testare auz la 3 ani - unde?
Buna,
Am o rugaminte la voi.
vreau sa ii fac pustiului meu de 3 ani o audiograma - sau ce test de auz este mai potrivit pentru varsta lui, fiindca am senzatia ca are o problema de auz.
E foarte posbil sa nu aiba nimik - de multe ori la varsta asta copiii se prefac ca nu 'aud', insa ce ma pune pe ganduri e faptul ca si atunci cand e foarte interesat de ce ii spui nu intelege din prima, tinde sa se intoarca sa iti urmareasca buzele, are deja un tic cu repetatul , mereu ma intreaba 'ce-ai spus?" etc
Nu stiu insa unde sa ma duc cu el, in Bucuresti, am nevoie de o recomandare - un nr de contact de la o doctorita buna, care sa aiba evident si echipament pt asa ceva.
Multumesc de sfaturi,
Magda
Mama lui Nic cel Mic
"Omnia mea mecum porto"
Nic cel Mic
Raspunsuri
Alizee spune:
Intai de toate, trebuie sa-l duci la un ORL-ist. Acesta iti va da trimitere catre un centru pt audiograme si timpanograme ( parca ii zice ). La 3 ani, un copil nu poate sta locului atatea minute cate sunt necesare testarii, asa ca, rezultatele ar putea fi neconcludente. Iti vorbesc din experienta proprie.
allinta
SARBATORI FERICITE !
Adriana mica spune:
Magda, si eu sunt de aceeasi parere; sa mergi intai la medic ORL-ist (pt ureche dr. Gheorghe, sau dr-ta Iorgulescu). Daca considera ei necesar, te trimit la Clinica Urechii (au aparatura performanta, stiu sa lucreze cu copiii)
Adriana, mami de Tudor alias 'Dudu'(26sept2006)
Uite ce mare am crescut...
www.totsites.com/tot/tudorandrei" target="_blank">Povestea merge mai departe...
LauraStefan spune:
Poti sa incerci la Audio-Optica, este o clinica de protezare auditiva unde se fac si consultatii.
Uite adresa si nr de telefon:
Str. Stoica Ludescu nr. 12, sector 1, Bucuresti
Tel:021/305.72.50
Clinica este intre gara basarab si podul grand. Au si site, dar nu stiu daca se considera reclama. Search in google si ajungi la site-ul lor.
Multa sanatate!
diuna spune:
Eu i-am facut copilului la 5 luni, la Spitalul G.Alexandrescu, cu trimitere de la dr. de familie.
magghyc spune:
multumesc de raspunsuri...
la ORL-ist am fost, la o clinica privata.
Insa nu mi s-a dat un raspuns concludent, mi s-a spus ca 'putem incerca o audiograma', ca sigur nu e o problema grava ca nu ar fi vorbit deloc etc. insa nu mi-a inspirat tipa suficienta incredere cat sa revin la ea ...
Si eu sunt sigura ca nu e surd complet, ma intereseaza insa sa stiu daca nu cumva sufera de o surditate partiala.In sinea mea, sper sa aflu ca e nesimtit si nu are nimic la urechi, dar pe de alta parte am totusi niste semnale pe care nu le pot ignora. Chira m-as simti aiurea daca as afla peste cativa ani ca toate probleme lui de comunicare puteau fi evitate daca stiam ca nu aude bine...
O sa incerc la audio-optica, am gasit site, multumesc.
pt mamicile care au facut testari, exista alt test mai potrivit pt copiii de vartse mici?
Mama lui Nic cel Mic
"Omnia mea mecum porto"
Nic cel Mic
Alizee spune:
Din cate mi-a explicat doctora, cea mai concludenta este timpanograma ( parca asa se numeste ).
Pt audiograma, copilul trebuie sa stea foarte linistit pe scaun si sa fie atent fara intreruperi.
allinta
SARBATORI FERICITE !
DidiAlex spune:
Magda , vorbeste?
Testele de auz se fac inca de la nastere. Cel mai bun centru pt un dignostic, era cel din Panduri, in spatele Hotelului Marriott
Adresa:
Institutul de Fonoaudiologie si Chirurgie Functionala ORL Prof. Dr. D.Hociota
Tel: 021/410.21.70
Fax: 021/410.02.78
Adresa: Str. Mihail Cioranu nr. 21
S-ar putea sa mai fie si altele dar io pe asta il stiu.
La randul meu i-am testat pe ai mei, fiecare cu piticii lui. Ai mei (5 si 2 ani) i-am testat de la cateva luni. Ideea ca la un control de auz amanuntz, se necesita o analiza in dinamica. Adika repeti testul la cateva luni, sau cum iti recomanda medicul, sa vada daca are loc o schimbare, o pierdere.
Noi am avut trimitere de la pediatru si am mers in spital si dr de acolo l-a controlat inca o data si a bifat o lista de teste pe care sa le faca. Pana la 1 an stiu ca mi-i adormea.
la 4 ani, nu.
Nu e tocmai relevand ce ti-am scris io, sper sa o iei ca pe o info, sa stii de ar trebui sa faci, pt ca noi am fost la un spital Universitar din Germania.
Dar sigur exista si in ro. Stiu ca se fac si tomografii sa vada cum ajung semnalele la creier. si asta de la nastere.
ai mei aud, dar tot ma ignora
toanca spune:
Eu i-am facut baietelului meu impedancemetrie (testul auzului) tot la Audio Optica. A fost ok.
Vezi ca au un punct de lucru si pe langa Parcul Brancoveanu
carolinah spune:
Daca e cum zici, e clar ca nu se preface ca nu aude, ci el chiar nu aude!
Audiograma nu e relevanta decat dupa 7 ani (zice la carte) sau 5 ani si ceva (zice experienta).
Se poate face timpanometrie, practic masoara daca si in ce masura vibreaza timpanul. Copilul trebuie sa stea nemiscat si sa nu scoata nici un sunet. Nu stiu daca la 3 ani sta, depinde de copil!
Noi am ajuns intr-un final la d-na dr Irina Dragan de la Spitalul Euroclinic si pare cu adevarat profi!
Kya spune:
Eu am dus copilul aici: www.audionova.ro
Au un departament special pentru copii mici, si tehniciana mi s-a parut foarte ok (Madalina Radulescu se numeste). In functie de rezultatele testelor poti apoi sa investighezi mai departe.
Si mie mi se parea ca nu aude cum trebuie, si s-a dovedit ca ambele urechi erau astupate aproape complet de dopuri de ceara. Le-am rezolvat la Grigore Alexandrescu.
Raluca mamica de Sanziana
God didn't bring me this far, to leave me here!