Rocambole l'arancia

Rocambole l'arancia | Autor: pepenash

Link direct la acest mesaj

Am mancat recent in Brazilia desertul numit Rocambole l'arancia si mi s-a parut cea mai delicioasa prajitura. Am inteles ca este un preparat specific portughez. Este o rulada cu portocale; de fapt, mai degraba, cu sirop din coaja de portocale. Are cineva reteta exacta?
Multumiri anticipate!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

Racambole de L'aranjinha
este o rulada de portocale f buna, eu nu am preparat-o niciodata pana acum in casa, dar uite am gasit-o pe un site brazilian todo gostoso de unde ma mai inspir si daca zici ca ti-a placut asa mult sper sa fie asta reteta

Ingrediente:

12 oua

500 gr zahar

75 de gr amidon de porumb dizolvat in 300 ml suc de portocale

coaja de la o portocala

500 gr zahar pudra -pentru pudrat foile(aceasta cantitate este mai mult aproximativa...folositi zahar dupa dorinta)

Mod de preparare:

Puneti intr-un vas ouale si zaharul si bateti pentru 2-3 minute
Adaugati cate putin amidon de porumb in sucul de portocale si amestecati mereu
Apoi sdaugati si coaja de portocala
uniti cele doua compozitii si obtineti un "aluat"(ma gandesc ca este ceva super curgator la asa cantitate de oua si lichid dar avand oua si amidon s-o inchega el cumva)

Impartiti aluatul(coca) obtinuta in 2 parti egale si coaceti 2 foi(pe rand) in tava de marimea 30/40 cm (tavile trebuie sa fie unse cu unt sau ulei, si presarate cu faina, acoperiti fiecare foaie in timpul coptului cu o foaie de aluminiu de asemenea unsa si ea
si introduceti in cuptorul preincalzit la 170 gr pentru 18-20 de min

In reteta spune ca foaia face niste umflaturi mici ca niste bule

Atunci cand scoateti foile din cuptor presarati zahar pudra peste ele in cantitate "destula" cat doriti

Foile se suprapun cu grija una peste alta, intre ele trebuie sa fie zahar pudra, se presara zahar pudra si peste cea de a doua

se mai stropeste dupa dorinta cu suc de portocale, bucatele de portocale sau coaja de portocale, se ruleaza cu grija, se presara din nou zahar si se da la frigider apoi se taie felii...



Monica-Elizabet

Retete in imagini

Impresii, pareri, retete

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pepenash spune:

Multumesc frumos!
O voi incerca in curand si voi posta impresiile aici. Tare sunt curioasa daca e aceeasi rulada, nu de alta dar chiar mi-a ramas gandul la ea.

Mergi la inceput