta. Aceasta temp constanta e greu de reglat la soba !
In primul rand tu ai nevoie de liniste si confort imediat dupa nastere iar incovenientele gospodaresti nu prea te ajuta
sa zicem ca sa il alaptezi integral dar daca, Doamne fereste, acest lucur nuse va realiza ? cum faci cu biberoanele, pompa de muls la o bucatarie fara apa curente ?
cam greu..
Conculzia: eu as sta pana in primavara. La 3-4 luni copilul e deja pus pe directie iar tu refacuta complet. Si botezul realizat !
Nastere usoara su un BB frumos si sanatos !