Rugaciune colectiva pentru a avea prunci buni (52)
Raspunsuri - Pagina 9
sandaa spune:
Buna fetelor
Azi se sarbatoreste Sfantul Serafim de Sarov
Sfantul Serafim de Sarov s-a nascut la 19 iulie 1759, in orasul Kursk din Rusia, primind la botez numele de Prohor. A ramas orfan de tata la varsta de 3 ani. Cand a implinit 17 ani, primind binecuvantarea mamei, a plecat sa imbratiseze viata monahala la Lavra Pecerska de la Kiev. Dupa un timp, indrumat de Parintele Dositei din pustia Kitaev, a mers sa isi petreaca restul vietii in Manastirea Sarovului. Pe 20 noiembrie 1778, tanarul Prohor a intrat in Manastirea Sarovului.
Dupa opt ani petrecuti ca frate, Prohor s-a invrednicit a primi chipul ingeresc, primind numele de Serafim, iar un an mai tarziu a fost facut ierodiacon. In 1793, la 35 de ani, a fost ierotonit ieromonah.
Curand dupa aceasta, implinind 16 ani de manastire, cu binecuvantarea batranului sau, egumenul Pahomie, Sfantul Serafim s-a retras la pustie, intr-o chiliuta din desisul padurii, aflata pe malul raului Sarovka, la cativa kilometri de manastire.
Obisnuia sa plece din chilia sa seara si, pe o piatra anume, priveghea toata noaptea in rugaciune, iar dimineata se intorcea la chilie si priveghea pe o alta piatra, toata ziua. Aceasta nevointa a tinut-o sfantul vreme de o mie de zile si o mie de nopti.
S-a intors in manastire in anul 1810, la cererea batranilor. Aproape trei ani a fost grav bolnav de hidropizie, o suferinta in urma careia intreg trupul se umfla din cauza retinerii apei din corp. Sfantul Serafim le-a spus celor din obstea manastirii: „M-am predat pe mine insumi adevaratului Doctor al sufletelor si al trupurilor, Domnului nostru Iisus Hristos, si Preacuratei Sale Maici. Daruiti-mi de dragul Domnului, cunoscutul remediu (Sfanta Euharistie). Impartasit in chilia sa, Serafim se insanatosi grabnic in urma aparitiei Maicii Domnului, inconjurata de Sfantul Petru si Ioan Evanghelistul, care, aratand spre cel ce zacea in pat a zis: „El este unul dintre ai nostri“, atingand cu sceptrul sau soldul drept al bolnavului, de unde s-a scurs toata apa afara.
Revine in 1825 la chilia sa din padure, unde va primi mii de pelerini din intreaga Rusie. Fiindu-i dat darul inainte-vederii, Sfantul Serafim de Sarov, facatorul de minuni, oferea tuturor mangaiere si povata. Sfantul intampina pe oricine venea la el cu o inchinaciune, un sarut duhovnicesc si cuvintele urarii pascale "Hristos a Inviat!". Ii numea pe toti "bucuria mea".
In data de 2 ianuarie 1833, Sfantul Serafim de Sarov a fost aflat adormit intru Domnul in chilia sa, la rugaciune, in genunchi, cu mainile incrucisate pe piept in fata icoanei Maicii Domnului.
Canonizarea sa a fost savarsita in anul 1903, la 70 de ani de la trecerea la cele vesnice.
Arianna11 spune:
Buna fetelor,vroiam sa va rog daca puteti sa ma treceti si pe mine la LISTA FAM. IN RUGACIUNE PT, DOB. DE PRUNCI.Va multumesc 
Ma numesc Ana-Maria(arianna11) si sotul Emilian,ne rugam si noi Bunului Dzeu sa ne binecuvinteze cu un prunc sanatos
Livsy spune:
Buna seara,
Sandaa, iti multumim mult, mult pentru ceeace ne-ai trimis!
Bunul Dumnezeu sa iti rasplateasca! Ce mai faci tu, draga noastra? Si ce face mama ta, este bine? Iarta-ma daca deja ai spus... nu imi amintesc. Te imbratisez si iti doresc multa sanatate, Credinta si implinirea unei dorinte dragi in 2010 (sa a mai multe, eu ma refer la
..
) Doamne Ajuta! 
Arianna, bine ai venit! Poate vei avea timp sa ne povestesti mai multe despre tine, te asteptam cu drag! Te-am trecut in listuta si iti doresc sa ti se indeplineasca cat mai curand dorinta de a deveni mamica!

Oachi09, imi pare nespus de rau! Te rog, activeaza-ti PM, as vrea sa iti scriu. 
Sa nu fii asa de suparata, te rog, se va face Voia Lui Dumnezeu si, intr-o zi, vei zambi din nou! Sa ai un An Nou mai bun decat cel care a trecut! 

Ioanact, 

si
Ma bucur de fiecare data cand ne scrii! (asta e valabil pentru toata lumea!!!)Sanatate multa in continuare, tie, la Bebita si Ioanei si tuturor celor dragi! Doamne Ajuta!!
TUTUROR
cu drag,
Ana
Livsy spune:
Iata si Psalmul
Psalmul 91
Un psalm pentru ziua sambetei
1. Bine este a lauda pe Domnul si a canta numele Tau, Preainalte,
2. A vesti dimineata mila Ta si adevarul Tau in toata noaptea,
3. In psaltire cu zece strune, cu cantece din alauta.
4. Ca m-ai veselit, Doamne, intru fapturile Tale si intru lucrurile mainilor Tale ma voi bucura.
5. Ca s-au marit lucrurile Tale, Doamne, adanci cu totul sunt gandurile Tale !
6. Barbatul nepriceput nu va cunoaste si cel neintelegator nu va intelege acestea,
7. Cand rasar pacatosii ca iarba si se ivesc toti cei ce fac faradelegea,
8. Ca sa piara in veacul veacului. Iar Tu, Preainalt esti in veac, Doamne.
9. Ca iata vrajmasii Tai, Doamne, vor pieri si se vor risipi toti cei ce lucreaza faradelegea.
10. Si se va inalta puterea mea ca a inorogului si batranetile mele unse din belsug.
11. Si a privit ochiul meu catre vrajmasii mei si pe cel vicleni, ce se ridica impotriva mea, ii va auzi urechea mea.
12. Dreptul ca finicul va inflori si ca cedrul cel din Liban se va inmulti.
13. Rasaditi fiind in casa Domnului, in curtile Dumnezeului nostru vor inflori.
14. Inca intru batnanete unse se vor inmulti si bine-vietuind vor fi, ca sa vesteasca :
15. Drept este Domnul Dumnezeul nostru si nu este nedreptate intru Dansul.
Anita
, ne-ai intrebat cum am petrecut de Anul Nou. Pentru mine, a fost total neasteptat si foarte foarte frumos... am trebaluit toata ziua pe 31, convinsa fiind ca voi ramane acasa seara si ma voi odihni privind la TELEVIZOR
. Pe la 8 seara primesc un telefon si sunt invitata la niste prieteni pe care ii cunosc de putina vreme, dar care imi sunt dragi. Mi-a placut aceasta invitatie, mai ales ca acesti prieteni au si o fetita de cateva luni si mi s-a parut tare frumos sa petrec Anul Nou cu un bebic asa de mic in casa. Am considerat totul un cadou din partea Lui Dumnezeu si asa pe nepregatite m-am dus... M-am simtit tare bine!!!
Ioanact spune:
Doamne Ajuta!
Livsy
.
Am si eu o rugaminte la voi.
Am pe verisoara mea Cristina (v-am mai spus de ea), care se simte din ce in ce mai rau
, are un aparat prin care respira, i se umfla picioarele, abia vorbeste.
Luni o vor duce la spital..va rog spuneti o rugaciune si pt ea.
Va multumesc mult!

ALBUM
POZE RECENTE
Ioana creste mare
Cum creste bebe Justina
ALINA
de
IOANA (11 Ianuarie 2008) +
24+
- Justina
DOAMNE AJUTA-NE, sa ne nastem sanatosi!
Ioanact spune:
www.calendar-ortodox.ro/luna/ianuarie/ianuarie03.htm" target="_blank">Aici aveti Sinaxarul de azi!
ALBUM
POZE RECENTE
Ioana creste mare
Cum creste bebe Justina
ALINA
de
IOANA (11 Ianuarie 2008) +
24+
- Justina
DOAMNE AJUTA-NE, sa ne nastem sanatosi!
pogonici1977 spune:
of doamne biata de ea
treb sa ne rugam ptr cristina...
ioanaact..dar de ce boala sufera biata de ea???
urmeza laparoscopie pentru scoaterea trompelor si apoi FIV cu dct kovacs la clinica kalii....care va fi primul si ultimul caci doamne doamne ne va ajuta si vom reusi
Theiuta spune:
Buna, fetele!
Iata ca i s-a indeplinit dorinta lui Livsy si...a nins!
Uraaa!
Eu si Nicolas am iesit afara si ne-am batut cu bulgari, am mers si la biserica, am aprins luminari si n e-am rugat putin.Intre timp, copilasul meu imi pune toooot felul de intrebari: unde e Dumnezeu, de ce nu il vedem, dar Mos Craciun, de unde are bani sa cumpere jucarii, etc. Incerc sa ii raspund la toate, dupa puterea lui de intelegere la 6 ani si 3 luni (azi). Putere de intelegere care e foarte mare, credeti-ma! In rest...miine incep luuucru
.Dar poate ar fi mai bine sa ma bucur ca am unde sa merg, nu?
Hai, pup toate fetele.
Theiuta
Mami si Nicolas
Sanatosi sa fim!
sandaa spune:
Dragele mele,
Sper ca toata lumea s-a simtit bine in zilele acestea de sarbatoare.
Livsy multumesc mult pentru cuvintele tale atat de frumoase pe care mi le spui de fiecare data. Eu sunt bine si mama acum se simte mai bine dar o sa mearga iarasi la control dupa toate sarbatorile pentru alte analize. Eu am petrecut noaptea dintre ani cu niste prieteni apoi am fost la biserica. Ma bucur ca te-ai simtit bine de revelion. Sa dea bunul Dumnezeu sa fie asa cum ai zis tu si pentru tine sa ai numai lucruri frumoase pe care sa ne spui anul acesta si surprize frumoase pt tine personal. 

Arianna bine ai venit la noi bunul Dumnezeu sa-ti asculte rugaciunile.
Oachi te imbratisez. Dumnezeu sa-l lumineze pe sotul tau. Ne rugam pt tine
Ioanact multa sanatate iti doresc multumim pt sinaxar. Ne rugam pentru Cristina. 
Va imbratisez pe toate Dumnezeu sa ne asculte rugaciunile si sa ne implineasca tuturor bunele dorinti.
Doamne ajuta!
Livsy spune:
Buna TUTUROR!

Ioanact, am trecut-o pe verisoara ta pe listuta de pe prima pagina ca sa se roage pentru ea cat mai multe dintre noi. Bunul Dumnezeu s-o ocroteasca! Eu nu imi amintesc ce ai spus cand ne-ai mai povestit despre Cristina, daca simti nevoia sa ne spui mai multe lucruri, suntem aici. Poate cineva poate sa ajute mai mult, poate exista cineva care cunoaste boala, cine stie?... Te asteptam!

Daa, Theiuta, 

!!! 
Ce bucurie m-a apucat azi-dimineata! Happy Mum, 
sa nu fii ingrijoarata, eu zic ca nu ai de ce. Bunul Dumnezeu va va pazi si pe vreme buna si pe vreme de iarna, Doamne, Ajuta-ne!
Sandaa,
, multumesc si eu pentru cuvintele si gandurile frumoase, Doamne Ajuta! De mare folos mi-au fost lucrurile pe care ni le-ai scris, despre Rugaciune, de parintele Arsenie Boca si despre Sf Serafim din Sarov. Desigur, asa ar fi daca as citi tot ce ne posteaza fetele de fiecare data, uneori insa nu reusesc ![]()
Doamne Ajuta! pentru toate anul acesta! 

Va pup si revin, cu ajutorul Lui!
Doamne Ajuta!