MONTIGNAC (129)... ''STIL DE VIATA NU DIETA''

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ica 1975 spune:

Andanii, aveti o casa superba si un copil reusit. Sa fiti sanatosi si fericiti mereu!

Eu cu Montignac cochetez, mai incerc insa nu tin 100% n-as vrea sa va incurc p'aici in plus sunt f ocupata, cam stressata si nu prea pot sa ma tin de Monti si ma defulez cu interzise

Da-mi minte sa fac voia Ta, Doamne!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns puisorul spune:

Buna dimineata. Azi va servesc eu cu cafea

Andanii, felicitari pt asa familie frumoasa . Si mie imi place foarte tare cum iti sade cu parul mai lungut.

Despre pastele integrale cu ton cica ar fi de faza 2 pt ca sunt ceva grasimi si in peste chiar daca sunt grasimi bune. Eu am mancat si daca nu sunt de faza 1 , mai ales cu somon afumat sau cu fructe de mare

Fistic, alune, migdale cum a scris si Sanse toate sunt permise. Dar cu masura ca au multe calorii si neprajite ca sa isi pastreze vitaminele si grasimile bune.

Din meniurile care le-am citit pe aici mi se pare ca unele fete mancati cam putin. Nu uitati ca monti e o dieta de cursa lunga si nici nu e de dorit sa se obisnuiasca corpul cu mancare prea putina ca nu mai slabiti

Eu am fost tot pe drumuri cu rezolvat diverse, mancat aiurea dar macar doar de doua ori pe zi, maine plecam in Ungaria la operatie si cred ca voi continua cu mancatul prost . Asta este, sa ne intoarcem sanatosi si apoi tot slabim si facem sport

Meniu ieri:
MD: wassa cu salata de vinete cu eapa, rosii si ardei
P: ciorba de fasole cu ciolan si ceapa rosie
C: un mar si doi papanasi mici, mici de tot ( macar au fost fierti si doar cu un pic de zahar)

Azi:
MD: salata de ton cu andive, rosii, ardei si branza camembert
P: www.culinar.ro/forum/continut/Retete-in-imagini/12700/Retete-cu-tofu/" target="_blank">Mabo-dofu colorat
C:un fresh de fructe

O duminica frumoasa si spor la slabit

Ani de Stefana (23.01.2008)
Fericirea trebuie sa fie o rasplata, nu un scop. - Antoine de Saint-Exupery
Noul target...ajutat de Montignac si P90X

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danamiha spune:

Am gasit acest intreviu pe care l-a dat cand a fost in RO Montigneac si m-am gandit ca poate vreti sa-l cititi:

"Cartile sale s-au vandut in milioane de exemplare, depasind toate recordurile in materie, iar programul de slabire creat de el are zeci de milioane de adepti in intreaga lume. Michel Montignac vorbeste, in exclusivitate pentru iDieta.ro, despre metoda sa, nascuta din experienta proprie a creatorului ei.

1. Ce v-a determinat sa va creati propriul program de slabire? V-a inspirat mai mult experienta proprie sau cea a altora?

Tatal meu era obez, iar eu am fost obez de asemenea, in copilarie.

Am absolvit o Facultate de Stiinte Politice si am lucrat foarte mult in cadrul unei companii de produse farmaceutice care desfasura activitati in Europa, Africa si Orientul Mijlociu.

La sfarsitul anilor ’70, insa, am inceput propriile mele cercetari in domeniul nutritiei, incercand in felul acesta sa gasesc rezolvarea unei probleme proprii – greutatea corporala din ce in ce mai greu de controlat.

Lucram intr-un mediu stiintific, prin urmare aveam la dispozitie cele mai noi publicatii care tratau afectiunile metabolice. In cele din urma, am gasit un articol apartinand lui Crapo, care m-a indreptat in directia potrivita.

Crapo este un diabetolog de la Universitatea Stanford, care a descoperit ca nu toti carbohidratii produc acelasi raspuns glicemic, contrar credintelor de la acea vreme. El a clasificat majoritatea carbihidratilor comuni in funtie de indicele glicemic crescut sau scazut pe care il aveau.

In 1976, am inceput o serie de experimente asupra unui grup de persoane diabetice, demonstrand ca boala lor s-a redus constant dupa ce au consumat o perioada de timp numai alimente cu indice glicemic scazut.

M-am gandit ca peste 85 % dintre cei care sufera de diabet sunt de asemenea obezi, prin urmare, a venit intrebarea: care ar putea fi efectul unui regim sarac din punct de vedere glicemic asupra unei persoane ca mine, care nu este bolnava de diabet, dar are seriaose probleme de greutate?

Am aplicat aceste principii in cazul meu si am slabit mai mult de 15 kilograme in 3 luni, kilograme pe care nu le-am mai pus la loc niciodata. Am demonstrat in acest fel ca o persoana obeza poate evita sa puna la loc kilogramele date jos mancand normal.

Inspirat de Jenkins – alt diabetolog care a publicat in 1981 primul tabel cu indicele glicemic al mai multor alimente, destinat sa ii ajute pe bolnavii de diabet – mi-am creat propriul program, dedicat persoanelor supraponderale sau obeze.

Cu toate acestea, pana spre inceputul noului mileniu, conceptul de indice glicemic a fost respins total de catre nutritionisti si ignorat de catre intreag lume medicala. Doar cativa cercetatori diabetologi si-au continuat studiile in acest domeniu (Jenkins si Brand-Miller, de exemplu).

2. Care este cel mai important beneficiu pe care programul dumneavoastra de slabire il ofera celor care il urmeaza?

Persoanele care urmeaza programul Montignac apreciaza cel mai mult faptul ca pot pierde in greutate cu usurinta, fara sa se abtina de la nimic. In plus, exista si multiple efecte secundare benefice:

- scaderea factorilor de risc cardiovascular (colesterolul, trigliceridele, hipertensiunea)

- prevenirea diabetului

- stoparea migrenelor si a durerilor intestinale.

3. Care este greseala pe care cei care urmeaza programul Montignac ar trebui cel mai mult sa evite sa o faca?

Metoda Montignac nu este o dieta; nu este o pacaleala menita sa te ajute sa slabesti usor, rapid si temporar.

Dimpotriva, este un mod sanatos de a manca, ale carui principii trebuie respectate (intr-un mod foarte flexibil) si dupa pierderea in greutate. Acest lucru este necesar pe de o parte pentru a pastra pentru totdeauna rezultatele obtinute, si, pe de alta parte, pentru a mentine efectele benefice asupra sanatatii.

Principala greseala pe care o fac multi dintre cei care urmeaza programul Montignac este sa neglijeze Faza II a regimului (cea de control a greutatii). O data ce au slabit, se intorc la proastele lor obiceiuri de alimentatie si se ingrasa la loc. Apoi revin la Faza I. Numai ca, dupa ce fac asta de cateva ori, isi construiesc deja o rezistenta la scaderea in greutate.

4. Care sunt lucrurile care ii dau metodei Montignac un avans in fata celorlalte programe de slabit?

Majoritatea dietelor sustin reducerea aportului alimentar si excluderea in principal a mancarurilor gustoase. Mai mult, nu exista nici un fel de recompensa, pentru ca rezultatele apar foarte greu si se mentin putin timp. In cazul metodei Montignac, nu exista nici un fel de privare, iar rezultatele sunt de lunga durata.

5. Majoritatea programelor de slabit sustin ca exercitiul fizic este crucial pentru pierderea in greutate. Care este parerea dumneavoastra in aceasta privinta?

Este o minciuna sa lasi oamenii sa creada ca exercitiul fizic este crucial pentru pierderea in greutate. Este o afirmatie care nu a fost demonstrata niciodata. Eu vreau ca oamenii sa inteleaga ca factorul-cheie pentru pierderea in greutate este calitatea mancarii. Ma refer la natura ei (structura fizica si chimica).

Sportul poate ajuta, dar nu este in nici un caz determinant pentru scaderea in greutate.

6. Care dintre povestile de succes primite pana acum de la cei care urmeaza programul Montignac v-a impresionat cel mai mult?

In iunie, un barbat care suferise de obezitate (avea peste 160 de kilograme), mi-a spus ca a scazut peste 86 de kilograme in greutate, dupa ce a urmat metoda Montignac timp de 2 ani. Mi-a spus ca de 25 de ani lua medicamente impotriva unei forme grave de diabet si a hipertensiunii.

Multumita metodei Montignac, ambele afectiuni (diabetul si hipertensiunea) au disparut complet, intr-atat incat doctorii au decis sa inceteze administrarea de medicamente.

7. Rezumati programul Montignac intr-o singura propozitie.

Contrar credintei populare, caloriile nu au nimic de-a face cu depunerile de grasime. Din cauza aceasta dietele bazate pe un aport caloric scazut au dat gres de fiecare data!

Nu cantitatea, ci calitatea alimentelor este importanta. Mancarea trebuie aleasa in functie de valoarea ei nutritionala si de efectele pe care le are asupra proceselor metabolice. "

insa acest asa zis regim nu face minuni. Trebuie sa devina un stil de viata! Va exista si o perioada de plafonare, in care nu veti slabi, dar trebuie sa treceti peste aceasta perioada si sa nu va schimbati obiceiurile alimentare sanatoase"

Interesant ce a scris despre sport, mai ales ca eu sunt o sedentara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inapreda spune:

Am gasit pe un topic din 2005 urmatoarea combinatie pentru pane-uri. E Monti?

"Vreau sa va impartasesc cea mai minunata "gaselnitza". ieri am facut snitzele, iar aluatul pentru "pane" l-am facut din ou, iaurt, faina de linte, condimente, usturoi pisat. A iesit superbun. Am cumparat linte uscata si am rasnit-o bine in masina de rasnit cafea. Se poate face orice "pane" cu acest aluat. Vinete, dovlecei, peste, ciuperci. Chiar si clatite. Lintea are sub 35 IG, asa ca se poate combina cu orice. La sfarsitul saptamanii am sa incerc chiar si un blat de tort, sa vedem ce iese"

Multu' frumos pentru raspunsuri.

Gina lu' Ian (23 martie 2009)
Ian, Impecabilu' lu' tata :-)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns puisorul spune:

Inapreda, e conform amestecul cu linte. Eu am facut dovlecei cu faina de linte rosie si au fost deliciosi. Cu rezerva ca prajelile nu sunt sanatoase si mai bine folosim cuptorul.

Dana,poate sportul nu e esential pt slabit dar de ajutat sigur ajuta.

Ani de Stefana (23.01.2008)
Fericirea trebuie sa fie o rasplata, nu un scop. - Antoine de Saint-Exupery
Noul target...ajutat de Montignac si P90X

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sanse spune:

Inapreda cum spune si Puisoara si eu cred ca's de faza 2 pastele tale cu ton ,fie el si in suc propriu(apa).Dar nu este o mare nenorocire...nu slabesti,ci stagnezi.

Din tineretile mele ,cand slabeam eu cu Monty am ramas cu anumite idei...cum ar fi treaba cu alunele si migdalele crude plus alte chestii.
Daca nu influenteaza cantarul mancati cum doriti dar daca vedeti ca nu se misca acul mai taiati de pe lista anumite produse chiar daca sunt permise.

Unora dintre noi ni se intampla demult sa stagnam doar pentru faptul ca papam branza la masa de carne...
Mie si acum mi se intampla asta .
Lactatele in general ma tin pe loc pe mine

Eu nu sunt cel mai bun exemplu de urmat de aici pentru ca m-am porcit si mi-am luat-o rau de tot de le nenea Monty... dar asa ceva teorie mai stiu si eu..

Fac apel la mama noastra Omida Crisstinuta sa scoata ghiocul si sa ne mai lumuneze si pe noi din cand in cand ...

MIRELAmami de doua zuze ANA MARIA si ANDREEA
POZICI

KG MELE

INTREBARI SI RASPUNSURI MONTIGNAC

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sanse spune:

Eu pane-uri mai fac si cu faina de soia sau naut.
Cu faina de naut ies ca cele cu pesmet

Citat:
Am cumparat linte uscata si am rasnit-o bine in masina de rasnit cafea.

Si faina de naut daca-i facuta acasa are IG-ul mai mic decat cea cumparata gata .

MIRELAmami de doua zuze ANA MARIA si ANDREEA
POZICI

KG MELE

INTREBARI SI RASPUNSURI MONTIGNAC

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

Buna seara fetele!
Ina,ti-au raspuns fetele inaintea mea,nu mai reiau,ca sa te plictisesc!
Ica,nu pleca definitiv,chiar daca nu ti corect,mai baga-ne si pe noi in seama din cand in cand!
Azi am avut oaresce abateri,tocmai azi,ca sa-mi dea cantarul maine cu firma in cap
meniul:
o para
ciorba de sira afumata cu zeama de varza si o bucata mica de friptura de porc cu mujdei si 2 guri de mamaliga
2 banane,cateva seminte
5 fursecuri cu nuci
3 kile de apa plata

"La vita e bella"
www.lizidesign.com/" target="_blank">Bijuterii hand made
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monnvas spune:

Valentina, la 3 kile de apa plata cred ca vei avea un cantar milos.

Io nu reusesc sa beau atata apa abia daca bag 1l pe zi

Monica mami de cu motoras CRISTIAN

(7.03.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinam spune:

Buna dimineata!
Nu indrazneste nimeni? hehehhe e zi de raport, hai ziceti de cate kg false v-ati debarasat?

Mie cantarul mi-a aratat dimineta 67kg, restul sunt adevarate , da am calcat pe alturi des si mai ales aseara a vrut fiimiu paine cu usturoi si nu am rezistat tentatiei, azi vrea "papanasi-nasi-nasi" sa vad cum ma abtin.

Mergi la inceput