Taietei de casa

Taietei de casa | Autor: hristina

Link direct la acest mesaj

Am incercat odata, dar nu mi-au iesit!
Care este secretul acestor minunatii de taietei?

Va rog, mi le impartasiti si mie? Secretul plus procedeul?!?

Multumiri anticipate!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Cristina_OR spune:

iti raspund si eu, caci in anii trecuti faceam taietei de casa pt mine si pt toti vecinii.eu ii fac cu o masina din cele clasice, ce se gasesc acum pe piata(doar ii intind cu asta), iar de taiat am o masina "manuala", confectionata pe vremuri de tatal unui amic, care ii taie foarte subtiri.unul din secrete ar fi sa nu adaugi apa sau sare(de fapt nimic altceva in afara de ou si faina).
sa respecti indicatia de 1 ou la 100g faina(ouale sa fie de marime medie)
trebuie sa lucrezi repede aluatul, sa il intinzi in foi cat mai uniforme, si sa ii tai inainte sa apuce sa se usuce de tot.de preferat este sa-i framanti pe rand, ca sa ai timp sa-i tai pe masura ce se usuca, sau sa ai un ajutor pe langa tine.
si bineinteles ar fi de preferat sa fie ouale de casa si faina 000, dar in principiu merge cu orice faina.
cred ca vei capata ceva dexteritate dupa ce incerci de cateva ori.
iti doresc spor la treaba si taietei cat mai gustosi si aspectuosi.
SARBATORI FERICITE

Cristina, mamica lui Denis Mare
ne mai ajutati si pe noi un pic? http://www.laferma.eu/denis_420.html multumim


DONATI 2 EURO PRINTR-UN SMS LA 879 PT ALINA DONESCU

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laura72 spune:

un ou intreg il bati cu sare si incorporezi o lingura de ulei,bati cu furculita ,(eu pun si piper alb daca sunt pt supa,iar pt lapte fara piper ).apoi incorporezi faina cat sa iasa o coca nu f tare chiar putin mai lipicioasa asa pe care o framanti putin si o lasi sa se matureze cam 10-15 min.in timpul acesta coca devine mai groasa.intinzi o foaie cat mai subtire cu sucitorul.presori mai multa faina pe masa si peste coca sa o poti intinde mai usor.dupa ce faci o foaie grosuta incepi sa rulezi foaia pe sucitor,dupa ce ai presaroat-o cu faina,apoi o invarti pe loc de cateva ori si se face mai subtire.apoi schimbi pozitia foii si repeti de cateva ori .apoi intinzi dinspre centru spre margini.cand e gata pui foaia pe vergica in 2 la zvantat,dar sa nu se usuce excesiv ca crapa,se intorce si pe cealalta parte.apoi tai suvite de cca 3 cm lungine si apoi tai f subtiti taiteii care se vor unfla la fiert.
nu puneam ulei pana acum cativa ani dar am vz o emisiune unde se preparau paste de casa italienesti si adaugau ulei.cu ulei se intind mult mai usor.
sper sa-ti fie cu folos,spor la taitei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silvi_2005 spune:

Aici poti sa vezi cum am facut eu taieteii de casa. http://bucataria-sylviei.ro/supa-de-curcan-cu-taietei-de-casa/
Sincer operatiunea este cam migaloasa fara masina dar merita, nu am reusit si nici nu am intentionat sa ii fac extraordinari de subtiri. Daca ai rabdare eu zic ca rezultatul este delicios, nimic nu se compara cu o supa cu taietei de casa.

Adevarul, pur si simplu, este rareori pur si nu este niciodata simplu. Oscar Wilde

Mergi la inceput