cum va spalati ugg-urile?
Raspunsuri - Pagina 5
Allure spune:
Citat: |
citat din mesajul lui freedelia Allure -- locuind chiar in China, ma gandesc ca am vazut mai multe chinezoaice la viata mea decat tine (desi nici in Canada nu mi-e rusine cu numarul lor). DA, mai ales noile generatii au numere mai mari la picioare, dar oricum, cred ca nu gresesc spunand ca peste 50% poarta maxim 37 la picior. Si nu sunt scunde si indesate -- este un paradis aici pentru barbatii care al "yellow fever" -- fete inalte, slabe, intr-adevar fara fund si in majoritatea cazurilor fara sani, dar cu oase lungi si bine proportionate. Cat despre platfus, poate ca au, dar in nici un caz atat de pronuntat incat cizmele UGG sa le vina urat -- este aici o mare moda cu aceste cizma, se gasesc si originale, si falsuri de 2 bani, si falsuri care arata exact ca cele reale si toata lumea le poarta -- si ma uit cu mare admiratie dupa multe dintre ele cat de bine le vin aceste cizme, la picioarele lor subtiri. |
daca nu stiai Canada e supranumita Chinada (a se citi in engleza)
cred ca in fiecare zi vad la fel de multi pe strada ca si tine...
chinezoaice inalte??? ce intelegi tu prin "inalte"? la ce le raportezi? eu, de la inaltimea celor 1.75 ai mei, le vad piticutze
or fi modificate genetic alea ale voastre, ca pe aici nu trece una de 1.55m, hai 1.60m foarte rar...
ce-mi place la ele ca au carnea "tare"...asiaticele nu fac celulita nici cind se ingrasa
pfuuu, ce-am deviat! :))
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
True health is a journey not a destination, a process not an event, a habit not a diet.
"To lengthen thy life, lessen thy meals" Benjamin Franklin
"Man, you can do anything for 30 seconds!" Tony Horton, P90X
www.youtube.com/watch?v=fbwO7RAfwS4&feature=related/" target="_blank">my target :)
www.flickr.com/photos/42726167@N06/sets/" target="_blank">halfway there
grati.ela spune:
Allure esti un deliciu tocmai am pus la loc in cutie o turta dulce, m-am uitat luuung la piciorul meu, am decis ca platfus n-am si inca imi zornaie piticul: chiar nu patesc nimic daca ies afara dupa ce-mi spal parul??? eu trebuie sa-l spal zilnic din motive de shatra de pitici...
revenind la subiect: mie-mi plac mult cizmulitele acestea - cele de calitate desigur - si tare i-as lua si Ozanei mele numai ca pishk la buzunar rau
Allure spune:
gratiela
si mie imi place turta dulce...o bucatica n-a omorit pe nimeni :)
cu spalatul parului si iesitul afara eu zic asa: nu toata lumea e sensibila...am cunoscut si eu persoane care n-au nici pe naiba daca ii trage curentul in timp ce sint uzi (putini, ce-i drept)...eu una, daca transpir nitel numa' si ma dau pe linga geamul inchis (nu mai zic sa ies afara sau sa deschid geamul) a doua zi sint cu gitul, spatele, intepenite...nu s-a pomenit ce sensibila sint! o fi din cauza ca sint nascuta la 7 luni
in principiu nu e bine sa iesi afara dupa ce faci baie...Chinese Doctor(a) mea m-a luminat cum e cu fenomenul: cica atunci cind transpiri sau faci baie calda se deschid porii (perfect adevarat) si curentul isi gaseste "poarta de intrare" la propriu...muschilor nu le place si intra in spasm (exact de aia iti intepeneste gitul)
"iti zornaie piticul" ? foarte funny!
trebuie sa va pun poze cu Ugg-utzele mele ca tare sint frumoase :)
mi-e drag de ele ca de un "pet" imi vine sa le mangai toata ziua :)
mai am o pereche noi-noute pe care le-am cumparat online din Australia ca erau, cica, mai ieftine si cind mi le-a adus posta canadiana m-a taxat $60 vama deci le-am facut de $300.
vestea dezastruoasa este ca sint cu un numar mai mare...australienii au alte numere si eu am gresit cind am comandat. acum stau si ma uit la ele lung, trebuie sa le "marit", sint nr. 40 in ciocolatiu.
nu mai cumpar incaltari online cit oi trai!
True health is a journey not a destination, a process not an event, a habit not a diet.
www.youtube.com/watch?v=fbwO7RAfwS4&feature=related/" target="_blank">my target :)
alina_s spune:
Nu ma pot abtine!
in principiu nu e bine sa iesi afara dupa ce faci baie...Chinese Doctor(a) mea m-a luminat cum e cu fenomenul: cica atunci cind transpiri sau faci baie calda se deschid porii (perfect adevarat) si curentul isi gaseste "poarta de intrare" la propriu...muschilor nu le place si intra in spasm (exact de aia iti intepeneste gitul)
Deci asa se intampla!! Aerul (ca asta e curentul, e aer!!) intra in pori (unde nu intra de obicei, evident!!) si intra prin toate straturile (epiderm, derm, hipoderm) si acolo ataca muschii, iar acestia intra in spasme!! mi-e rau
Xio te rog, tu faci medicina! Lasa interpretarile gen "cutare a facut polo si acum are sinuzita" - si fratele meu a facut polo 8 ani si juca la Floreasca pe "deschis" iarna, cu zapada in jur. Si are spre 50 de ani si o sanatate de fier (ca si ceilalti poloisti din echipa lui - despre ceilalti n-am informatii). Nu vreau sa te "atac" personal, dar te rog poate ne explici cum te afecteaza aerul in miscare la capitolul sanatate - fiindca atunci toti locuitorii din Chicago ar fi bolnavi tot timpul, doar stau in curent "natural".
Si btw - si eu fac dus in fiecare dimineata, ies cu parul ud (iarna se fac turturi in par) si nu m-am imbolnavit niciodata din cauza asta.
Back to the UGGS
Allure spune:
draga mea, unele principii ale medicinei alternative n-au multe in comun cu medicina alopata...
daca nu intelegi tu cum e, nu inseamna ca e o aiureala.
multi nu cred in acupunctura de exemplu, o considera frectie la picior de lemn, in timp ce mie mi-a salvat viata de citeva ori
cu spalatul pe cap fiecare face cum stie ca ii e bine.
mie nu imi e bine si prefer sa evit; daca tu esti ok, go ahead!
dar de ce trebuie sa ironizezi ce nu cunosti??
Allure spune:
... am mai mult timp la dispozitie si pot incerca sa explic dilema cu raceala, din punct de vedere stiintific, pentru a nu mai fi luata in deridere de alina_s nu ca mi-ar pasa, doar sa arat cum unii vorbesc fara sa stie ca nu stiu
in principiu cind pielea e incinsa/ transpirata/ umeda (tot una) curentul de aer se simte pe piele "rece"...deci nu vorbim de "aer" pur si simplu care te bate in cap ci de senzatia de "rece"... "cold exposure" if you wish...
fenomenul natural care se intimpla atunci cind corpul este expus la rece este contractia musculara (cind ti-e frig se incordeaza tot corpul, iar la nivel circulator are loc vasoconstrictia in incercarea de a conserva caldura)
contractia musculara, care este pasul premergator spasmelor, daca este mentinuta timp indelungat sau la intensitate ridicata combinata cu vasoconstrictie poate duce la...ai ghicit: spasme (gitul intepenit de care pomeneam)
teoria cu porii cred ca ai inteles-o gresit sau m-am exprimat eu gresit...nu am vrut sa spun ca aerul rece ajunge direct inauntru ci ca te face mai vulnerabil la frig...cumva "raceala" se trasnmite mai usor in straturile profunde cind porii sint deschisi (mie mi se pare logic...)
am avut destui pacienti cu spasme musculare cervicale cit sa-mi consolidez aceasta opinie...citiva dintre ei exact asta au declarat: ca au facut baie in seara precedenta si au iesit afara imediat
mentionez inca o data: NU toata lumea este sensibila la acest inconvenient...unora le place frigul...corpul lor e rezistent la intemperii de acest fel...cei mai multi insa nu rezista.
mie imi place caldura, cea mai mica expunere la frig ma face sa stranut
De aceea port UGGS!
blackpanterro spune:
In nici un caz in masina de spalat, eu am cumparat si trusa de intretinere, vine cu spray pt intrerior, spray de curatare si perie.
Edit ca sa pun poza cu UGGs ai mei, nu imi plac cei butucaosi, par papuci de eschimosi.
http://www.uggaustralia.com/ProductDetails.aspx?gID=w&productID=5879&model=Classic+Argyle+Knit
Adriana si Aidan Alexander - 4 ani
A ticket to hell has never been funnier
"May the fleas of a thousand camels infest the crotch of the person who screws up your day and may their arms be too short to scratch...AMEN"
freedelia spune:
Io n-am nimic de adaugat on topic, dar vad ca se tot sicuta doua off-topicuri la care as vrea sa particip
Intai si intai, in ciuda faptului ca Canada=Chinada si Vancouver=Honcouver, totusi eu aici vad in jurul meu 99% chinezi, ceea ce nu cred ca e cazul nici in China town. Eu am 1.65 si majoritatea fetelor pe care le vad pe starda (aici, in oras, poate la tara unde sunt mai prost hraniti, e altfel) sunt cam la inaltime mea si ADESEA vad fete mai inalte ca mine. De exemplu, cand mergeam la Spinning, la mine in clasa din 20-25 de fete, maxim 10 erau mai scunde ca mine si cel putin 5 erau mai inalte. Nu ma simt deloc diferit mergand pe strada aici decat in US sau in Romania -- in nici un caz nu sunt Guliver in Tara PIticilor.
Cat despre spalatul pe cap, cred ca sensibilitatea este data de cum esti obisnuit de parinti. Daca romanii isi imboldosesc copiii de mici, le pun caciuli si fulare, nu ii lasa i curent, etc, normal ca se sensibilizeaza. Dar copiii Americani (si multi alti straini pe care ii vad pe aici) merg in maneca scurta si pantaloni trei sferturi inca si acum (si sunt sub 10 grade zilele astea). Cat despre aerul conditionat, cand am plecat din Romania, ma omora, tremuram ca un pui gaina, ma durea capul. Cu anii, m-am invatat si acum stau cu el deschis mai non stop. Copiii mei, crescuti cu aerul conditionat din prima zi, nu au nici o treaba si sunt caliti, foarte rar sa ii auzi ca le e frig, dimineata, cand sunt obositi si ies din casa si bate vantul si e frig. Iar de imbolnavit, comparativ cu copiii Chinezilor, care tot asa ii infofolesc, sunt MULT mai sanatosi. Ca sa nu mai vorbesc de toti adultii pe care ii cunosc aici, care asa au facut tpata viata (curent, dush cu spalat pe cap dimineata, etc) si sunt sanatosi tun.
Iar TCM (Medicina Traditionala Chinezeasca) poate ca functioneaza, dar in mod clar, anumite chestii pe care le crede, sunt in totala contradictie cu ceea ce cred restul doctorilor.
29+, John (11 Martie 2004), Jodie (16 Martie 2006)
POZE
XIO spune:
La medicina muncii muncii ni s-a specificat clar ca atunci cand facem o anamneza sa intrebam unde e amplasat aerul conditionat.
Sinuzita nu este o poveste
Cine sune ca astea sunt aberatii , va ivitsa faceti dus si sa iesiti la 0 grade in tricou si pantaloni scurti. Sa vedem daca raciti ori ba.
De ce credeti ca majoritatea oamenilor 'racesc" primavara si toamna?
***Fur is for petting**
http://www.xfactor.ro/#tp (produse eco)
http://www.adoptiicaini.ro/adoptii-virtuale/
http://www.adoptiipisici.ro/adoptii-virtuale/
http://freecycletm.ecosapiens.ro/
http://accesoriisihaine.blogspot.com/
http://www.4animals.ro/ajuta.html
Laura25 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Allure gratiela in principiu nu e bine sa iesi afara dupa ce faci baie...Chinese Doctor(a) mea m-a luminat cum e cu fenomenul: cica atunci cind transpiri sau faci baie calda se deschid porii (perfect adevarat) si curentul isi gaseste "poarta de intrare" la propriu...muschilor nu le place si intra in spasm (exact de aia iti intepeneste gitul) |
Si soacra'mea era foarte convinsa ca trebuie sa pun caciuli in cap la copii, indiferent de vreme si temperatura, inclusiv in casa (sunt nascuti in iunie si in iulie-august erau 30 de grade, nu conta asta), pt ca au fontanela deschisa, asa ca intra aerul prin fontanela pana la creier si racesc la creier si la urechi (probabi le intra curentul prin fontanela si iesea prin urechi). Ambele teorii mi se par la fel de aiurite si lipsite de sens. Se invata la orele de biologie din liceu cat de 'permisiva' e epiderma cu factorii externi.
Si nu inteleg de nici o culoare de ce insisti sa ne convingi ca cele 50-100 de chinezoaice vazute de tine in Canada sunt mai reprezentative decata milioanele de chinezoaice din China pe care le vede freedelia 'pe viu'.
Licitatie pentru tricou 'Dependent DC' - salvati o viata!
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Fotografiile noastre Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me