America (186)
Raspunsuri - Pagina 19
corinadana spune:
Daca tu crezi ca un copil de 3 ani intelege te inseli amarnic. Si mai ales unul cu un handicap mare al limbii. Nici ala care vorbeste engleza nu intelege la 3 ani nici la 4 nu stiu daca intelege si am vazut copii plangand si la kinder cand au fost lasati acolo... Este ff usor cu cei deja obisnuiti.
Traumatizate plecam noi de acolo nu ei sunt traumatizati mai ales in gradinitele de aici care arata minunat pana si ptr noi cei mari dar apoi ptr copii.
Don't throw with stones if you live in a glass house.
corina mama Ralucai
http://community.webshots.com/user/corinaraluca
gabrielaghe spune:
Eu l-am dus pe cel mic la daycare d ela 4 luni, dar l-am dus treptat , am stat cu el acolo, in fiecare zi cite putin pin as-a acomodat cu cele de acolo, minca lapticul de la altcineva decit d ela mine, avea in patut cele de acasa , un mic maimutoi chiar daca a inceput cind era doar un baby.Trebuie sa s esimta in siguranta acolo, asta si vrem sa fie happy, sa manince , nu s aplinga .AsTA E OPTIUNEA MEA, PE CEL MARE L-AM DUS FULL TIME D ELA INCEPUT, NU AM AVUT ALTA SOLUTIE, ABIA VENISEM AICI, A FOST UN DEZASTRU O LUNA IL LUAM D ELA GRADINITA CU OCHII UNFLATI , NIciodata nu i-a placut acolo, s-a obisnuit cit d ecit, dar nu asa vad eu ca trebuie sa fie, fiecare cu experientele lor.Sper ca Aiden sa s eacomodeze , in final o sa-i placa, urmeaza o perioada d eacomodare ptr voi toti.Succes
buflea spune:
Citat: |
citat din mesajul lui miereamara Ma repet, una e sa duci un copil de trei ani la gradi, mai ales ca intelege ce ii spui, si alta este sa lasi un copil de 11 luni care are o memorie extrem de scurta, nu poate sa tina minte ca i-a spus mama ca o sa vina sa il ia la ora 5 de acolo si pt el e ca si cand l-ai lasa acolo definitiv, mai ales dc nu cunoaste absolut deloc mediul. De aia se si recomanda sa il obisnuiesti treptat cu persoana care va avea grija de el, etc. |
Pai asa cum are memoria scurta si nu tine minte ce i-ai spus tu, la fel uita si ca e singur acolo, fara mama, fotoliu, leganat si ursuletul de plus ... tocmai asta este avantajul cu copiii mici, ca plang usor si uita repede, atentia lor nu este focusata, sunt curiosi si nu mai stau sa planga in ursulet de dorul casei.
NewMami spune:
Sarbatori fericite !, si An Nou cu sanatate, fericire, impliniri, job-uri si toate dorintele voastre sa devina realitate.Nu prea am timp de scris, dar cum azi si maine sunt la serviciu … bat apa pe loc si am avut si eu timp sa bag un ochi pe la voi.
Am vazut cum toti copilasii au fost cuminti iar Mosul pe masura, care mai de care mai frumusel, mai incantat de cadouri. Aveti niste copilasi adorabili, toti, nu stiu o fi de la aerul de pe continental asta, sau ce se intampla dar fiecare e atat de dulce .
Miere, te inteleg perfect, Patrick baietelul meu a inceput daycare-ul la 7 luni, deci putin mai mic decat Aidan. Povestea si experienta noastra: inainte de a ma hotara care sa-l aleg, am facut impreuna cu el 2 vizite (cam de 1 ora) la 3 daycare pe care le avema pe lista. Cand am luat hotararea finala, am mai facut o vizita de vre-o 3 ore impreuna cu Patrick la daycare-ul ales. Cand a inceput din prima zi l-am dus full time (educatoarele mi-au spus ca il confusionez si mai tare daca il las cateva ore numai, fiindca apoi asteapta sa se intample la fel si urmatoarea saptamana), iar eu am stat pe hole toata ziua, o zi eu, iar o zi sotul. Clasele aveau usi de sticla, deci puteam sa vad linistita ce se intampla. Nu am stat cu el in clasa, fiindca mai mult rau as fi facut atat lui cat si educatoarelor. De acasa i-am dus o paturica care ii era lui draga, cu care sa doarma sau sa o stranga cand era obosit, sau dor de mami. Patrick a dormit in crib, fara leganat, cand ii era somn il puneau in crib. In schimb educatoarele de la daycare il mangaiau pe spate sa adoarma mai usor … si in curand a trebuit sa facem la fel si acasa pentru somnicul de amiaza.
In sala cu crib-uri, unde era intuneric si e separata de sala de joaca / zi aveau muzica in surdina. Nu fiecare cu muzicuta lui. Ii punea la nani in functie de programul copilului.
Ce le-a ajutat f.f.f mult pe educatoare e o scrisorica pe care am tiparit-o la calculator si laminat-o cu obiceiurile / programul lui Patrick. Mi-au spus ca a fost o idée excelenta, fiindca una e sa le spui verbal si una sa fie scris, cel putin pana se invata cu copilul.
O sa fie perioade cand dimineata va sari in bratele educatoarelor, nerabdator, iar apoi vor urma saptamani cand din nou nu vrea sa se desparta de tine.
In grupa de toddler de la 1 anisor, nu mai au crib, sunt paturi de panza / sau plasa. Poti sa-I duci de acasa pernita si paturica, nu e nici o problema. Cand a crescut putin isi alegea singurel dimineta cate o jucarie plusata care sa o ia cu el … obicei la care n-a renuntat nici acum la 4 ½ anisori. O sa se invete sa doarma si pe salteluta, si chiar o sa le placa fiindca crib-urile de la daycare nu sunt marime full, sunt mai micute, si cum cresc nu mai au loc sufficient si nu le mai place.
Parerea mea e sa nu-ti faci griji din cauza somnului, si sa-l lasi sa se mute peste cateva luni la toddler fiindca altfel va devein frustrate si bossy printre cei mai mici ca el.
O sa vezi ca va fi bine, si eu cred ca cu cat sunt mai micuti cu atat e mai usor pentru ei sa se adapteze. Cel mai greu ne este noua mamicutelor, mult mai greu decat lor
miereamara spune:
NewMami,Gabriela, multumesc, exact ce voiam sa aud!
La fel am procedat si noi, am mers ieri doua ore in vizita si mai mergem maine, cand il voi lasa un pic cu educatoarea lui ca sa vedem cum se descurca. De luni va incepe full time.
La fel si aici, duci de acasa un chestionar in care descrii o zi obisnuita din viata copilului si ei incearca sa urmeze aceeasi rutina. Zona de somn e despartita de zona de joaca si aici. La sfarsitul zilei iti dau raportul, cat a dormit, cat a mancat, etc.
Ingrijorarea mea vine mai mult de la faptul ca nu as vrea sa il mute la toddlers asa de curand, unu pt ca de abia se obisnuieste aici si hop il muta, alti copii, alta rutina, alte educatoare si doi...l-as tine aici pana gasesc loc la gradinita care mi-a placut cel mai mult si care s-ar putea sa aiba ceva openings in aprilie.
Newmami si eu m-am gandit ca s-ar putea sa devina bossy cu alti copii, dat fiind faptul ca este mai mare, dc se va intampla asta, il voi muta cu siguranta.
Corina, am vazut niste gradinite pe aici...vai, vai, oribile, nu mi-as duce copilul acolo nici moarta! Curgea apa din tavan intr-o galeata, copii inghesuiti in niste criburi absolut jegoase, ingrijitoare care dormeau in timpul serviciului sau care nu vorbeau engleza, sau erau atat de batrane incat nu se puteau ridica de pe scaun si le tremura mana pe biberon, OMG, am venit cateva zile acasa bolnava de nervi, cert este ca eu ma duceam si neanuntata si nu aveau timp sa puna la punct nimic:))) e cel mai bine asa dc vrei sa vezi cum stau lucrurile in realitate.
Ok, decalr subiectul inchis, ca sa nu mai plictisesc lumea, am aflat ceea ce voiam.
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank"> Baby Gator
Andrada spune:
Miere, e bine si mai relaxat, acu dupa ani imi dau si eu seama.
Dupa atitia ani incit purtam aceeasi marime de ciorapi, si ieri mi-a luat tricoul (avem la fel de cind am fost in excursie, of course marimi diferite) si abia la sfirsitul zilei mi-am dat seama ca era al meu.
In fine nu ma depresez ce sa-i spun, mai stai nitel copil, sa nu-i rupi inima lu mami? Ochi peste cap, era jenat cind il pupam de fata cu prietenu, in compensatie l-am lasat sa stea cit vor ei de tirziu si i-am promis ca nu-l mai pup pina nu se arunca el de gitul meu.
Acu un an, ii straluceau ochii cind nu-l lasam sa intre in scoala fara sa il pup de 3 ori.
lisa79 spune:
Sarbatori fericite si un An nou plin de bucurii si realizari!
am admirat pozici frumoase
imi cer scuze pentu mare pauza
miere,iti aduci aminte cand lasat-o pe Ana la prietena mea??? mare gresala,sunt prea mici sa ii lasi intr-un loc necunoscut cu persoane necunoscute la varsta asta. Ana a adormit suspinand,m-a sunat Irina,prietena,sa imi zica ca a adormit si ca suspina prin somn,mi s-a rupt inima. in schimb,cu vecina,care e foarte familiarizata,pot sa plec o zi intreaga si nu stie ca am pelcat,se bucura ca ma vede si atat,nu tu plans,nu tu suparari...si o las in casa straina,dar cu o fata cunoscuta. eu zic ca procedezi bine,ca mergi cu el sa se acomodeze. in legatura cu schimbatul grupei,de ce nu incerci sa il bagi direct la cei de 1+. cred ca depinde de la copil la copil,mama imi povestea ca eu nu avem nici o treaba cu schimbatul mediului,a educatoarei,in schimb fratele meu...mai sensibil,plangea de i se rupea mamei inima de mila lui.
o seara buna va doresc!
aaa,noi suntem bine,am luat-o la pas,de manuta ce-i drept. zicem mama aci(aici),baba(bunica),batem din plame,facem pa,alo,pupam...o dulceata fiica mea...azi facem 11 luni!
Va rugam un vot pentru ANA,multumim!
miereamara spune:
Andrada zici ca s-a inchis sezonul de pupaturi:))? Cati ani are feciorul tau?
Lisa, nu pot sa il bag la grupa 1+ direct pt ca el are doar 11 luni jumatate si by law nu au voie sa il puna la o grupa de varsta mai mare. Asa e legea in Fl, nu stiu dc si prin alte parti e la fel.
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank"> Baby Gator
sinzi_ana spune:
Irina, eu sunt de parere, ca intotdeauna, cand e vorba de copilul tau sa faci absolut ce simti...sa te detasezi de "sfaturi" si sa iti urmezi instinctul...Eu sunt sigura ca Aidan este un copil foarte relaxat si independent si ii va fi foarte bine!!!
Al meu va sta mai mult la pupat, ca e mai copilaros asa...
Azi am fost in vizita la niste romani (copiii sunt colegi la scoala) care aveau 4 gaini in curte!!! Ce distractie pe copiii!!!! Au si oua de la gainile lor...
Acum ma bate gandul sa imi cumpar si eu 2...macar un ou pe zi sa imi faca