Preparate din porc specifice Craciunului
Raspunsuri - Pagina 2
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/ni-na/ni-na.jpg)
ni-na spune:
Nu sunt de acord cu acele conuri de brad,fac un fum iute,care amaraste prepararele.......e probata de mine,am vrut sa fiu originala.Ok,depinde si de cantitatea de conuri.....
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
monica-elizabet spune:
conurile trebuiesc sa fie uscate fara...cum ii zice...rasina/cleiul ala pe ele...poate de aceea o fi iesit fum iute cum zici...si da nu trebuiesc puse multe
Monica-Elizabet
Retete in imagini
Impresii, pareri, retete
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/crista-s/crista-s.jpg)
crista-s spune:
Acum e clar ca fiecare are obiceiurile lui si ca in Italia nu au traditia carnurilor afumate ca in Ro dar ei nu folosesc lemn de brad sau de pin - il considera toxic. Cel mai des folosit la afumat este lemnul de fag apoi si altele : nuc, stejar, salcim , frasin. Este indicat si lemnul pomilor fructiferi ( mar, par, gutui, piersic, nuc, prun, cires) mai ales ca da aroma si parfum la fel ca si lemnul plantelor aromatice lemnoase ( de ex. rozmarin). In plus lemnul butoaielor in care a stat vinul si care sunt vechi, stricate este considerat un bun lemn nobil care da aroma si parfum carnii afumate.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
monica-elizabet spune:
acum fie vorba intre noi afumatura in general e "toxica" da eu tot vreau macar o data pe an carnati afumati, slaninuta afumata
Monica-Elizabet
Retete in imagini
Impresii, pareri, retete
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
monica-elizabet spune:
hai la mine ca am cu ce da dupa tine
Monica-Elizabet
Retete in imagini
Impresii, pareri, retete
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/crista-s/crista-s.jpg)
crista-s spune:
zau ca as veni cred ca e singurul lucru care imi lipseste aici dar au inceput sa se mai dea pe brazda si ei ( italienii adica )
scuzati off topicul
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
b.nica spune:
Crista, tu ai f. mare dreptate,sau ma rog,italienii:am o carte, ca nu stiu pe unde am ratacit-o cu sfaturi pt. afumare si asa spuneau si acolo ca bradul nu este indicat, parca stejarul era cel mai bun dar nu-mi mai aduc aminte!
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
b.nica spune:
Hei!Hai sa va dau gata!Mi-au iesit sarmalele de spus in poveste!
Sa va spun, ...sa nu va spun, secretul?
Pot eu sa nu il impartasesc bucatareselor inimoase de pe DC?
Le-am fiert in vin sec,!Se topesc in gura!
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Rufus/Rufus.jpg)
Rufus spune:
Citat: |
citat din mesajul lui b.nica Le-am fiert in vin sec, ![]() |
Cred ca dupa o portie buna te pilesti nitel...
![](icon_smile.gif)
RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lor
![](foto.gif)
![](foto.gif)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)