preferam degetele sau pumnul in locul suzetei

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Andreea, raspunsul ti-l dai singura cu ajutorul copilului, raspunzand la intrebarea super simpla, valabila in orice ocazie: ce e mai bun, un obicei natural si perfect de inteles sau obiecte create artificial ca sa inlocuiasca impulsurile naturale? asta raspunde si la dilemele cu suzete, lingurite, premergatoare, etc.

Sonia are 3 ani, niciodata nu a folosit suzeta, si-a ros degetele sau sanii mei cand a avut eruptii dentare - dar atat! deci nu-si suge nici un deget pana la maritis.:-)) mai bine da-i un inel de-ala de plastic moale umplut cu gel sa roada cand ii dau dintii si-atat. suzeta inlocuieste, de fapt, sanul matern si raspunde impulsului de supt care nu prea are legatura cu dintii in general, doar temporar. si se scapa greu de suzeta, caci devine obiect de atasament cand e folosita zilnic, 24 din 24...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns natynic spune:

Perfect de acord cu Conchita...
Eu sunt propriul meu exemplu: degetul mare de la mana stanga supt pana la 6 ani; am dantura perfect dreapta si degetul complet normal
Asa cum niciun copil nu ajunge la facultate in pampersi, nu va ajunge nici cu suzeta SAU cu deget supt.
Ce argument e asta ca macar suzeta o sterilizezi? Sa fim seriosi!!! Cand copilul o ia de-a busilea si exploreaza prin casa, cand il duci in parc la nisip, cand scapa mancarea pe jos si o ia si o baga in gura il poti feri de microbi? Sau poate afirma cineva ca a reusit sa-si fereasca copilul de toate astea? Cu suzeta sau nu, orice copil va duce la gura lucruri murdare! So, relax!!
Manusi in casa??? Vorba cuiva-si simtul tactil cum si-l mai dezvolta?
Ardei iute pe degete ca sa nu le mai suga?? Cu riscul sa se frece la ochi cu ele?? Brrrrr!!

Naty
mamica Iuliei Elena-esenta tare in sticluta mica (30.01.2008)
DA-I DOAMNE MINUNII MELE SANATATE, MINTE SI NOROC!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns T_Andreea spune:

Nici eu nu sunt de acord cu ardeiul iute pe degete sau cu alte chestii din astea. Pe mine ma ingrozeste mai mult faptul ca va creste si cand va fi foarte murdar pe maini o sa le bage in gura......si o sa "pape" toate murdaria....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns natynic spune:

Citat:
citat din mesajul lui T_Andreea

Nici eu nu sunt de acord cu ardeiul iute pe degete sau cu alte chestii din astea. Pe mine ma ingrozeste mai mult faptul ca va creste si cand va fi foarte murdar pe maini o sa le bage in gura......si o sa "pape" toate murdaria....

Andreea, mami de David

Dupa cum spuneam...NIMENI, nicio mama nu cred ca poate afirma ca a reusit sa tina un copil departe de murdarie bagata in gura. Si e f probabil ca e normal sa se intample asa, tine de modul de auto-formare a competentei imunitare.

Naty
mamica Iuliei Elena-esenta tare in sticluta mica (30.01.2008)
DA-I DOAMNE MINUNII MELE SANATATE, MINTE SI NOROC!

Mergi la inceput