O frumoasa seara de Craciun!

O frumoasa seara de Craciun! | Autor: micheline

Link direct la acest mesaj

De un Craciun imbelsugat si linistit sper ca ati avut parte anul acesta! Pentru noi, seara de Craciun este speciala, pentru ca ne strangem tot satul (de fapt "cartier" al unui oras de provincie, pe vremuri sat) in fata bisericii, cu mic cu mare, ascultam colinde, vorbeste preotul, iar la sfarsit avem foc de artificii. Este minunat! Intalnim cunoscuti, la uram sarbatori feicite, servim vin fiert si cozonac, intram in cate o hora. De obicei mergem cu familia, vecinii, alte rude, privim focul de tabara care arde in mijlocul petrecerii si ascultam colinde. Anul acesta, fiica mea,a dansat in hora cu copii cred ca vreo ora, a fost minunata, si are doar patru ani, baietii, fiind mai mari s-au distrat c colegii si prietenii. Aceasta sarbatorire a Craciunului intre cunoscuti tinde sa devina obicei, pentru ca este deja veche de 5 ani. Este dragut si iti da un sentiment de continuitate.
Voi cum ati petrecut seara de Craciun? Ce alte obiceiuri sunt incetatenite pe la voi?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mindy spune:

Micheline suna minunat! foc de tabara, copii fericiti, adulti cu sclipiri in ochi se bucura ca se intalnesc unii cu altii si isi spun urari din suflet... as fi vrut sa fiu si eu acolo, am inchis o clipa ochii si mi-am imaginat mirosul acela de aer rece, fum si vin fiert, colinde crestine.
Transmiteti traditia asta si copiilor vostri

Eu nu prea am simtit emotia Craciunului ca si in alti ani:( dar la biserica a fost tare tare frumos.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Delia21 spune:

Am ajus la biserica...pentru ca mi-am dorit.Mergeam cu bunicii din partea tatalui la slujba de craciun in fiecare an....si mergand acum dupa destui ani,...am avut impresia ca bunicii ma vad.Mi-e tare dor de ei,nu am stiut ca-i vad pentru ultima data cand am plecat de acasa in 1999.

Si a venit mosul...si ma bucur ca am putut sa-mi stapanesc emotiile...parca mai ieri eram eu copil..iar acum ma bucur eu de bucuria copilului meu....si sunt eu cea care trebuie sa vorbesc cu mosul sa nu care cumva sa ne ocoleasca casa.A fost frumos pentru ca am avut liniste si voie buna in casa.

Mergi la inceput