islamul denunta violenta si teroarea??
Raspunsuri - Pagina 8
hannen spune:
Ameera, recunosc,am avut o exprimare mai nefericita la adresa tuturor musulmanilor shia.Nu ar fi trebuit sa ma exprim asa,si ar trebui sa mentionez ca si ceilalti ,sunni,care "abereaza",au din partea mea acelasi "tratament".
Tu esti mult mai informata despre Iran si shia,recunosc.Insa eu am un dinte impotriva unor dogme pe care le considera islamice dar nu sunt deloc,dar si impotriva unor traditii,care la fel nu au nicio legatura cu Islamul.
Pace tuturor!
Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas
I want to tell the world... a Story
Occupation 101: Voice of the Silenced Majority
The Future`s So Bright I Gotta Wear Shades
"In a world filled with hate,we must still dare to hope.In a world filled with anger,we must still dare to comfort.In a world filled with despair ,we must still dare to dream. And in a world filled with distrust,we must dare to believe."-Michael Jackson
Ameera spune:
Citat: |
citat din mesajul lui hannen Ameera, recunosc,am avut o exprimare mai nefericita la adresa tuturor musulmanilor shia.Nu ar fi trebuit sa ma exprim asa,si ar trebui sa mentionez ca si ceilalti ,sunni,care "abereaza",au din partea mea acelasi "tratament". Tu esti mult mai informata despre Iran si shia,recunosc.Insa eu am un dinte impotriva unor dogme pe care le considera islamice dar nu sunt deloc,dar si impotriva unor traditii,care la fel nu au nicio legatura cu Islamul. Pace tuturor! Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas I want to tell the world... a Story Occupation 101: Voice of the Silenced Majority The Future`s So Bright I Gotta Wear Shades "In a world filled with hate,we must still dare to hope.In a world filled with anger,we must still dare to comfort.In a world filled with despair ,we must still dare to dream. And in a world filled with distrust,we must dare to believe."-Michael Jackson |
Hannen, cand m-am referit la parerea ta despre siiti nu am spus-o nici critic, nici acuzator. Mi se pare normal ca tu, fiind adepta sunnismului, sa nu fii de acord cu ceea ce spun adeptii siismului si contravine credintei tale sunnite. Tocmai asta am vrut sa subliniez, ca majoritatea musulmanilor, fiind suniti, oricum nu se topesc de dragul lui Khomeini.
Pentru mine insa, ca non-musulmanca, si sunnitii, si siitii sunt la fel de musulmani :). Nu si teroristii, insa.
hannen spune:
Multumesc pt. intelegere!
Stii,mi-am amintit o reclama ,de fapt cred ca e sigura reclama care nu-mi iese din cap de mai bine de vreun an.
Avem aici o emisiune cu tot felul de intimplari si cazuri around the world si citeodata fac un top al reclamelor internationale(cele care se remarca prin ciudatenii,prin felul in care aleg sa transmita ceva)
Era o reclama irakiana,un grup de "oameni dusi cu sorcova" au prins un om la care tipau "ce esti,sunni sau shia?" .Omul tremura din toate incheieturile si plingind a raspuns "Sunt cetatean irakian!"
Mi-a rupt inima,de fapt nu doar reclama asta.Orice atentat,de cite ori ii vad ca se omoara intre ei ca niste netotzi,de cite ori vad cum aleg sa-si faca dreptate .Si ma intreb,cum au ajuns asa???
Unde si cum se justifica luarea unor vieti nevinovate?Unde si cum se justifica omorirea civililor,cind le-a ramas din exemplu si invataturile Profetului ca nici macar cind au cucerit un teritoriu prin lupta dreapta nu au voie sa-si insuseasca nimic,nimic.Nici macar sa mulga o vaca care nu le apartine!!
Unde esti tu Leul desertului sa le reamintesti ceea ce Profetul ne-a inavat???
"In a world filled with hate,we must still dare to hope.In a world filled with anger,we must still dare to comfort.In a world filled with despair ,we must still dare to dream. And in a world filled with distrust,we must dare to believe."-Michael Jackson
beren spune:
"Who has the greatest duty to stop violence committed by Muslims against innocent non-Muslims in the name of Islam? The answer, obviously, is Muslims."
Ingrid Mattson, Vice President, Islamic Society of North America
citat din mesajul lui hannen Hey,ziceai ca`s putini cei de felul acesta. |
Inteleg ca acum accepti responsabilitatea speciala de musulmanca vis-a-vis violenta motivata religios prin Islam? (nu era clar mai sus, vezi post-ul lui Denizel). Ma bucur ...
Ameera, unii dintre teroristi sunt si ei musulmani - nu putem noi sa le retragem noi "gratia divina". La fel intre Shia si Sunni.
Daca ai sa citesti paginile anterioare, ai sa remarci comparatia mea: Khayyam si Rushdie sunt tratati la fel (sau al doilea mai rau decat primul), adica o parte (mare, dupa populatii) a Islamului este acum la fel ca in secolul 12. Celelalte religii au evoluat relativ la toleranta, drepturile omului, etc. E timpul si pentru Islam - iar reforma e reponsabilitatea (morala) a fiecarui musulman.
_
All we have to decide is what to do with the time that is given us.
capcaunul spune:
citat din mesajul lui hannen Si acum m-a pocnit o curiozitate,oare mi-o satisface cineva? Eu nu inteleg dupa ce criterii se voteaza subiectele.Dupa titlu,dupa discutii,dupa simpatii si antipatii?Prima steluta stiu dupa ce criterii a fost acordata,da a doua deja m-a facut curioasa. |
Dupa titlu SI dupa discutii.
(Puteau fi si semiluni in loc de stelute. Tot cate una. )
beren spune:
citat din mesajul lui hannen In fine,daca tu crezi ca asta e singura problema a Gazei pe teroristi ii vede toata lumea,insa starea in care sunt adusi oamenii aia nu o vede nimeni.Sunt tratati precum animalele!Asa ca nu asteptati altceva .Am zis si repet,atunci cind aprobi un macel al populatiei civile ,macel al unei armate vreau sa zic ,oameni buni aveti o problema grava! Si te rog nu insista pt. ca este singurul subiect care ar putea degenera urit. |
A spune cuiva sa nu atinga un subiect de discutie e un BIG NO-NO - eu, unul, traiesc in lumea libera. Sper ca tocmai la topic-ul asta nu vrei sa fie interpretat ca o ... amenintare ?! Ar fi ironic.
Si pentru tine si pentru Ameera: sunt multe probleme in Gaza. Una e problema apei ... Cea a extremismului islamic, prin care Hezbollah si Hamas isi terorizeaza compatriotii, este una interna, care poate fi rezolvata intre musulmani. Va cere sacrificii, desigur. Dar ce este devotiunea religioasa fara sacrificiu? Smokes and mirrors.
_
All we have to decide is what to do with the time that is given us.
mimitete spune:
Eu cred ca subiectul merita mai multe stelute, este de departe printre cele mai "civilizate" si fara injurii din marea majoritate a subiectelor "religioase".
Toti care au participat pina acum la subiect sint de acord ca nu Coranul incita l aviolenta si ca nu toti musulmanii sint teroristi sau violenti, ar fii chiar absurd sa crezi contrariul.
Sintem iar de acord ca anumiti conducatori religiosi interpreteaza total gresit Coranul si ii dau o interpretare gresita care din pacate este totusi urmata de milioane de oameni. Eu cred ca la aceasta spalare pe creier se referea beren.
Deci daca la sfirsitul zilei sint nenumarati care interpreteaza gresit Coranul ce e de facut?
Acum sa nu-mi spuneti ca e problema cresitinilor, evreilor, budistilor sau martienilor sa le rezolve problema de imagine.
Si crestinii au avut o problema de imagine serioasa in Evul mediu caci cind incercau sa "crestineze" cu sabia si au rezolvat-o singuri... a luat si timp si multa vointa.
A fost o emisiune la TV aici in Canada pe aceeasi tema in care se cerea comunitatii musulmane din Toronto sa ia atitudine impotriva nu stiu ce act terorism fusese la vremea respectiva. Si au luat, au dat o declaratie in acest sens. Urmarea, casele semnatarilor declaratiei au fost sparte, ei au primit amenintari cu moartea si unii dintre copiii lor au fost amenintati la scoala ca nu sint "buni musulmani". Stiau si cine i-a amenintat, toti "oameni de bine" din propria comunitate. Recunosteau deschis ca le-a cam luat entuziasmul de orice alta declaratie caci la sfirsitul zilei viata familiei lor era mai importanta.
Eu sint convinsa ca exista multi musulmani care condamna actiunile violente dar relativ putini ies la rampa din motivele de mai sus.
Ce se petrece acum in Iran este mai degraba o revolta impotriva regimului in sine, le-a ajuns cutitul la os impotriva opresiunii politice in primul rind.
hannen spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui capcaunul
Dupa titlu SI dupa discutii. (Puteau fi si semiluni in loc de stelute. Tot cate una. ) |
Deocamdata este un subiect civilizat.Nu vad ce a deranjat asa de tare in afara de cuvintul ISLAM din tiltu.
spuneti fratilor pe fatza,nu suportam sa auzim acest cuvint,ne ia cu greata ,ne tremura madularele si nu suportam...ectzetera,ectzetera...
Si poate Adminul scoate si cuvintul "moschee" din titlul sub-forumului,ca si asa sta acolo doar de decor.
hannen spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui beren
Si pentru tine si pentru Ameera: sunt multe probleme in Gaza. Una e problema apei ... Cea a extremismului islamic, prin care Hezbollah si Hamas isi terorizeaza compatriotii, este una interna, care poate fi rezolvata intre musulmani. Va cere sacrificii, desigur. Dar ce este devotiunea religioasa fara sacrificiu? Smokes and mirrors. _ All we have to decide is what to do with the time that is given us. |
Ar mai fi si problema blocadei ,a lipsei de apa,mincare,combustibili,a raidurilor aeriene,a punctelor de control pe unde treci numai daca are chef "seful",a sniper-ilor care te omoara cind iti muncesti bucata de pamint la care ai ajuns cu chiu cu vai numai ca sa te provoace,sa provoacea doar,doar lanseaza Hamasul o racheta cu carbit sa-si poata lua revanta o ARMATA intreaga,mai este si problema caselor daramate ,cu oameni in ele,fara,nu conteaza,pleci de acasa si nu stii daca o mai gasesti sau daca iti mai gasesti familia in viata.Mai este si cea a soldatilor (ghici care) care iti intra in casa periodic ,o inchid si terorizeaza familia respectiva doua ,trei zile apoi pleaca ca apoi sa se intoarca pe ne-pusa masa peste alte doua zile,si cea a tinerilor ,a copiilor,a tatilor disparuti si de care nu se mai aude nimic luni,ani sau daca esti norocos ti-l arunca in poarta despicat(vezi ultima acuzatie a unor medici suedezi de trafic de organe ,adusa Israelului).Nici viata in Gaza nici cea din WestBank nu este mai buna nici pt. crestini,nici pt. musulmani.Pt. ca nici unii nici altii nu au acces la lacasurile de cult tot asa pt. ca nu vrea "seful" si toti traiesc cu aceasi "sabie" deasupra capului.Nu stii cind ti se darama casa peste tine,cind esti luat in luneta unui brav soldat.
Iar GAZA ,oh GAZA este o inchisoare in aer liber!
Astea sunt citeva dintre problemele Gazei si a teritoriilor luate cu forta in care Israelul si-a construit un adevarat network,nu Hamas de pe urma caruia oamenii aia supravietuiesc inca.
Hamas le-a construit case,scoli,spitale.Hamas le da o bucatica de paine .Evident pt lume ei sunt doar teroristii care isi apara ce le-a mai ramas.
Eu condamn doar atentatele teroriste,impingerea tinerilor/copiilor la acte de sinucidere!!Acestea sunt un big NO! NO! pt. ca sunt acte care contravin invataturilor Islamice.
Pina cind nu veti admite aceste probleme si pina cind nu veti inceta sa blamati doar o parte nu exista sanse sa discutam despre acest subiect,asa cum nici pacea nu este posibila pt. ca degetul acuzator se indreapta asupra cui nu trebuie.
Ca sa argumentez:http://www.ifamericansknew.org/
hannen spune:
Un documentar pe care mi-ar placea sa-l comentezi beren.
Are 3 parti ,iti pun una,restul le gasesti pe youtube
De asemeni invit la comentarii si pe doamnele care imi tineau lectii despre cum as putea protesta impotriva terorismului.
aveti idee cum as putea protesta impotriva acestor nedreptati,masacre,bataie de joc,lipsa orcaror HUMAN RIGHTS,umilire de cea mai joasa speta unde cel cu tancul,escavatorul si mitraliera pe umar sunt aplaudati de voi doamnelor si domnilor?
Un sfat va rog,cum as putea sa protestez si pt acesti nenorociti de soarta pe care voi ii acuzati de terorism,de a caror soarta ati ris anul trecut cind erau scaldati in rauri de singe.
Pai daca fac sa fac pt. toti nu?Sau semnatura mea e de ajuns?Oare citi forumisti au avut curiozitatea sa vizioneze link-urile,si oare citi vor viziona filmuletul pe care l-am pus acum?si oare citi se vor ridica sa protesteze cu mine?HA?
Beren,vezi,nu era nicio amenintare in "warning-ul" meu de a evita subiectul.Vroiam sa ma tin departe de mizeria umana,de minciuna si de ipocrizie amestecata cu sadism.