Albinutze de Mai-Iunie 2009(51)
Raspunsuri - Pagina 5
philip spune:
Lavinia, la multi ani piticului!
Mada, tare-mi pare rau ca v-ati chinuit atat si-ti doresc din inima multa sanatate. Asemenea si celorlati copilasi cu probleme de sanatate (inclusiv al meu).
US
www.youtube.com/watch?v=2-KuPRYed1Q" target="_blank">Depeche Mode August 25, 2009
anda_magda spune:
Citat: |
citat din mesajul lui SSABrya Carla cum ii dai avovado? fiert sau crud? i-am luat si eu dar inca nu i-am dat. Si cu cercetarile, sincera sa fiu nu stiu dupa care sa ma iau. Am 2 carti despre diversificare, cumpar in fiecare luna toate revsitele despre copii si creda-ma ca nu stiu ce sa mai inteleg. Ultima carte pe care am cumaparat-o deja ma depaseste f mult. Eu nu ii dau nici jumate din ce ar trebui sa ii dau la varsta ei conform cartii. Si sunt editii noi, nu carti de acum 10 ani. Si noi am inceput diversifiacarea asa devreme pt ca nu am alaptat-o decat 3 luni. Si asta din vina mea, ma rog acu e prea tarziu pt regrete Si sunt deschisa oricand sa primesc reprosuri si sfaturi. Eu zic ca mai bine mai tarziu decat niciodata. Si daca mai am timp sa mai indrept ceva in alimentatia ei, de ce nu? http://photobucket.com/bryannagabriela_photo http://s761.photobucket.com/albums/xx253/Ssabrya/La%20mare/ http://s761.photobucket.com/albums/xx253/Ssabrya/Nasterea%20Bryannei/La%20mine%20aks/6%20luni/ |
hei! abia acum am vazut ca esti din pitesti . tare faine pozele, mai ales alea cu tortu... si mi-a placut cum l-a hranit cea mica pe tati
well.... in alta ordine de idei... trebuie sa ne intalnim si noi cumva, daca tot suntem in acelasi oras, nu?
A venit bebica .... Din nou gotobina nevoie mare
Deja mamica de Clara http://www.flickr.com/photos/magduta/
http://tac.families.com/ezb/1196095.png
anda_magda spune:
mada multa multa sanatate! si lasa ca vei inteneri la loc cand il vei auzi pe iosef spunand pt prima data mama
si noi ne-am luptat cu o pardalnica de raceala cu rosu-n gat cu tot, cu mucisori si ceva tuse. dar a trecut. sper sa nu o mai vedem curand.
vad ca vorbiti de bucatareli... hehehehe eu o am pe mama acasa care azi a executat sarmale si cozonaci. maine e in plan salata boeuf si o prajiturica. nu mai pot.... am incercat sa tin si eu post astea 4 zile.
eu am fo tare ocupata zilele astea pe langa raceala fetii cu stabilit si luat cadouri. o carca de bani. dar sper macar sa bucure pe cei pt care le-am luat.
anda_magda spune:
am vazut ca discutati despre papici.... fiimea are zile cand e tot timpul cu ceva in gura/mana. de ex ieri a bagat toata ziua la greu. dar sunt si zile cand nu prea ii place nimic. in fine, nu-mi fac griji. oricum am observat ca daca sta cineva la masa e mare pofticioasa si vrea sa pape orice. the more the merrier vorba aceea
la kg a cam stagnat in ultima perioada, dar cred ca n-ar trebui sa-mi fac griji, nu?
coraly spune:
Oana, dupa aproape 3 luni. I-am facut eco, rinichii sunt ok. Dr zice ca cistografia nu poate decat sa stabileasca diagnosticul de reflux, dar asta oricum se repara in timp, nu se face operatie sau altceva. Daca exista acest diagnostic e obligatoriu antibioticul preventiv. Nu stiu ce voi face, nu-mi convine nici sa-i dau antibiotic in continuu, dar nici cisto nu as face ca e chinuitor pt bebe.
Madalinuta, infectia la rinichi nu se ia din casa. O coprocultura i-ai facut? Sa nu aiba cumva in scaun, ca la bebei ce-a mai frecventa infestare, daca nu e vb de reflux, e pe cale ascendenta, adica din caca, scutec, prin putulica.
Coraly, Sergiu (3 ian 2005) si Dominic (11 mai 2009)
www.flickr.com/photos/13756075@N03" target="_blank">poze
Alaptatul - Help Line
CarlaV spune:
citat din mesajul lui alic Carla, Coraly..voi ce parere aveti despre peste? vreau parerile voastre "severe" ALICe, mamic de bebic Natalic II DATI UN VOT NATALIEI la pag. 3? multumim! |
Despre peste in general, numai de bine. Banuiesc ca intrebi de varsta la care se introduce. Eu l-as lasa pana spre 10 luni, din cauza potentialului alergen. Daca vrei sa incerci, poti incepe cu un borcanel bio si la 8 luni si sa studiezi reactiile.
Carla, mama Larisei din 15/06/09 si mama www.sabina.geneza.ro" target="_blank">Sabinei din 07/07/07
Saby 2-3 ani*******mare(7) oct. 2009*******mare(5+6) august 2009 *******mare(4) iulie 2009 *******mare(3) iunie 2009 *******mare(1)2009 *******mare(2)2009 *******Saby la 2 ani
"Yesterday is history. Tomorrow is a mistery. Today is a gift. That's why it's called Present"
CarlaV spune:
citat din mesajul lui oana_MVT Carla sunt de acord cu tine dar uite ce spun ultimele studii (si sursa e officiala): http://www.kidsdr.com/daily-dose/changes-are-coming-in-infant-feeding-recommendations Ceea ce ma face sa gandesc ca au dreptate e ca eu am fost diversificata de la 2.5 luni cu suc de portocale. Pe la 6 luni mancam "ciorbita la comun" adica cu sare si toate cele. Pana acum am avut stomac de fier cum spune sotul meu care e foarte sensibil. Tudor a fost diversificat de la 4 luni, la recomandarea pediatrei, si am inceput cu suc de mar, morcov si portocale. Nu are alergii si manaca de toate chiar nu e foarte inebunit dupa dulciuri. Concluzia mea: nimeni nu detine solutia ideala care poate fi aplicata tuturor copiilor. Face fiecare cum crede ca e mai bine pentru copilul lui. mami de Tudor (24/07/02) si Eduard (02/05/09) |
Sunt total de acord cu concluzia ta, mi-am dat cu parerea pentru ca mi s-a cerut. Citisem si eu ceva de genul asta, astept oricum sa mai devolte, ei se refera la copiii cu potential alergen ridicat. Si sfaturile anterioare tot pe baza studiilor erau date, deci si lumea medicala este impartita.
Carla, mama Larisei din 15/06/09 si mama www.sabina.geneza.ro" target="_blank">Sabinei din 07/07/07
Saby 2-3 ani*******mare(7) oct. 2009*******mare(5+6) august 2009 *******mare(4) iulie 2009 *******mare(3) iunie 2009 *******mare(1)2009 *******mare(2)2009 *******Saby la 2 ani
"Yesterday is history. Tomorrow is a mistery. Today is a gift. That's why it's called Present"
madalinuza spune:
citat din mesajul lui coraly Oana, dupa aproape 3 luni. I-am facut eco, rinichii sunt ok. Dr zice ca cistografia nu poate decat sa stabileasca diagnosticul de reflux, dar asta oricum se repara in timp, nu se face operatie sau altceva. Daca exista acest diagnostic e obligatoriu antibioticul preventiv. Nu stiu ce voi face, nu-mi convine nici sa-i dau antibiotic in continuu, dar nici cisto nu as face ca e chinuitor pt bebe. Madalinuta, infectia la rinichi nu se ia din casa. O coprocultura i-ai facut? Sa nu aiba cumva in scaun, ca la bebei ce-a mai frecventa infestare, daca nu e vb de reflux, e pe cale ascendenta, adica din caca, scutec, prin putulica. Coraly, Sergiu (3 ian 2005) si Dominic (11 mai 2009) www.flickr.com/photos/13756075@N03" target="_blank">poze Alaptatul - Help Line |
CORALy, multumesc de raspuns. Stiu ca medicii spun ca nu se ia din casa, insa in acelasi timp aproape toti au spus ca infectia initiala a provenit din maternitate. Iar copilul a stat cu mine in salon, in pampersii si scutecele de acasa, eu l-am schimbat, eu il manevram. Iar in tractul digestiv daca ar avea, nu tot din casa are? Intreb si eu. La noi infectia urinara SIGUR a provenit din scaun, Iosef a avut Klebsiella in scaun la 2 luni, insa de unde a facut-o pe aceasta? Unele tratate sustin ca in scaunul a cca 40% din persoanele sanatoase exista si Klebsiella dar in cantitate ffff mica, la analize (coprocultura) nici nu o dau pe rezultat. Totusi cand copilul se naste are tubul digestiv steril, treptat colonul ajunge populat de bacterii care il si ajuta in digestie. De unde naiba a ajuns Klebsiella la el inca nu m-am lamurit. Noi cei din casa nu avem . Chiar daca am avea in scaun, am avut f mare grija la igiena.
Te rog daca nu te superi, spune-mi si mie cum s-a manifestat la Dominic infectia?
Marcela, mami de LUCA - 02.01.2007 si IOSEF - 23.05.2009
POZE
laurraa spune:
buna si de la noi!
yioanna, multumimde urari, si cu adevarat frumoase gandurile tale cu pretiosul cadou [rimit de toate Craciunul acesta
lavinia, multumim, Sarbatori fericite
betty, eu am o fata taaaaaarrreeeee fitoasa cu pielea; nu vrei sa stii ce are acum la gat de la un fermoar; se irita imediat, ma chinui cu ea mereu; lumea zice ca o "pigulesc" prea mult' detergentul ei este Dalin-lichid, foarte fain si nu a facut nimic de la el, ea care e o pretentioasa; ti-l recomand cu placere
madalinuta, sanatate multa
carla, multumesc de raspuns
azi mai avem sarmalele, ura si eu la 3 fug la salon sa ma fac un pic bella
mami fericita de Maya Teodora (17.05.09) binecuvantarea si minunea noastra
poze cu noi si printesa ***www.onetruemedia.com/shared?p=925437d7a0f0c96a6a0847&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulete Maya***www.onetruemedia.com/shared?p=834e5a3921b68aa10112f5&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank"> albinutze mai iunie 09]***www.copilulvedeta.ro/voting.php?cid=2176" target="_blank"> acordati-ne un vot va rugam
coraly spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui madalinuza
CORALy, multumesc de raspuns. Stiu ca medicii spun ca nu se ia din casa, insa in acelasi timp aproape toti au spus ca infectia initiala a provenit din maternitate. Iar copilul a stat cu mine in salon, in pampersii si scutecele de acasa, eu l-am schimbat, eu il manevram. Iar in tractul digestiv daca ar avea, nu tot din casa are? Intreb si eu. La noi infectia urinara SIGUR a provenit din scaun, Iosef a avut Klebsiella in scaun la 2 luni, insa de unde a facut-o pe aceasta? Unele tratate sustin ca in scaunul a cca 40% din persoanele sanatoase exista si Klebsiella dar in cantitate ffff mica, la analize (coprocultura) nici nu o dau pe rezultat. Totusi cand copilul se naste are tubul digestiv steril, treptat colonul ajunge populat de bacterii care il si ajuta in digestie. De unde naiba a ajuns Klebsiella la el inca nu m-am lamurit. Noi cei din casa nu avem . Chiar daca am avea in scaun, am avut f mare grija la igiena. Te rog daca nu te superi, spune-mi si mie cum s-a manifestat la Dominic infectia? Marcela, mami de LUCA - 02.01.2007 si IOSEF - 23.05.2009 POZE |
Cel mai probabi a luat klebsiela din maternitate, pt ca acolo exista tot felul de bacterii, si bebele e manevrat de asistente inca de la nastere, este aspirat - deci nu poti garanta ca tractul digestiv e asa steril. Sau, daca nasterea a fost grea si a iesit lent, si tu aveai o asemenea infectie, chiar minora, o putea lua de la tine. Din scaun poate trece in tractul urinar - daca ramane caca mult in scutec, daca e constipat(ca se inmultesc bacteriile), daca are fimoza...
Dominic nu a mai crescut bine incepand cu luna 2 de viata, somnul s-a inrautatit, avea cearcane si o stare subfebrila - adica pana la 37,8 rectal. Deci principalul simptom - apetit scazut si crestere foarte slaba in greutate.
Coraly, Sergiu (3 ian 2005) si Dominic (11 mai 2009)
www.flickr.com/photos/13756075@N03" target="_blank">poze
Alaptatul - Help Line