Preparate din porc specifice Craciunului

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ni-na spune:

Nu sunt de acord cu acele conuri de brad,fac un fum iute,care amaraste prepararele.......e probata de mine,am vrut sa fiu originala.Ok,depinde si de cantitatea de conuri.....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

conurile trebuiesc sa fie uscate fara...cum ii zice...rasina/cleiul ala pe ele...poate de aceea o fi iesit fum iute cum zici...si da nu trebuiesc puse multe

Monica-Elizabet

Retete in imagini

Impresii, pareri, retete

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crista-s spune:

Acum e clar ca fiecare are obiceiurile lui si ca in Italia nu au traditia carnurilor afumate ca in Ro dar ei nu folosesc lemn de brad sau de pin - il considera toxic. Cel mai des folosit la afumat este lemnul de fag apoi si altele : nuc, stejar, salcim , frasin. Este indicat si lemnul pomilor fructiferi ( mar, par, gutui, piersic, nuc, prun, cires) mai ales ca da aroma si parfum la fel ca si lemnul plantelor aromatice lemnoase ( de ex. rozmarin). In plus lemnul butoaielor in care a stat vinul si care sunt vechi, stricate este considerat un bun lemn nobil care da aroma si parfum carnii afumate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

acum fie vorba intre noi afumatura in general e "toxica" da eu tot vreau macar o data pe an carnati afumati, slaninuta afumata

Monica-Elizabet

Retete in imagini

Impresii, pareri, retete

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crista-s spune:

sa arunce in mine cu toxine d'astea ca eu nu ma supar

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

hai la mine ca am cu ce da dupa tine

Monica-Elizabet

Retete in imagini

Impresii, pareri, retete

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crista-s spune:

zau ca as veni cred ca e singurul lucru care imi lipseste aici dar au inceput sa se mai dea pe brazda si ei ( italienii adica )

scuzati off topicul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Crista, tu ai f. mare dreptate,sau ma rog,italienii:am o carte, ca nu stiu pe unde am ratacit-o cu sfaturi pt. afumare si asa spuneau si acolo ca bradul nu este indicat, parca stejarul era cel mai bun dar nu-mi mai aduc aminte!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Hei!Hai sa va dau gata!Mi-au iesit sarmalele de spus in poveste!
Sa va spun, ...sa nu va spun, secretul?
Pot eu sa nu il impartasesc bucatareselor inimoase de pe DC?
Le-am fiert in vin sec,!Se topesc in gura!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Citat:
citat din mesajul lui b.nica

Le-am fiert in vin sec,!Se topesc in gura!



Cred ca dupa o portie buna te pilesti nitel...

RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008

Mergi la inceput