Folositi LUMINA DE VEGHE in camera copilului?

Folositi LUMINA DE VEGHE in camera copilului? | Autor: SoriLea

Link direct la acest mesaj

Buna seara,

Vin si eu cu o intrebare, folositi ceva de iluminat pe timp de noapte in camera colilului?
Eu folosesc de obicei o veioza cu o lumina ff obscura rosie, dar am observat ca atunci cand nu o aprind, copilul se trezeste mai rar. Nu stiu ce sa cred, daca are vreo legatura sau nu.
Voi ce spuneti?

Astept parerile voastre

Lucrul important este acesta...sa fii capabil in orice moment sa sacrifici tot ce ai, pentru ce ai putea sa devii. Charles Dubois

SoriLea - MAMI DE RAZVANEL

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ayla21 spune:

E ca si cum tu ai dormi cu lampa aprinsa.
Somnul are mai multe www.e-sana.ro/index.php?a=715" target="_blank">faze. Posibil in faza de somn "superficial" cand suntem receptivi la zgomot, lumina, pe el sa-l deranjeze lumina si astfel sa nu treaca la faza de somn profund, ci sa se trezeasca.
Daca nu adorme pe intuneric, lasa lampa de veghe pana adoarme, apoi stinge-o. Noi aveam perdele si draperii subtiri in camere si acum, cu frigul de afara si caldura in casa, las draperia trasa in dreptul caloriferelor, si de afara bate lumina din strada, asa incat camera nu este in intuneric total. Nu las deloc lumina de veghe, avem veioza doar pt cand se trezea noaptea, si-i dadeam biberonul, incat sa nu aprind lumina mare sa-i sara de tot somnul.
Pupici la Razvanel!

www.glitter-graphics.com/users/monika21m" target="_blank">Monica, mommy blessed with my children Claudiu-Adrian(20.01.2005),Luana-Emilia(28.01.2009)
and my angels Alma-Lorena(28-30.01.2009),Maria-Alexandra(29.10.2009-13weeks)
My baby, my joy, my heart, my gift from God
Light a candle for Alma

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beshter spune:

Salut! Nu, fi-miu n-are lumina de veghe in camera (are un an si sapte luni).

Trouve avant de chercher

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roli25 spune:

Niciodata nu am folosit lumina de veghe si nici nu am lasat vreo lumina pe hol. Chiar si cand ii alaptam, o faceam pe intuneric, ca sa nu le treaca somnul.

Roli mami de Andrei (16 ianuarie 2008) si Marc (9 iunie 2006)

www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603790736786/" target="_blank">ANDREI
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603794082565/" target="_blank">MARC
www.flickr.com/photos/14037522@N04/2472556291/in/set-72157604930822343/" target="_blank">VACANTELE NOASTRE IN 4
BAIETII MEI IUBITI

Se zice ca doua lucruri sunt infinite pe lumea asta: universul si prostia umana. În privinta universului, eu înca mai am unele îndoieli. (A.Einstein)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bb_yasmi spune:

noi folosim o lumina de veghe slabaaa pe hol care e destul de departe de camera fetitei dar bate putin si inspre usa camerei.noi, stand la parter, avem rulouri pe exterior si nu intra nici urma de lumina de la becurile de afara, deci ar fi o bezna totala in casa.

happy mom & ladybird Iasmina Alissa 2+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Dar de ce adica, nu e buna lampa de veghe, sau ce anume se intampla?

Eu m-am obisnuit de ani buni de zile (sau zeci de ani, de fapt) cu o lumina in camera. Si fii-mea la fel, nu cred ca a dormit vreodata in intuneric 100%. Si dormim amandoua bustean...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica70 spune:

N-am folosit niciodata.Si ai mei dorm bustean ...
ADINA uite ce am gasit eu:
"Lumina excesiva poate duce la insomnii cronice, scaderea acuitaii vizuale, hipertensiune, migrene si chiar cancer. Cercetatorul american
Richard Stevens a fost primul care a descoperit, la sfârsitul anilor ’80, legatura între poluarea luminoasa si incidentta cancerului la sân.
Alti savanti au demonstrat apoi ca expunerea la lumina artificiala în timpul noptii scade productia de melatonina, un hormon secretat noaptea, care regleaza ciclul somn - stare de veghe. Secretia scazuta de melatonina a fost legata ulterior de rata ridicata a cancerului la sân în rândul femeilor. "

http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/822463/Poluare-de-la-bec/

MONI cu www.dropshots.com/DIA1" target="_blank">DIANA (01.01.2006) si www.dropshots.com/TUDOR1" target="_blank"> TUDOR (14.08.2009)
"Optimismul, speranta sunt cele mai bune investitii dintr-o viata. Oamenii sunt efemeri si schimbatori. La sfarsitul unei vieti vezi ca, afara de cateva ganduri frumoase si de cateva inchipuiri, cu nimic nu te-ai ales."
Ileana Vulpescu în "Arta Compromisului"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

In fine, eu si sa vreau nu am cum sa am intuneric complet in camera, din cauza reclamelor luminoase din zona. Dar ce-i drept, imi fac ecografii de san si mamografii regulat. acum nu stiu vecinii cum procedeaza...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Citat:
citat din mesajul lui Adina Iulia

Dar de ce adica, nu e buna lampa de veghe, sau ce anume se intampla?

Eu m-am obisnuit de ani buni de zile (sau zeci de ani, de fapt) cu o lumina in camera. Si fii-mea la fel, nu cred ca a dormit vreodata in intuneric 100%. Si dormim amandoua bustean...

nu e somnul profund, creierul este distras de lumina si asta poate avea efecte pe termen lung. mie mi-e frica de intuneric complet, asa ca o perioada am tinut lumina de veghe, de-aia care se baga direct in priza, pana am aflat ca nu e ok. si sonia doarme mult mai bine fara, nu se mai trezeste deloc noaptea exact de cand am ales sa dormim fara. acum las jaluzelele intredeschise sa intre putina lumina de-afara, ca in bezna nu rezist eu. iar ei nu-i place, isi trage patura peste cap. :-))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica70 spune:

Cel mai bine dormi la tara unde e bezna completa noaptea - mai putin cand e luna plina
La noi e intuneric, dar nu chiar asa ca tot mai patrunde nitica lumina de pe bulevard printre jaluzelele de aluminiu chiar trase fiind.

MONI cu www.dropshots.com/DIA1" target="_blank">DIANA (01.01.2006) si www.dropshots.com/TUDOR1" target="_blank"> TUDOR (14.08.2009)
"Optimismul, speranta sunt cele mai bune investitii dintr-o viata. Oamenii sunt efemeri si schimbatori. La sfarsitul unei vieti vezi ca, afara de cateva ganduri frumoase si de cateva inchipuiri, cu nimic nu te-ai ales."
Ileana Vulpescu în "Arta Compromisului"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns JARMO spune:

Da, noi avem o lampita care lumineaza foarte slab, nu pot dormi intr-o bezna 100%. Ma mai trezasc noaptea si-l mai vad pe pitic sau sa mergem la baie .

Mergi la inceput