***Capsunele-n scutecele de mai-iunie 2007(112)***
Raspunsuri - Pagina 13
CarlaV spune:
Citat: |
citat din mesajul lui vas E cu PDL. Ma credeti ca am devenit obsedata si de ce culoarea am hainele pe mine. Exclus rosu. asa ca .....offfffff Andreea , mamica Elizei poze 13.05.2007 |
Asta e chiar foarte tare . Banuiesc ca aceeasi regula se aplica si la ruj, oja, cercei, pix... Ei il fac portocaliu si pe Mos Craciun?
Mie imi place sa vina musafiri, curatenie oricum fac si inainte si dupa Craciun, dar imi place sa nu stau pe drumuri, sa fiu in casa mea si de Craciun si de Revelion.
Carla, mama Larisei din 15/06/09 si mama www.sabina.geneza.ro" target="_blank">Sabinei din 07/07/07
Saby 2-3 ani*******mare(7) oct. 2009*******mare(5+6) august 2009 *******mare(4) iulie 2009 *******mare(3) iunie 2009 *******mare(1)2009 *******mare(2)2009 *******Saby la 2 ani
"Yesterday is history. Tomorrow is a mistery. Today is a gift. That's why it's called Present"
CarlaV spune:
citat din mesajul lui Carmen_So Io cred ca unii au imaginatie prea bogata, ca a naibii sa fiu daca ma gandeam la modelul masinii, de exemplu. Cand a povestit Carla ca-i era frica ca nu intra in parcare, io m-am gandit "ce naiba face cu masina, si cu fetele mai ales, cum le ia" Carmen, Mara (12.08.2004) si Ana (21.06.2007) poze cu noi |
De moderatori nu mai comentez, am facut-o degeaba in diverse ocazii si m-am lamurit.
Cu parcarea n-am nicio problema, daca este loc cat sa incapa masina, acolo o bag, dar in cele subterane intru doar daca nu am incotro. De regula mergem toti 4 la supermarket, oricum inca nu e atat de greu cu fetele, iau un carut de cumparaturi, pe Saby o pun in fata in fund si pe Lary o pun inauntru cu tot cu scoica. Cumparaturile le pun pe langa ea, cat mai am loc. Daca e si tati cu noi, mai luam un carut.
Carla, mama Larisei din 15/06/09 si mama www.sabina.geneza.ro" target="_blank">Sabinei din 07/07/07
Saby 2-3 ani*******mare(7) oct. 2009*******mare(5+6) august 2009 *******mare(4) iulie 2009 *******mare(3) iunie 2009 *******mare(1)2009 *******mare(2)2009 *******Saby la 2 ani
"Yesterday is history. Tomorrow is a mistery. Today is a gift. That's why it's called Present"
tamaraspt spune:
Alina uite aici reletele Minutei pe care ni le-a impartasit Didi
Tamara si Matei Alexandru (20 mai 2007)
Ioana13 spune:
Alyna, dau copy/paste cu retele scrise de Didi.
1. aricii:
un pachet de margarina (eu am pus unt, 250 de gr) la temperatura camerei
4 linguri de zahar
2 galbenusuri de ou
300 gr de faina
arome de vanilie, rom, coaja de lamaie,
rahat, albusurile de la ouale de sus si nuca taiata marunt pentru decor
se freaca galbenusurile cu zaharul si aromele, apoi se adauga margarina si faina. se framanta pana se obtine o coca legata.
se ruleaza bilute mici, la mijloc se pune rahat (anul trecut nu am avut si am pus portocala si lamaie confiata, poti pune insa tot ce vrei, alune, fructe uscate etc).
se dau bilutele prin albusul batut spuna si apoi prin nuca taiata marunt, se coc aprox 30-35 de minute la 165 de grade (pana se rumenesc putin).
dupa ce s-au racit se pudreaza cu zahar vanilat pudra.
2. cornulete cu vanilie
200 gr unt
80 gr zahar pudra
un varf de cutit de sare
zahar vanilat, esenta de vanilie
100 gr migdale macinate (sau nuci, alune)
250 gr faina
se amesteca toate cele de mai sus, pana se obtine o coca maleabila. se fac mingiute mici, pe care apoi le freci intre palme ca sa faci o rama, pe care o rulezi dupa deget ca sa iti iasa cornuletul cu capete ascutite.
Sau se ruleaza bucati de aluat de marimea si grosimea unui creion, se taie bucati si se indoaie, ca sa se obtina cornuletele.
3. stelute si comete cu cranberry
300 gr de unt la temperatura camerei
un varf de cutit de sare
esenta de vanilie
200 gr zahar
500 gr de faina
2 oua
100 gr cranbbery uscate
se freaca zaharul cu untul bine bine, se adauga restul ingredientelor si se framanta bine bine, pana se obtine o coca fina. se da la frigider pentru doua ore (poti sa lasi insa aluatul si mai mult acolo, peste noapte, sau chiar 24 de ore).
se intinde o foaie groasa de un cm si se decupeaza forme diverse
se coc formele la 180 de grade (la ventilatie 160) timp de aprox 20 de minute (eventual pana se rumenesc usor).
4. fursecuri cu ciocolata alba
150 gr ciocolata alba
150 gr unt moale
125 gr zahar brun
un pachet de zahar vanilat
un ou
200 gr faina
o lingurita de praf de copt
se taie ciocolata marunt
untul se freaca spuma cu zaharul brun si cel vanilat, se adauga apoi oul, faina si praful de copt.
se adauga ciocolata
se formeaza in palme mingiute mici (foarte mici!) se aseaza la distanta intre ele in tava si se coc aprox 12-15 minute in cuptorul preincalzit la 180 de grade.
5. biscuiti fragezi cu scortisoara.
am facut acelasi aluat ca la stelute si comete, fara sa adaug fructele uscate, punand insa doua linguri cu praf de scortisoara. am taiat forme am copt ca in reteta de mai sus.
fursecurile se pastreaza in cutii de metal sau de plastic, .
Ioana mama de Patrick Alexandru (01.06.2007)
Alyna24 spune:
citat din mesajul lui tamaraspt Alina uite aici reletele Minutei pe care ni le-a impartasit Didi Tamara si Matei Alexandru (20 mai 2007) |
Multumesc mult!
Al_Ma spune:
Cele rele sa se spele, cele bune sa se adune! Va dorim sarbatori fericite si linistite, un Craciun magic si un Nou An excelent! www.jacquielawson.com/preview.asp?cont=1&hdn=0&pv=3169996" target="_blank">click
Alina si Mara (27 iunie 2007)
Carmen_So spune:
CarlaV Publicat la - 23/12/2009 : 12:46:44 -------------------------------------------------------------------------------- Citat: Cu parcarea n-am nicio problema, daca este loc cat sa incapa masina, acolo o bag, dar in cele subterane intru doar daca nu am incotro. De regula mergem toti 4 la supermarket, oricum inca nu e atat de greu cu fetele, iau un carut de cumparaturi, pe Saby o pun in fata in fund si pe Lary o pun inauntru cu tot cu scoica. Cumparaturile le pun pe langa ea, cat mai am loc. Daca e si tati cu noi, mai luam un carut. |
Carla, ai zis bine "inca nu e atat de greu cu fetele" - noi nu mai putem merge decat in 4, ultimele dati cand am fost in 3, fara tati, de doua ori s-au batut, o data s-au dat cap in cap in carucior si o data a cazut caruciorul cu ele. Asa ca ne-am linistit, ori se duce tati singur (dar cu lista detaliata, produs/marca/cantitate), ori ne ducem in 4, mai nou vor carucioare de copii, d-alea masinuta, ia fiecare cate o fata si apoi se striga una pe alta prin magazin.
CarlaV spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Carmen_So
Carla, ai zis bine "inca nu e atat de greu cu fetele" - noi nu mai putem merge decat in 4, ultimele dati cand am fost in 3, fara tati, de doua ori s-au batut, o data s-au dat cap in cap in carucior si o data a cazut caruciorul cu ele. Asa ca ne-am linistit, ori se duce tati singur (dar cu lista detaliata, produs/marca/cantitate), ori ne ducem in 4, mai nou vor carucioare de copii, d-alea masinuta, ia fiecare cate o fata si apoi se striga una pe alta prin magazin. Carmen, Mara (12.08.2004) si Ana (21.06.2007) poze cu noi |
Multumesc ca mi-ai spus, este un preview util, chiar ma intrebam ce ma asteapta . Deocamdata e ok ca pe cea mica o duc cu scoica ei, chiar daca ma rupe la spinare, cand va avea scaun normal de masina n-o sa mai pot face chestia asta.
madaiulia spune:
Multumesc si eu pentru retetele de fursecuri, cautam de zor in capitolul precedent si nu reuseam sa le identific.
Cu moderatorii si eu va cam dau dreptate. Si mi se pare ciudat ca au intervenit mai multe persoane din afara subiectului sa ne traga de urechi, desi cu ocazia altor certuri care s-au lasat cu plecari de pe forum nu a zis nimeni nimic.
Am impodobit si noi bradul in seara asta.Adrei a fost foarte incantat de idee, de cand am adus bradul in casa numai cu asta ne-a pisat la cap "cand il impodobim?".Dar cand a vazut cu ce se mancanca s-a plictisit destul de repede si m-a lasat numai pe mine "la munca". Am avut asa un sentiment placut, de sarbatoare, vas zicea parca, e extraordinar sa vedem sarbatorile de iarna prin ochii copiilor nostri. Eu parca am innebunit cu cadourile, ieri ma apucase disperarea ca nu am destule, in seara asta l-am trimis pe sot dupa ce a adormit Andrei sa-i mai cumpere ceva ce vazusem eu. Sper macar sa se joace copilul cu ele, la cate dispute am avut din cauza jucariilor.
Mamica de David Andrei 10 iunie 2007