Fulgusori de nov - dec 2009 (185)
Raspunsuri - Pagina 4
broscuta_80 spune:
Lalu 79 nu dispera. Cu dormitul continua asa, la un moment dat o sa invete ca de dormit se doarme in patut nu la mami in brate. De alaptat in schimb, 2 ore la san e cam mult. Ea nu mananca, ci doar se alinta cu tzitzica ta in gurita. Incearca sa o dezveti. Cand nu mai suge scoate-i sanul din gurita si pune-o jos ( eu o pun la mine intre picioare, pe o pernuta, putin ridicata, pentru ca ii vine laptele inapoi ). Daca plange las-o putin dupa care o iei si o pui la san, nu mangaiat sau altele, si daca mananca - bine, daca nu - ii scoti sanul din gurita si o iei de la capat.... Asa poate se va obisnui...
laura mamico, imi pare rau ca te chinui asa cu zana ta... poate e perioada de acomodare... noi suntem in urma voastra cu cateva zile... Mai uita-te din cand in cand la filmuletul de la nunta sa te incarci cu energie....
My Lady nu stiu ce sa-ti zic, poate nu ne vine sa credem ce spui pentru ca de ex. nu am mai auzit pe nimeni in odiseea noastra sa pateasca asa cu lapticul ei. Stii cum e cateodata : nu crezi pana nu vezi sau pana nu ti se intampla tie. Dar sa trecem peste, am inteles ca deja e intarcata Becca, "water under te bridge" zic eu.
Cu programul de dormit - si eu am patit la fel. Ei dorm cat le trebuie. Stiu doar ca nu trebuie sa ii lasam mai mult de 5 ore sa doarma din cauza de lipsa de mancarica - trebuie neaparat sa manance ca altfel isi imbolnavesc stomacelul.
Cu mancarica - pentru ca papa bibe, vezi cat mananca. Cine alapteaza e mereu cu gandul la cantitatea inghitita la o masa. Dar, eu stiu ca ei nu mananca la fel tot timpul. In functie de cum a digerat stomacelul lor mananca mai mult sau mai putin la masa urmatoare.
Dureaza pana se obisnuiesc si pana isi fac ei un program.
Ancutza vreau sa-ti zic ca intr-o zi im luat-o in brate si parca - pfiu - mirosea ceva naspa -. Asa ca am luat-o de la fund in sus si am descoperit ca ii miroseau manusile. De la atata bagat in gurita le-a balosit de-au prins miros. Nu-mi venea sa cred...
Sa stii ca Iulia mea are pe pleoapa dreapta ceea ce se numeste ciupitura berzei... niste chestii rosiatice asa, ca niste pete. Am citit despre ele in Capraru, si acolo spune ca dispar de obicei in decursul primului an de viata. Eu asa sper pt. ca sunt destul de vizibile...
Asa, asa camelia86 tine-te pe pozitii
raluci b good question. La mine nu s-a dus inca, mi se pare neagra rau... Fetele voi in ce stadiu sunteti cu dunga?
dankutza draga mea..... te rog nu te mai supara. Cel mai mult iti face rau supararea. Pe mine m-a sfatuit mama sa dorm cat pot de mult. Daca dormi esti si mai calma si mai rabdatoare. Si pe mine ma mai apuca nervii pe ea, dar strang din dinti si ma calmez fortat... Chestia cu laptele... eu zic asa : da-i formula sa manance, ca ii e foame si nu ai ce sa-i dai tu, cand face o pauza la bibe mai baga-i sanul, iar mulsul trebuie sa fie o activitate separata pe care sa o faci zi de zi, pentru tine. Stabileste-ti o perioada - vezi pe adresa La Leche League www. llli.org mai multe info si vezi cum merge... tin pumnii sa fie bine...
My Lady baby drink e ok. si eu ii dau la fata mea, ii place foarte mult...
simina eu ii dau vigantolul cu o lingurita si putin ceai sau lapte de san stors in lingurita...
toata lumea!!!
Merg si eu la datorie
Andrecluj spune:
Hai sa va pup repede repede, ca iar merg la cumparaturi. Nu ma mai opreste nimeni si nimic. Raluci draga mea, eu i-am dat o zi Debridat, a urlat asta mica 24 de ore ca nu a putut face kk nici cat facea inainte, m-am enervat si am decis sa nu ii mai dau nimic deocamdata, cu sau fara orice, tot la kk de 2 ori pe zi a ramas si tot urland. Ii mai dau cate un baby calm cand urla prea tare si nu mai pot sa ascult. Cam asa stam acum. Pup toate mamicile si bebeii Chiara Ada, vita mia
laviniablaga spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Andrecluj Hai sa va pup repede repede, ca iar merg la cumparaturi. Nu ma mai opreste nimeni si nimic. Raluci draga mea, eu i-am dat o zi Debridat, a urlat asta mica 24 de ore ca nu a putut face kk nici cat facea inainte, m-am enervat si am decis sa nu ii mai dau nimic deocamdata, cu sau fara orice, tot la kk de 2 ori pe zi a ramas si tot urland. Ii mai dau cate un baby calm cand urla prea tare si nu mai pot sa ascult. Cam asa stam acum. Pup toate mamicile si bebeii Chiara Ada, vita mia |
andre fii curajoasa si da`i inainte cu tupeu
Lavi, cea mai fericita mami de Rares Cristian Blaga
AVEM O LUNITA!!!!
Minunea Mea Rares Cristian
NASTEREA UNUI FULGUSOR GRABIT
laurairina13 spune:
citat din mesajul lui simina_kin AAAA.... vroiam sa va intreb : voua vi se intampla sa mai picurati si cate 3 pic in loc de 2 la Vigantol??????Eu las saraca fata sa planga ca sa aiba gura deschisa, si ma enerveaza ca picura greu, si cand pic se mai intampla sa-i scap si 3 |
si eu ii dau rechinasei cateodata scapat si 3 picaturi intr-o lingurita unde storc putin lapte..sau incearca cu ceai..Vad ca si Broscuta face asa..si ia mai usor picaturile. Bine, chiar si asa picaturile astea puse in alt lichid tind sa se duca spre margini si se lipesc de lingurita, tre sa fii rapida sa pui repede lingurita la gura fetii
PROASPATA MAMICA DE RECHINAS
rechinas in pozici
My_Lady0091 spune:
si eu pun tot trei picaturi de vigantol..in lingurita..si apoi le iau cu pipeta si le dau in guritza..oricum mai ramane una pe linguritza...si cu ALINANUL pentru colici procedez la fel..o picatura in plus...tot pe lingurita..ea casca gurita si sta sa i le picur cu pipeta..daca e calma inghite si din linguritza direct...
cat baby drink am voie sa dau la copil pe zi..pliculete ma refer?
si ca sa ma lamuresc..gluconatul de calciu voi de la cate saptamani i-l ati dat la copil?
BINE AI VENIT BECCA...FULGUSORUL LUI MAMI IUBIT
asa arata pisicutza mea
laurairina13 spune:
citat din mesajul lui broscuta_80 laura mamico, imi pare rau ca te chinui asa cu zana ta... poate e perioada de acomodare... noi suntem in urma voastra cu cateva zile... Mai uita-te din cand in cand la filmuletul de la nunta sa te incarci cu energie.... Sa stii ca Iulia mea are pe pleoapa dreapta ceea ce se numeste ciupitura berzei... niste chestii rosiatice asa, ca niste pete. Am citit despre ele in Capraru, si acolo spune ca dispar de obicei in decursul primului an de viata. Eu asa sper pt. ca sunt destul de vizibile... |
Asta e cu programul ei..ne-am obisnuit cat de cat si asa..stii cum e ..te 'inveti cu bataia'
Vad ca nu ai citit cand ma plangeam pe aici imediat dupa ce am nascut ca fiimea are o pata mare in frunte si pe pleoapa ochisorului stang. Si la noi pata de pe frunte e vizibila rau..ca daca ar fi doar la ochisor..bine ar fi. Cica la noi se cheama hemangiom plan de suprafata, si aprox 90%din cazuri se trec pana la varsta de 4 ani..cel putin asa mi-a zis neonatoloaga in spital
rechinas in pozici
shtephy spune:
Crlp esti tare,tare frumoasa.Vei trece cu siguranta cu bine peste perioada asta grea din viata ta.Va fi un nou inceput o data cu nasterea lui Matei.
Strumfy cum esti azi?Nici un semn?
Andre sa-ti fie de bine plimbarea si sa nu mai fii stresata,cum spune mama ta.
Ramonika tare faine emoticoanele
Monis sa ai succes la shopping ,sa gasesti un bradut fain tare
Diana de dus o voi duce la gradi,dar nu stiu de cand,nu pot gandi pana acolo
Laura superb promo-ul si genericul de nunta
Lidia uau ce de retete ti-a dat...
Crissa te asteptam cu poze.
La multe lunite Petra! mami ce mai face?
Gabitza noi am luat vigantol de la Dona.
Floricik si Iusti doar papa si doarme .Ma bucur ca insisti cu sanul,va trece.
Lalu sper sa reusesti sa te mai linistesti putin.Parerea mea e ca suge mai mult din dorinta de a se calma...probabil o doare burtica tare.
Simina sa va fie de bine plimbarea la aer
Ancutza poti sa iesi cu bb afara la orice temp.La minus 5 te poti plimba in voie,zic eu.La minus 11 grabesti un pic pasul .
Puseele de crestere sunt perioade in care bebelusii vor creste mai mult decat in mod obisnuit ,vor cere papa foarte des si vor dormi mai putin.Pupam si noi fetele frumoase.
Raluci sa aveti plimbari faine cu slingul.Dunga de pe burtica dispare in cateva luni.
Dankutza sunt sigura ca faci tot ce poti sa ii dai laptic micutei,nu te mai invinovati atata si incearca sa fii mai calma si poate mai odihnita.
Broscutza ma bucur tare ca esti asa activa.
S bb meu are "ciupitura berzei" pe pleoape ,pe frunte si la ceafa.Stiu ca trec.Nepotelului meu care a avut pe amele pleoape i-au disparut la 3 luni.
Lavinia superba povestea fulgusorului.
_
Ramona , mamica Stefaniei(20nov2006) si a lui Cezar Iustin (4 dec 2009)
laurairina13 spune:
citat din mesajul lui My_Lady0091 cat baby drink am voie sa dau la copil pe zi..pliculete ma refer? |
din cate stiam eu ceiutul se da cam 20-30ml pe zi..deci ar fi un pliculet pe zi. Dar asta e in cazul meu, ca alaptez, asa mi-a zis pediatra. In schimb parca la bebeii hraniti cu formula se da mai mult..Simina parca spunea...da nu mai retin.
In schimb sa stii ca baby drinkul are zahar..si de aia il bea cu placere..Acuma depinde de la parinte la parinte..care decide sa dea indulcit sau neindulcit..Eu sincer am renuntat la baby drink, si i-am dat Baby calm, asta e de la plafar, doar ca nu are zahar in el.
Acum nu ii mai dau nici un ceiut..mi-am dat seama pe parcurs ca nu are colici, ci se screme mult sa faca caca..
rechinas in pozici
Lalu_79 spune:
Despre ceiut....i-am dat la inceput baby drink...l-a baut cu mare placere...apoi am incercat baby calm...dar l-a refuzat.Asa ca acum fac o combinatie intre cele 2....2/3 baby calm si 1/3 baby drink...In felul asta e putin indulcit si-l accepta....si stau si eu cu constiinta mai linistita ca nu-i fortez rinichii de la atata zahar.
dankutza spune:
Ieri si azi m-am gandit mai bine si mi-am tras niste concluzii.
Nu am lapte din cauza stresului.
Totul a inceput cu ecografia la Herghe, de care v-am povestit. Numai eu stiu ce a fost in sufletul meu zilele acelea. Am fiert in suc propriu. Ma simteam legata de maini si de picioare. O situatie fara scapare! O situatie, in care iti dai seama cat suntem de mici, ca nu avem nici o putere si ca suntem la mana hazardului.
Timp de cateva zile am plans pana nu am mai avut lacrimi. Am stat numai pe sedative. Nimeni si nimic nu ma linistea.
Apoi a venit cezariana, care pana la urma urmei este o operatie cu anestezie. Si am mai fost si treaza in timpul operatiei. Am stresat-o pe asistenta anestezista. "A scos-o? Cand o scoate? De ce nu plange? E bine? Nu o aud!" De frica si emotii mi-a scazut tensiunea asa de tare incat nu au putut incepe operatia pana nu m-au adus pe linia de plutire. Auzeam cum piuie aparatele in spatele meu si medicii agitandu-se pe langa mine.
Apoi a venit stresul ca nu ma lasau sa o vad. M-am luptat sa ma dau jos din pat ca sa ma duc sa o vad. Cand m-am dus acolo, a venit o dr sa imi spuna cate ceva despre starea ei. Apoi imediat. "Va rog sa nu atingeti incubatorul!" Voi cum v-ati fi simtit? Nici macar incubatorul sa nu il ating??? Nici nu s-a pus problema sa o ating pe fetita. Da' ce aveam lepra? Aveam in camera spirt si Touch, astfel incat ma dezinfectam ori de cate ori ma duceam acolo. Plus ca ma spalam pe maini cand ajungeam acolo. Tin minte ca am vazut in niste poze (parca ale Siminei), cum isi atingea fetita in incubator. Eu de ce nu am avut voie?
Apoi am stat intr-o stare de nervozitate cu rezultatele la analizele fetei. In ultima zi, am aflat si rezultatul ultimei analize. Din fericire, toate rezultatele au fost bune.
Urmatorul stres care a fost continuu, a fost asistentele de la neo-nato. Le-am dat bani, pe fiecare tura. Tot niste scroafe au ramas. Nu ma lasau sa ii dau biberon. Ziceau ca vomita din cauza mea. Daca reuseam sa o mufez, mai bine sau mai prost la tzitzi, dupa ceva timp, ma dadeau afara si ii dadeau biberon. Daca stateam prea mult, adica 10-15 minute, ma dadeau afara ca pe ultmul om. Tipau la mine, fa asa, drege asa, nu mai face asa, nu mai drege asa. Pune pompa, ia pompa, pune mamelonul, ia mamelonul.
La toate astea, a fost ceva care a pus capac la toate. Am aflat ca mama are o tumoare la creier si ca urmeaza sa fie operata in curand.
Pai, cum sa am eu laptic dupa ce am trecut prin ce a trecut?
Acum, m-am resemnat. Nu mai pot face nimic. Dau in continuare cu pompa la 2-3 ore si cat scot, il pun intr-o siringa si il dau in gurita. Am o masa plina de medicamente si ceaiuri. Nimic! Nici o speranta! Dar pompiciu tot il pun.
-icuri la mamici si pitici
Mami de amazoana
My Perfect Baby - poze Cezarica
www.youtube.com/watch?v=kM5OW33_nlc" target="_blank"> Cezarica la externare