islamul denunta violenta si teroarea??

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Citat:
citat din mesajul lui beren

Citat:
citat din mesajul lui hannen

Edit:M-am razgindit,imi retrag comentariile pt. ca ccc compunerea aia nu merita niciun comentariu.

hannen, ce opinie ai despre fatwa reafirmata de Ayatollah Ali Khamenei, care il condamna pe S. Rushdie la moarte?

Stii,noi musulmanii sunni nu dam doi bani pe ce abereaza shia si "liderii" lor.eu si multi altii ne straduim sa fim oameni care tin "mijlocul" cararii,sa nu o luam prin balarii.
Parerea mea proprie si personala,nu dau doi bani pe fatwa lui si a altora care zburda pe cimpii.Si nu sunt singura.
Si respectivul nu e singurul care abereaza ,si Iranul nu e singurul care a "luat-o pe cimpii",si...si...si ajung la concluzia ca tare mi-ar placea daca nu as mai avea o eticheta lipita pe frunte doar pt. ca sunt musulmanca.

Este un hadis prin care Profetul swas ne-a invatat sa pastram cumpatarea si calea de mijloc in credinta si sa evitam extremele.Nici sa-ti uiti credinta,sa o fii doar din gura credincios,nici sa exagerezi in ceea ce ti-a fost "poruncit".
pate il gasesc
De asemeni unui musulman nu-i este permis sa se enerveze CI este indemnat sa-si retina furia si pt. asta el va fi rasplatit.Nu pt. cite capete a luat,sau citi pumni a impartit,sau cite insulte a adresat...etc,etc

"Bunatatea infrumuseteaza totul dar daca nu exista bunatate ,totul se urateste"-Profetul Mohammad-Muslim

"Usurati lucrurile si nu le ingreunati,inveseliti oamenii si nu-i respingeti."

Deasemeni Allah Preainaltul a grait:
Care-si stapanesc mania si care iarta oamenilor,caci Allah ii iubeste pe cei care plinesc fapte bune.(Coran3:134)

Fii cu iertare,porunceste ceea ce este bun si indeparteaza-te de nestiutori!(7:199)

Nici nu sunt Binele si Raul egale.Alunga raul cu faptele tale bune si cel ce iti este dusman iti va deveni adevarat prieten....
Iar acela care rabda si iarta ,sa stie ca acesta este dintre lucrurile inalte."(42:43)

Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas

I want to tell the world... a Story

Occupation 101: Voice of the Silenced Majority

The Future`s So Bright I Gotta Wear Shades

"In a world filled with hate,we must still dare to hope.In a world filled with anger,we must still dare to comfort.In a world filled with despair ,we must still dare to dream. And in a world filled with distrust,we must dare to believe."-Michael Jackson

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beren spune:

Inteleg. Aici e un citat dintr-un Sunni Muslim celebru, Malcolm X:

"Well, a Muslim never forgets. You don't kill our brother! We don't never forget! You don't shoot one of us and then grin in our face. You don't shoot one of us and then shake our hands and think we'd forget it. No, we never forget, we'll never forget! Someone has to pay. Somewhere, somehow, someone has to pay. When a snake bites your children, you don't go and look for the snake that has blood on it's jaws, any old snake will do. Any old snake will do! .... I'm telling you, the only way you get justice is in the street. The only way you get justice is in the sidewalk. The only way you get justice is when you make justice for yourself."

Mie imi suna a mesaj pro-violenta.

_
All we have to decide is what to do with the time that is given us.

Mergi la inceput

Uite vezi,de aia nu se poate dialoga cu voi!Ca tot te vaitai si tu si celelalte participante.
Adica eu iti "citez" din religia mea,din baza ei,sursa...si tu imi vii cu citate de la un neinca nimeni,unul dintre aia despre care eu ziceam mai devreme ,ca au luat-o pe campii.
De aia nu vom ajunge la o intelegere,unul zice de mere si alalalt i le compara cu perele....

"In a world filled with hate,we must still dare to hope.In a world filled with anger,we must still dare to comfort.In a world filled with despair ,we must still dare to dream. And in a world filled with distrust,we must dare to believe."-Michael Jackson

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beren spune:

Citat:

Uite vezi,de aia nu se poate dialoga cu voi!Ca tot te vaitai si tu si celelalte participante.
Adica eu iti "citez" din religia mea,din baza ei,sursa...si tu imi vii cu citate de la un neinca nimeni,unul dintre aia despre care eu ziceam mai devreme ,ca au luat-o pe campii.
De aia nu vom ajunge la o intelegere,unul zice de mere si alalalt i le compara cu perele....

Topicul este "Denunta Islamul violenta?". Tu pretinzi ca nu, citand Coranul. Pentru mine, Islamul este reprezentat de musulmani, nu de un text. Daca multi musulmani profeseaza violenta in baza credintei lor, pentru mine devine irelevant ce scrie in Coran. La fel cum crimele Inchizitiei, in numele crestinismului, au facut crestinismul criminal cu sute de ani in urma.

Inteleg ca exista multi musulmani (ca tine) care interpreteaza Coranul non-violent, si pentru care jihad-ul e ceva simbolic - foarte admirabil. Dar numarul celor care "au luat-o pe campii" e cam mare: Shia Islam reprezinta zeci de milioane, apoi sunt multe grupuri pro-violenta, Sunniti din Pakistan si Asia centrala. Asta e realitatea zilelor noastre.

Nu trebuie sa ajungem la o intelegere neaparat, e o discutie - we can agree to disagree.

_
All we have to decide is what to do with the time that is given us.

Mergi la inceput

Probabil ca este ultimul meu mesaj la acest topic.

Stii ce ma deranjeaza pe mine,sau mai bine zis ce ma uimeste?Cite cunostinte detine lumea ,citi termeni islamici a invatat lumea in ultima vreme.Si cind aud jihadul acela tendentios ...

jihadul-este lupta omului cu sine,impotriva raului ,a trufiei,mindriei,a diferitelor ispite,incercarea de a te tine departe de pacat,de orice ti-e interzis,si aceasta estelupta persoanala a fiecarui om de cind se naste,pina moare.abia la urma insemnind un alt fel de lupta,dar stiu,TV-ul a uitat sa mentioneze asta.

Iar despre titlul subiectului,m-a bagat in ceata ba cu semnul exclamarii,ba cu cel al intrebarii,ideea e ca am incercat sa raspund exact intrebarilor care mi-au fost adresate.
Iar faptul ca pt. tine e irelevant ce scrie in Coran atita timp cit....inteleg,omul ,am mai zis,daca nu are interes nu-l poti condamna ca nu stie, dar atunci cind zici cu seninatate ca adeptii religiei cu cea mai mare raspindire de pe glob sunt criminali si anticristi,cind omul incearca sa explice si i se da imediat replica "iote ce fac aia,iote ce zic aia"scuze,dar ce dialog doriti?
Probabil ca sa fii inger (ceea ce eu nu`s) sa nu te deranjeze si sa mai crezi in bunele intentii ale celor care se arata interesati.

Interesul tine doua postari pt. ca dupa ,apare imediat "artileria grea".

Cit despre admirari,sincer,nu avem nevoie.Noi nu suntem exceptia de la regula,ci noi incercam sa "razbim" in timpurile astea asa cum am fost invatati,cu rabdare!
Pt. ca ne-a fost profetit ca va veni o zi in care ,sa fii musulman(sa practici religia, sa-ti pastrezi credinta) va fi ca si cum ai tine in mina un carbune incins

P.S.daca citesti primul post,ai sa vezi ca nu m-am abatut cu nimic de la topic.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui beren
Daca multi musulmani profeseaza violenta in baza credintei lor,
_

Asta este problema,exact ideea de mai sus.Si eu si cei care practica violenta avem aceasi religie!Insa eu nu am gasit VIOLENTA in ea!
Oare ei unde au gasit-o?Poate in mintile lor mai mult sau mai putin tulburate...hmm
Si exact asta este ideea despre care vorbea initiatoare subiectului.

Orice jurnalist semidoct este incitat sa publice nelimitat informatii trunchiate si distorsionate despre islam pentru a crea si consolida un mod receptare controlatprin fabricarea unei opinii publice negative asupra Islamului si musulmanilor

Si aici este descris exact ceea ce ai zis tu in pasajul caruia eu i-am dat quote.
ceea ce se urmareste este indepartarea omului de religie,oricare ar fii aceea-omul ajunge sa urasca religia,daca este determinat sa identifice in religie cauza tuturor violentelor

Exemplu mai evident nu exista .Pt. tine,si nu numai, acei multi musulmani profeseaza violenta in baza credintei lor.

Sayonara!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Profetia de mai sus exista si in crestinism. E un lait motiv, ceva de genul ´´va va fi greu, dar trebuie a rezistati´´.

Legat de titlul topicului, religia musulmana nu e nici mai blanda nici mai rea decat altele. Problema apare cand omul, prin mareata sa prostie, scoate dintr-o religie ce e mai putred.

Asadar, daca x numar de musumlani sau cutare tari musulmane imprastie violenta, teroare si dictatura pe BAZA CORANICA, nu trebuie sa mai mire pe nimeni faptul ca ceilalti se simt amenintati de aceasta religie.Oamenii judeca dupa ceea ce vad. Daca vezi de ´´n´´ ori un lucru, il atribui majoritatii.

Spalarea imaginii actuale a islamului sta in puterea musulmanilor NORMALI la cap. Ei trebuie sa inlature aberatiile, violenta si falsele interpetari ale celor care fac din acesta religie ul bau bau al lumii contemporane.
Cand crimele in numele uni Alah crud vor fi judecate de cei care cred in Alah, atunci buba nu va mai avea putere sa creasca si sa devina un mostru sapat de sub control.

Mergi la inceput

daca x numar de musumlani sau cutare tari musulmane imprastie violenta, teroare si dictatura pe BAZA CORANICA

O singura intrebare daca imi permiti.
De unde reiese,sau de unde convingerea,sau unde sunt dovezile ca violenta,teroarea si dictatura ,au o baza coranica?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citat:

daca x numar de musumlani sau cutare tari musulmane imprastie violenta, teroare si dictatura pe BAZA CORANICA

De unde reiese,sau de unde convingerea,sau unde sunt dovezile ca violenta,teroarea si dictatura ,au o baza coranica?

Din propriile lor cuvinte.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui ladyJ

Citat:

Din propriile lor cuvinte.

aham,cuvinte cu mare greutate mai ales ca vin de la niste persoane al caror comportament si a caror fapte chiar confera siguranta ,certitudine si mai ales inspira sinceritate si incredere.
personal ai cunoscut multi care ti-ai facut asemenea dezvaluiri?

Mergi la inceput