Albinutze de Mai-Iunie 2009(51)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns oana_MVT spune:

Citat:
citat din mesajul lui coraly

Citat:
citat din mesajul lui madalinuza

Citat:
citat din mesajul lui coraly

Oana, dupa aproape 3 luni. I-am facut eco, rinichii sunt ok. Dr zice ca cistografia nu poate decat sa stabileasca diagnosticul de reflux, dar asta oricum se repara in timp, nu se face operatie sau altceva. Daca exista acest diagnostic e obligatoriu antibioticul preventiv. Nu stiu ce voi face, nu-mi convine nici sa-i dau antibiotic in continuu, dar nici cisto nu as face ca e chinuitor pt bebe.

Madalinuta, infectia la rinichi nu se ia din casa. O coprocultura i-ai facut? Sa nu aiba cumva in scaun, ca la bebei ce-a mai frecventa infestare, daca nu e vb de reflux, e pe cale ascendenta, adica din caca, scutec, prin putulica.

Coraly, Sergiu (3 ian 2005) si Dominic (11 mai 2009)

www.flickr.com/photos/13756075@N03" target="_blank">poze

Alaptatul - Help Line

CORALy, multumesc de raspuns. Stiu ca medicii spun ca nu se ia din casa, insa in acelasi timp aproape toti au spus ca infectia initiala a provenit din maternitate. Iar copilul a stat cu mine in salon, in pampersii si scutecele de acasa, eu l-am schimbat, eu il manevram. Iar in tractul digestiv daca ar avea, nu tot din casa are? Intreb si eu. La noi infectia urinara SIGUR a provenit din scaun, Iosef a avut Klebsiella in scaun la 2 luni, insa de unde a facut-o pe aceasta? Unele tratate sustin ca in scaunul a cca 40% din persoanele sanatoase exista si Klebsiella dar in cantitate ffff mica, la analize (coprocultura) nici nu o dau pe rezultat. Totusi cand copilul se naste are tubul digestiv steril, treptat colonul ajunge populat de bacterii care il si ajuta in digestie. De unde naiba a ajuns Klebsiella la el inca nu m-am lamurit. Noi cei din casa nu avem . Chiar daca am avea in scaun, am avut f mare grija la igiena.
Te rog daca nu te superi, spune-mi si mie cum s-a manifestat la Dominic infectia?

Marcela, mami de LUCA - 02.01.2007 si IOSEF - 23.05.2009
POZE

Cel mai probabi a luat klebsiela din maternitate, pt ca acolo exista tot felul de bacterii, si bebele e manevrat de asistente inca de la nastere, este aspirat - deci nu poti garanta ca tractul digestiv e asa steril. Sau, daca nasterea a fost grea si a iesit lent, si tu aveai o asemenea infectie, chiar minora, o putea lua de la tine. Din scaun poate trece in tractul urinar - daca ramane caca mult in scutec, daca e constipat(ca se inmultesc bacteriile), daca are fimoza...

Dominic nu a mai crescut bine incepand cu luna 2 de viata, somnul s-a inrautatit, avea cearcane si o stare subfebrila - adica pana la 37,8 rectal. Deci principalul simptom - apetit scazut si crestere foarte slaba in greutate.

Alaptatul - Help Line

Eduard nu a avut insa aceste simptome. Adica manca bine mancarica, incepuse sa refuze lichide de orice fel inclusiv lapte dar mancarica nu o refuza. Nu a scazut in greutate.
El a facut infectie la 7 luni.

mami de Tudor (24/07/02) si Eduard (02/05/09)

Mergi la inceput

Coraly uite ce am citit eu despre cistografie:
http://www.radiologyinfo.org/en/info.cfm?pg=voidcysto

Madalinuza pentru Iosef. Mi-au dat lacrimile cand am citit ce ai povestit.

Dici
Carla

Si medicii de aici fac recomandari dupa ureche. O colega a carei fetita e mai mica cu 2 saptamani decat Eduard, imi spunea ca doctorul ei ( medic de familie, nu pediatru) i-a recomandat numai cerele de orez pana la 9 luni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CarlaV spune:

A venit Mosul la fetele mele!!!!!!!!!!!

Carla, mama Larisei din 15/06/09 si mama www.sabina.geneza.ro" target="_blank">Sabinei din 07/07/07

Saby 2-3 ani*******mare(7) oct. 2009*******mare(5+6) august 2009 *******mare(4) iulie 2009 *******mare(3) iunie 2009 *******mare(1)2009 *******mare(2)2009 *******Saby la 2 ani
"Yesterday is history. Tomorrow is a mistery. Today is a gift. That's why it's called Present"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanaiacovita spune:

Dau buzna la voi sa va zic din suflet:

De Craciun sa fim mai buni, sa fim mai atenti si mai iubitori, sa fim mai aproape de cei dragi, sa ne bucuram de ei, sa ii iubim si sa fim iubiti.

Craciun fericit!! Un Craciun de vis!!

Oana 31+ Eric Nicholas
AMR 8+
Doamne ajuta-ne sa fim sanatosi!

Bebe mic

Daca n-ar fi speranta, inima s-ar frange!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramonaiani spune:

Citat:
citat din mesajul lui nicuratze
Fata e super plangaciosa,sta numa in brate sau in ham,m-a cocosat;nici eu nu am stare potrivita de sarbatori.

Si Daniel tot asa, nu vrea sa stea singurel de loc: daca pierde contactul vizual cu noi (adica daca noi n une mai uitam la el!), sa te tii plansete .
Succes sa iti revina starea de sarbatori, uite un pupic de la noi .

Mari, mami de dulceatza Eliza (06.09.2007) si bondarel Daniel (27.06.09)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coraly spune:

Si la noi a venit mosul pe la 18:)

Craciun fericit alaturi de puiuti!

Alaptatul - Help Line

Mergi la inceput

Coraly avocado il las vreo 2 zile in casa pana se coace, ajunge moale ca un unt. Apoi il tai in 2, scot samburele si iau cu lingera miezul fin coaja, Il amestec de obicei cu un alt fruct mai acru: mar acru, pruna, caisa - iese un deliciu .

Mergi la inceput

Dicirstea off, prin cate ai trecut din cauza incompetentei medicilor. Eu una ma bucur ca sunt aici (chiar daca departe de familie, departe de traditiile cu care am crescut si pe care le-am iubit) datorita sistemului medical. Dé multe ori ma intreaba ai mei de ce ma duc asa des si pt orice chichita cu copilul la dr - pentru ca pot, pentru ca asa e normal si pentru ca nu vreau sa imi tratez copiii dupa ureche.

La noi Eliza canta tinand ca microfon un beculet rosu de la instalatia de brad, Daniel prinde baloane de sapun pe care i le face taica-sau (si are o precizie asa buna, sparge foarte multe baloane), la radio sunt colinde de Craciun si-n casa miroase a sarmaleee ...

Mergi la inceput

CRACIUN FERICIT!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns philip spune:

Craciun fericit tuturor! La noi Mosu' ajunge abia dimineata :)

US

www.youtube.com/watch?v=2-KuPRYed1Q" target="_blank">Depeche Mode August 25, 2009

Mergi la inceput