reflux gastroesofagian
v-ati confruntat cu asa ceva? am un bebelus de 2 luni care nu mai vrea sa manance asa de bine doar 40, 50 ml la o masa fata de 90 ml cit manca acum 5 zile. ragaie dupa fiecare masa si plinnge dup ce mananca. ce tratamente ati folosit?? va multumesc
Raspunsuri
eeda2008 spune:
Baietelul meu a avut reflux si ne-am chinuit pina in jur de 9 luni cind s-a rezolvat. Cum zici si tu, minca foarte putin la o masa si dadea afara dupa ce minca,nu tot dar destul. Plus ca plingea mult si il vedeam cum se arcuia de durere...
Nu te gindi la medicamente pentru ca orice medicament are efecte secundare. Daca ii dai formula incearca sa ii dai cea care are proteina de lapte hidrolizata. Noi suntem in Canada si i-am dat Nestle Good Start. Cred ca este si in Romania Nestle. Daca alaptezi la sin e cel mai bine pentru ca laptele de mama nu e asa "agresiv" pentru stomacelul lor. Nu il alapta niciodata culcat, tine-l ridicat si dupa masa incearca sa il tii in brate ridicat, vreo 30 de minute. Stiu ca pare greu dar crede-ma e cel mai bine pentru el pentru ca nu ii vine lapticul inapoi. Plus de asta noi am ridicat patutul , am pus niste carti sub picioarele patului, ca sa doarma cu capul mai sus.
Sper sa te ajute.
Medeea.
micha29 spune:
m-a sfatuit o doctorita sa ii dau jumatate de dicarbocalm in ceai. ati mai auzit de asa ceva?
Ayla21 spune:
Plange pt ca probabil are colici, ii dai ceva pt colici?
Poate fi puseul de 2 luni. Papa mai putin cantitativ, dar mai des?
Ce intelegi tu prin reflux gastroesofagian? ca nu ai scris nimic despre asta. Ti-a spus dr ca are? Si nu ti-a dat nimic?
Fetita mea a avut mult timp reflux gastroesofagian de prematuritate, si am luat tratament la sfatul medicului, iar dupa masa mereu o tineam intr-un fel de cocos, sau in balasoar pt a nu sta pe spate.
Dar bebelusii pana la 6 luni, inca mai regurgiteaza dupa masa cate putin, atunci cand ragaie. De aceea te intreb, acest diagnostic l-a pus doctorita?
www.glitter-graphics.com/users/monika21m" target="_blank">Monica, mommy blessed with my children Claudiu-Adrian(20.01.2005),Luana-Emilia(28.01.2009)
and my angels Alma-Lorena(28-30.01.2009),Maria-Alexandra(29.10.2009-13weeks)
My baby, my joy, my heart, my gift from God
Light a candle for Alma
Natasa spune:
DIn ce povestesti tu si anume ca maninca mai putin, rigiie si plinge dupa masa, asta nu e in niciun caz reflux gastroesofagian. Cine i-a pus diagnosticul?
Bee spune:
Nu cred ca e o idee buna cu dicarbocalmul. Noi i-am dat Sab Simplex suspensie si dupa vreo 2 saptamani de tratament a fost mai bine.
Dar a avut o perioada de 3 saptamani, o luna chiar, cand am fost tare necajita cu el. Ce m-a mirat si pe mine a fost ca toata problema s-a instalat dupa 2 luni (chiar aproape 3 avea). Apoi am realizat ca el a regurgitat mult de cand s-a nascut. Oricum cand a avut probleme, manca putin (avea dureri chiar la supt), regurgita mult si dupa masa si in timpul mesei urmatoare (regurrgita lapticul nedigerat de la masa anterioara). De dureri nu mai zic! Si stiu ca nu au fost colici. 3 saptamani nu a luat in greutate fiindca se hranea prost. Acum a facut 4 luni si e ok. Nici nu-i mai dau Sab Simplex in timpul zilei. Sanatate!
http://www.dropshots.com/dochia
micha29 spune:
o doctorita la care intre timp am renuntat adica ieri.... am fost la alta zice ca sunt colicii de vina si am trecut de pe aptamil pe nan1. a zis ca aptamilul este pt prematuri si e foarte gras. de colici ii dau water gripe si debridat. am incercat si cu espumisan si cu bonisan cel mai bine trece de la water gripa. si da mananca putin...40, 50 ml dar des la 2 ore
pisellino spune:
si copilul meu a avut reflux gastroesofagian si am tinut-o asa vreo 5- 6 luni sub tratament cu Gaviscon, un antiacid. in general pt aceasta boala tratamentul e un antiacid deci probabil de-aia ti-a dat dicarbocalm dar nu stiu daca e asa bun, mergi la un gastroenterolog ca stie mai bine. stiu ca e groaznic controlul, robi al meu l-a facut de 2 ori, dar ce sa-i faci, macar scapa daca ii da un tratament bun.
ajutor pentru robi: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=144576
Ayla21 spune:
Puseule de crestere-te rog da click si citeste, te va ajuta foarte mult pe parcursul primul an de viata, nu doar acum, sa identifici dupa semne daca sunt sau nu probleme, sau bebe trece printr-o perioada normala. Este un blog pe care l-am facut pentru mamicile de Ghiocei, acolo vei gasi foarte multe informatii aduna in functie de problemele care apar pe parcurs.
Colicile sugarului
Bebe are colici, cum il ajutam
Colicii
Cum se calmeaza un bebelus care are colici
De ce face bebe colici si cum il calmam
Cum calmam colicii
Colici-primele dureri
De ce plange bebe
Regurgitarea la bebelusi
Regurgitarea
Reluxul gastric al bebelusului
www.glitter-graphics.com/users/monika21m" target="_blank">Monica, mommy blessed with my children Claudiu-Adrian(20.01.2005),Luana-Emilia(28.01.2009)
and my angels Alma-Lorena(28-30.01.2009),Maria-Alexandra(29.10.2009-13weeks)
My baby, my joy, my heart, my gift from God
Light a candle for Alma