Vedem impreuna "Occident"
rup bilete :) la occident
Raspunsuri
beshter spune:
Io sunt prima la coada!
Sau le dai la suprapret?:)
Multumim, Adela!
Trouve avant de chercher
Adela99 spune:
rog ajutor de operator. impart venitu' din vanzarea biletelor la suprapretz :)
ba se intrerupe curentu', ba se rupe pelicula ... ce e de facut?
io ma apucai de huiduit :)
lilanda spune:
Ahhh, e aceeasi poveste ca si la O vara de neuitat. Fileboxu', sau cum s-o numi siteul ala pe care e urcat filmul, merge prost de tot. In fine, l-am lasat la incarcat si dupa vreun ceas, am apucat sa-l vad.
In concluzie: filmul mi se pare interesat ca viziune si ca realizare, insa povestea cam trasa de par, iar jocul actorilor tineri neconvingator.
Mi-a placut structura, impartirea la trei a filmului, in care fiecare parte poate fi considerata o poveste de sine statatoare cu propriul ei sfirsit. Mi-a placut ideea de largire a perspectivei pentru scenele definitorii. Mi-a placut atmosfera (un amestec bizar de vechi si nou, plin de contraste) si mi-a placut coloana sonora!!
Asa cum am spus insa, unele scene mi s-au parut fortate, nerealiste. Fie din cauza povestii (destul de plina de clisee), fie din cauza prestatiei actoricesti. Sorina e fake, fake, fake, Luci, lipsit de nerv (desi cica Papadopol a luat chiar premiu de interpretare pentru rolul asta), Nae, total pe dinafara, iar copiii care se scuipa neinspirat alesi!! Prestatii bune au insa Dorel Visan, Tora Vasilescu si nevasta politistului (ea si tanti Leana imi sint, de altfel, cele mai simpatice personaje).
Oricum, una peste alta, "Occident" reuseste sa surprinda lipsa de perspectiva a tinerilor intelectuali din anii '90, iar realizarea e chiar deosebita in contextul cinematografic romanesc.
beshter spune:
L-am vazut si eu. Mdea, Papadopol e cam 'mamaligos' (mie nu mi-a placut niciodata) si ce sa mai spun de personajul 'Sorina'...
M-a enervat scena cu sticla, ma asteptam cumva la alta 'solutie' - una mai credibila sau macar mai relevanta si 'revelanta'.
A, si Mungiu are chestia asta cu obiectele si locurile-kitsch. Cand vine Luigi, Tora Vasilescu pune langa televizor o ditamai venus-din-milo-cu-ceas-in-burta:)
Si mie mi-au placut tanti Leana si nevasta politistului (Coca Bloos e una dintre actritele mele preferate).
Trouve avant de chercher