fam cu 3 copii fara venituri, ajutor social?

fam cu 3 copii fara venituri, ajutor social? | Autor: Taty

Link direct la acest mesaj

Am postat si la un alt subforum, dar cred ca de fapt aici trebuia pusa intrebarea mea...deci:de ce forme de ajutor social poate beneficia in ro o fam cu 3 copii mici si parinti fara venituri si fara locuinta ?
Multumesc!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mediajust spune:

Citat:
citat din mesajul lui Taty

Am postat si la un alt subforum, dar cred ca de fapt aici trebuia pusa intrebarea mea...deci:de ce forme de ajutor social poate beneficia in ro o fam cu 3 copii mici si parinti fara venituri si fara locuinta ?
Multumesc!

Mariuca (02.08.2006), Andrei (05.05.2008) si Ana (18.09.2009)

Exista Legea 416/2001 care fixeaza nivelul minim al venitului pe care trebuie sa-l aiba o familie. Diferenta de la cat castiga efectiv si pana la acest cuantum stabilit se plateste sub forma de ajutor social, iar beneficiarul trebuie sa presteze un numar de ore in beneficiul comunitatii (daca este sanatos). Acest venit este de 313 lei pentru o familie de 3 persoane si de 390 de lei pentru familiile cu 4 persoane (la calculul acestui venit intra inclusiv alocatia copiilor).
De asemenea, exista ajutoare pentru plata incalzirii pentru iarna, daca venitul pe membru de familie se inscrie intre anumite cuantumuri (neavand venituri, puteti beneficia de suma maxima - numai ca trebuie sa faceti dovada locuirii legale, adica un contract de inchiriere/comodat/etc.
Mai exista alocatia familiala complementara (cateva sute de lei vechi).
La nivelul consiliilor locale (primariilor) mai sunt stabilite prin hotarari diverse forme de ajutor pentru pauperi (alimente, haine, cantina sociala, gratuitate la transport intraurban etc) - dar trebuie sa te interesezi acolo, pentru ca difera de la localitate/sector la altul.

Mergi la inceput