Albinutze de Mai-Iunie 2009(50)
Raspunsuri - Pagina 20
SSABrya spune:
si Bryanna a inceput sa aiba probleme cu fata. E cam uscata pe obraji si putin iritata. Eu i-am luat crema nivea intensiv pt bebe si vad ca are efecte. ii dau cu ea seara dupa baita si de fiecare data cand iesim afara.
http://photobucket.com/bryannagabriela_photo
http://s761.photobucket.com/albums/xx253/Ssabrya/La%20mare/
http://s761.photobucket.com/albums/xx253/Ssabrya/Nasterea%20Bryannei/La%20mine%20aks/6%20luni/
CarlaV spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui ertina Carla, tu de la cate luni o sa introduci branza de casa? Si o s-o amesteci doar cu legume? Am inteles k fructele nu se amesteca (,) cu nimic pt a nu fermenta ( dupa cum a scris ioana )....Dar cu cereale se pot amesteca ? ( cand va fi timpul lor ) Eu ii dau la masa de dimineatza mar cu para crude, iar la pranz am ramas cu piure de legume ( telina, dovlecel, pastarnac, cartof dulce ). Morcov ii dau f rar k mi se constipa de la el...d-aia ii dau si masa de fructe crude dim. Alte meniuri, pls ?...pt 6 luni jumate cu inceperea div la 6 lunitze. Si cand trebuie sa-i inlocuiesc complet mesele ? Ca eu cat ii dau ea atat mananca...si-am observat k dupa ce-i dau piureul de pranz ( 125 grame ) nu mai vrea lapte, doar putin de sete. Sunt cam in ceatza cu diversificarea asta...offf... Sunt blocata... mamica fericita de fetitza cuminte www.flickr.com/photos/42333902@N04/sets/" target="_blank">Athina - Eugenia din 08/june/2009 |
Eu nu stiu daca ii voi da branzica de casa prea curand, si daca o sa-i dau, va fi undeva spre 10 luni. La Sabina am pus si deasupra fructelor o lingurita, ca sa arate bine.
Fructele le poti amesteca si cu cereale, daca vrei sa fie mai consistenta masa sau daca vrei sa le ingrosi.
Este normal sa vrea sa suga sau sa bea lapte in completare, imediat dupa solide sau la 30-60 minute, depinde cat papa si cum se satura. Nu exista reguli, lasa copilul sa stabileasca singur cand isi va inlocui complet o masa de lapte cu una de solide
.In legatura cu legumele de la pranz, radacina de telina si de patrunjel mi se par prea aromate pentru varsta asta, daca i le dai piure, in supa sunt ok, altfel s-ar putea sa refuze. Poti sa-i mai dai conopida si broccoli si sa faci diverse combinatii intre legumele pe care i le dai deja. Nici eu nu-i voi da morcov prea curand, am avut experienta la Saby care s-a constipat, nu vreau sa risc.
Eu i-am dat pana acum cartof dulce, dovlecei si pastarnac, maine ii dau avocado, lunea viitoare cred ca broccoli. De la 7 luni vreau sa incep cu fructele.
Eu nu masor cat papa, ii dau pana intoarce capul de 2 ori la rand, ce ramane vad ca papa Saby cu foarte mare placere, asta e avantajul cu 2 copii
Pup, revin, a dormit cea mica 3 ore la pranz si am apucat si eu sa ma spal pe cap si sa mai adun de prin casa.
Carla, mama Larisei din 15/06/09 si mama www.sabina.geneza.ro" target="_blank">Sabinei din 07/07/07
Saby 2-3 ani*******mare(7) oct. 2009*******mare(5+6) august 2009 *******mare(4) iulie 2009 *******mare(3) iunie 2009 *******mare(1)2009 *******mare(2)2009 *******Saby la 2 ani
"Yesterday is history. Tomorrow is a mistery. Today is a gift. That's why it's called Present"
ramonaiani spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui CarlaV Eu nu masor cat papa, ii dau pana intoarce capul de 2 ori la rand, ce ramane vad ca papa Saby cu foarte mare placere, asta e avantajul cu 2 copii |
[:))] Avantaj la tine, ca la noi nici nu pune Eliza gura pe mancare de "bebe mic".
Mai nou, pomul nostru de Craciun a ajuns "redecorat" de Eliza - mai are vreo 3 globuri prin varf, la care n-a putut ajunge si jumatate de sirag de beteala
Mari, mami de dulceatza Eliza (06.09.2007) si bondarel Daniel (27.06.09)
clodyac spune:
fetele fiti pe faza schimb capitolul

mamica
fericita si implinita de baietel frumos
Razvan Andrei
www.flickr.com/photos/34943662@N02/3305358621/" target="_blank">poze clodya
mai.iunie09 spune:

VA INVIT CU MARE DRAG LA UN NOU CAPITOL SA AVETI SARBATORI FERICITE LANGA CEI DRAGI
CAPITOL NOU

oanaalex spune:
Buna dimineata
Intru repede sa felicit mamicile vopsite si cochete si sa pupam bolnaviorii si mamicile cu dureri de masele
Eu sper azi sa ajung la cumparaturi si de la noapte de bucatarit. Vad ca avem in zona gospodine nu gluma, mai ales Alynta care e si cu doi puiuti bolnaviori. Cum reusesti?
Va ura Craciun Fericit si abia astept sa vad pozici cu albinute si mosi
coraly spune:
Yioana, cred ca fetele sunt ocupate cu curatenia si gatitul. Uite, eu chiar sunt una dintre cele care mai mult raspunde la intrebarile si problemele ridicate. Sa-ti zic si de ce, pentru ca suntem multe, e mult de citit, si nu cred ca lumea e f interesata de ce face bble meu in particular. Dar asta e parerea mea subiectiva:)
Uite, iti raspund, merci de intrebare
: Dominic mananca cam la fel, laptele, iar la solide a progresat putin, in sensul ca mananca o portie buna de orez cu roscove sau mar fiert cu cereale de orez sau banana. In rest nu prea. Dovleac copt sau cartof dulce mananca ceva, in schimb morcovi si pastarnac din supa nu vrea, nu ii plac, nici cu carnita. Am sa incep sa-i fac dovlecel si sa=l amestec cu carne, sa vedem. Azi suntem in ultima zi de antibiotice si poate ca o vreme o sa aiba un apetit mai bun.
Eu stau cu el in brate acum, sa doarma mai mult, ca azi a ramas in urma cu somnul. Cum se trezeste, fug la treaba, sa vad ce mai apuc sa fac prin casa si sa impodobim si bradul.
Carla, eu i-am dat putin avocado gol si s-a strambat rau. Tu cum i-l dai? Si am gustat si eu si mi s-a facut greata, pe bune, si eu nu-s din aia cu fite la mancat. Cum place unora?
Coraly, Sergiu (3 ian 2005) si Dominic (11 mai 2009)
www.flickr.com/photos/13756075@N03" target="_blank">poze
Alaptatul - Help Line
cami_05 spune:
Alic frumos bebe
si mama la fel!
ganesha chiar azi am tras o tura de plans pentru problema cu mancarea (eu sunt o mama cam stresata cred ca si stresanta)![]()
Lavinia multumesc pt retete!
Sunteti amandoi super, mai ales Rares cu revista.
Yioanna, vazut poze din mall frumosi bebei dar nici cu cuscrele nu mi-e rusine
De unde ii cumperi scaunel printesei tale? Te va ajuta si eu pe Iulia o mai pun in scaunel si cand nu ii dau mancare.
strunfita sanatate, stiu ca sunt groaznice durerile de masele.
Craciun Fericit ioana,laurao,serialbastre!
alynta27 sanatate multa copiilor tai! Chiar de sarbatori?
Clody multumim pt capitol nou!
Va doresc tuturor mamicilor gospodine, spor la munca si un Craciun Fericit!
Cami mami fericita de printesa Iulia Elena (25.05.2009)
SSABrya spune:
Fetelor va spun si eu ce ii dau fetei mele sa manance, poate multe dintre voi ma vor condamna, sau comenta, ca poate e prea devreme sau mai stiu eu... Fiecare e liber la opinie. Precizez ca eu am inceput diversificarea la sfatul pediatrei si tot ce mananca este cu acordul ei.
La 4 luni 1/2 am inceput cu suc de morcov sau portocala, pe la 5 luni combinat. Dupa 5 luni am inceput sa ii dau si pulpa de fructe, banane, portocale, kiwi, (treptat). La 5 luni 1/2 am introdus legumele, pe care i le-am dat de la inceput combinate : pastarnac, morcov, telina si mai tarziu am introdus dovlecel, patrumjel si ardei gras, doar in supa, la piurea le scoteam. La o saptamana cred am inceput si cu carnita, iar de la 6 luni fara un pic am introdus branza lactica (facuta de mine), dar in combinatie de fructe pt ca simpla nu a vrut sub nicio forma. De la 6 luni i-am dat galbenus de ou : 1/8 din galbenus, o data la 3 zile si atunci nu ii dau carne. Acum ii fac si piure de cartofi, fierti sau copti, cu unt, lapte, ou si branzica. Acum nu ii mai dau branza lactica pt ca am descoperit ca ii place mai mult branza proaspata de vaca.
aaaa si mai mananca si mar cu biscuiti sau iaurt cu biscuiti.
Eu fructele i le-am dat dintotdeauna crude, dar nu am avut niciodata probleme cu burtica si cacuta a fost normala. O singura data kkuta a fost cu morcov nedigerat, dar atunci i-am dat morcov ras crud, a 2 a oara nu i-am mai dat. Si,din fericire, Bryanna nu a avut nici colici.
Mai nou pediatra mi-a zis sa ii dau si paine, dar inca nu i-am dat.
In schimb mi-a zis sa nu ii dau sare sau miere pana la 1 an, doar putin zahar in fructe daca e nevoie sau sirop de zahar.
Am incercat sa ii dau gris cu lapte sau orez cu lapte, dar nu vrea sub nicio forma, insa acepta cereale de orice fel.
Acum astept comentarii![]()
http://photobucket.com/bryannagabriela_photo
http://s761.photobucket.com/albums/xx253/Ssabrya/La%20mare/
http://s761.photobucket.com/albums/xx253/Ssabrya/Nasterea%20Bryannei/La%20mine%20aks/6%20luni/