Emigrare Canada

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns aandreea76 spune:

Noi suntem foarte hotarati. Dar, intradevar, gandul la ai mei ma intristeaza...Mai alesc ca Au (si Canada, de altfel) sunt foarte departe.

Maru, dupa cat timp de la emigrare ti-ai vazut parintii? Cum a fost (si pt tine si pt ei) in tot timpul asta?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maru spune:

dupa 3 ani, si a fost nesperat de bine!
primul an a fost greu, mama nu l-a lasat pe tata la telefon decat o data, in rest am vorbit exclusiv cu ea, timp in care a fost rautacioasa, sarcastica si neincrezatoare...facandu-ma pe mine sa gandesc ca uite, bine am facut ca am emigrat, ce am pierdut?
Dupa primul an, am decis sa nu o mai las sa ma demoralizeze asa, si am inceput sa ii vorbesc de planurile noastre, ignorand orice comentariu deplasat, si incet incet lucrurile s-au mai schimbat!

dar majoritatea parintilor vin cam dupa 6 luni, daca au nepoti prescolati.Andrei e mare, nu am avut nevoie de ajutor, nu a fost nevoie sa ii aducem aici, cand i-am adus am facut-o doar sa le alinam dorul si sa le aratm cum suntem noi aici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

Citat:
citat din mesajul lui jessie[
E o tara cu bune si mai putin bune, dar noua ne-a oferit in 3 ani oportunitati pe care Ro nu ni le-a oferit in 30.

Jessie, te rog, imi poti spune ce oportunitati vi s-au oferit in Canada ?

Multumesc.

allinta

SARBATORI FERICITE !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alexia27 spune:

Citat:
citat din mesajul lui aandreea76

Ne-am interesat un pic si vav de o plecare in Australia. Se pare ca as reusi sa-mi echivalez studiile de nursing mai usor acolo. Partea teoretica o pot face de-aici din Ro, on-line, iar partea clinica, care dureaza 6 sapt, acolo in Au. pt asta as putea obtine o viza de studii de scurta durata, de 3 luni, iar in aceste 3 luni, daca imi gasesc job(spitalul la care fac practica m-ar putea ajuta), pot cere viza de rezidenta permanenta de-acolo, pana o obtin pe-aia, pot obtine o viza de munca, de 4 ani(daca am jobul) Si astfel, n-as mai fi nevoita sa ma intorc in Ro. Din mom in care as avea viza de munca, mi-as putea aduce si familia..

Cum au primit parintii vostri vestea, si, mai ales, plecarea efectiva...?

Eu zic sa te interesezi exact la universitatea unde vrei sa-ti faci studiile sa vezi ce conditii de acceptare au. Si va fi obligatoriu sa dai IELTS-ul pentru a putea face studiile la ei. Nu stiu ce scor ai nevoie, ficare universitate are propriile cerinte in functie de program. Cati ani de experienta ai ca asistenta? Daca nu ai, mai multe sanse de gasit job e cu sponsorizarea angajatorului pentru Regional Nomination Scheme, adica nu poti sta primii doi ani intr-una din marile zone urbane (gen Sydney, Melbourne,Perth). daca ai experienta atunci ai sanse multe sa gasesti unde vrei. Vezi, alege si universitatea unde vrei sa faci cursurile si in functie de asta. Ideea e sa-ti faci temele bine de tot ca sa stii exact la ce poti spera odata ajunsa acolo.Mult succes

Cum au reactionat parintii... in cazul meu foarte bine, au inteles ca asta e situatia si gata. Ce-o fi in sufletul lor, nu stiu. Bine, o mai au si pe sora-mea acolo, dar oricum. Nu o au pe singura lor nepotica cu ei. Cand am fost asta vara in tara si ne-am vazut a fost ca si cand as fi plecat cu o zi inainte, nu aveam nimic nou sa ne spunem, ultima oara vorbisem pe skype chiar inainte sa plecam de acasa spre aeroport.

I am alive and I am here forever
Michael Jackson

I won't be a rock star. I will be a legend
Freddie Mercury

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jessie spune:

Allinta, in 3 ani aproape ne-am terminat scolile, avem joburi in domeniile noastre, de un an de zile ne-am luat o casuta, ne-am plimbat prin Ontario si Quebec de cate ori am vrut (un pic si in US), am fost la concerte, teatre, festivaluri etc.
In Ro aveam o garsoniera de 22 mp, nu aveam masina, terminasem facultatea ca sa ma angajez cu salariu de 3 milioane...
Plus ca ne place mentalitatea celor de aici, si se pare ca "sistemul functioneaza" :-)
(Am spus totul cam pe scurt pt ca suntem in Montreal la niste prieteni :-) )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

Citat:
citat din mesajul lui jessie

Allinta, in 3 ani aproape ne-am terminat scolile, avem joburi in domeniile noastre, de un an de zile ne-am luat o casuta, ne-am plimbat prin Ontario si Quebec de cate ori am vrut (un pic si in US), am fost la concerte, teatre, festivaluri etc.
In Ro aveam o garsoniera de 22 mp, nu aveam masina, terminasem facultatea ca sa ma angajez cu salariu de 3 milioane...
Plus ca ne place mentalitatea celor de aici, si se pare ca "sistemul functioneaza" :-)
(Am spus totul cam pe scurt pt ca suntem in Montreal la niste prieteni :-) )

Multumesc pt ca mi-ai raspuns cu atata amabilitate.

Sunt foarte impresionata. In Romania, ai nevoie de cel putin 10 ani pt a ajunge la asemenea realizari. Cu conditia sa ai un serviciu bine platit si tu si sotul. Cu salariul mediu pe economie nu realizezi mai nimic.

Vai de noi.

allinta

SARBATORI FERICITE !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jessie spune:

pe de alta parte, multi dintre prietenii nostri din Ro si-au luat apartamentele "cu banii jos" si nu mai au gandul asta. Aici mai rar asa ceva, si tot timpul te gandesti ca ai de platit rata la casa, rata la masina etc. Dar cu doua salarii normale, iti permiti asta, si multe altele in plus.
Eu cred ca e important sa lucreze amandoi, si in domeniile pe care si le-au ales, in special pentru moral. Daca ai un serviciu care nu-ti place, toate ti se par mai negre decat sunt in realitate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aandreea76 spune:

Citat:
citat din mesajul lui jessie

pe de alta parte, multi dintre prietenii nostri din Ro si-au luat apartamentele "cu banii jos" si nu mai au gandul asta. Aici mai rar asa ceva, si tot timpul te gandesti ca ai de platit rata la casa, rata la masina etc. Dar cu doua salarii normale, iti permiti asta, si multe altele in plus.
Eu cred ca e important sa lucreze amandoi, si in domeniile pe care si le-au ales, in special pentru moral. Daca ai un serviciu care nu-ti place, toate ti se par mai negre decat sunt in realitate.

90% dintre cei care si-au luat casa in Ro "cu banii jos", ori au primit diverse sume de la parinti, ori parintii au vandut ceva(o casuta, un teren, vreo mostenire...). Crede-ma...am lucrat 2 ani in domeniul imobiliar, stiu ce spun. Romanii cu venituri medii, fac credit de nevoi personale sa achite avnsul la casa si apoi acceseaza un credit ipotecar, pt ca nu reusesc, multi dintre ei sa stranga nici macar banii de avans.

Clar, ai obtinut in 3 ani , cat nu faceai aici in 30, nu in 10, cum zicea cineva. Ai obtinut, in primul rand libertatea, care n-are nici o legatura cu ce se vehiculeaza in Ro ca ar fi libertate. Si o viata linistita, fara stres...

Voi n-ati vazut ca 99% dintre batranii nostri arata la 60 ani ca de 80. Au HTA, diabet, diverse afectiuni cardiace. Majoritatea. De viata proasta. Afara, la 80 ani sunt activi si fac jogging.

uf, ce m-am enervat...

Mergi la inceput