FURSECURI COPILAROASE...

FURSECURI COPILAROASE... | Autor: ioana2004

Link direct la acest mesaj

Fetelor as vrea sa fac niste fursecuri pt copii de craciun deoarece am luat niste forme taaare haioase si as vrea sa le fac o surpriza.Nu stiu nici un aluat care sa fie spornic,sanatos si gustos,adica sa il poata minca si un copilas de 1 an jumate ca e tare pofticios...
Va pup si spor la treaba...de sarbatori...Astept cit mai repede o reteta ...

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

eu ieri am facut cu ai mei Fursecurile astea
si Aici mai poti gasi retete pe aceeasi tema, asta ca sa te inspiri doar ca mod de lucru fiindca aluatul asta primul merge facut in zeci de combinatii simplu, cu nuca de cocos, nu cacao, nu nuca, stafide, etc...
si Aici gasesti turta dulce...ieri am facut-o si e dementiala...
eu nu pun arome artificiale delok cu siguranta si turta dulce si fursecurile(daca lasi si simple le poate manca si piciul de 1 an)

Monica-Elizabet

Retete in imagini

Impresii, pareri, retete

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

la noi asta e reteta preferata, o turta dulce cu multe mirodenii:

175gr unt moale, 175gr zahar brun, 2/3 (adica doua treimi) cana de miere si un ou se freaca bine intr-un castron mare cu o lingura de lemn. nu foarte mult, cat sa iasa un maglavais moale. se adauga mirodenii: 2 lingurite scortisoara, 1 lingurita ghimbir praf, o lingurita nucsoara (rasa, proaspata, sau praf), 1/2 lingurita sare, 1/2 lingurita piper, 1/2 lingurita cardamom. apoi se adauga cam 400-450g faina si o lingurita bicarbonat de sodiu. iese un aluat moale moale, pe care se inveleste in folie de plastic si se pune la frigider cel putin o ora. (eu de data asta l-am lasat aproape 24 de ore la frigider ca nu am avut cand sa ii coc si nu s-a vazut absolut nicio diferenta.)
se incalzeste cuptorul la 180grade.
aluatul se scoate din frigider si se ru bucati din el, care se intind pe zahar pudra. se framanta putin, ca e tare si se incalzeste in maini. se taie apoi cu formele inmuiate in zahar pudra, se coc pe foaie de pergament sau de copt nu mai mult de 10 minute. cand ii scoateti sunt molicei, dar ii lasati pe gratar sa se raceasca. se orneaza apoi cum aveti chef.
eu ori fac glazura (zahar pudra frecat cu suc de lamaie pana se face de consistenta glazurii) si arunc bombonele deasupra, ori ca anul asta ii pictez cu creioanele de la dr. oetker.


se fac extrem de usor si copiii pot sa taie cu formele si sa ii decoreze. aici o parte din productia de anul asta.

Roxana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rory76 spune:

Dar la fursecurile alea primele se poate pune unt in loc de margarina? Eu am ceva impotriva margarinei...

"Trust no one!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

si eu
sigur poti inlocui cu unt aceleasi cantitati

Monica-Elizabet

Retete in imagini

Impresii, pareri, retete

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catutza spune:

eu azi am facut fursecurile astea si spiralele astea





Cata si Bianca-Maria(2.11.2005)


Fii intelept ca un batran , dar priveste lumea cu ochi de copil


Bucatareala

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olive spune:

Monica, am facut fursecurile tale(Fursecuri de Craciun).
Au iesit bine,ne plac in special alea cu cocos.
Multumesc pentru reteta.
PS.am facut si tortul tau Diplomat si...mi-a iesit frumos si gustos.Multumesc si pentru reteta asta.
Sarbatori fericite!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

ma bucur ca ti-au reusit Olive sa le mancati sanatosi
catutza f frumoase fursecurile mai ales spiralele mi-au placut mult...am sa le refac si eu...bine ca mi-ai adus aminte de ele

Monica-Elizabet

Retete in imagini

Impresii, pareri, retete

Mergi la inceput