Cu drag din Mures, de Craciun (23)
Raspunsuri - Pagina 10
lizzy spune:
uitasem sa-ti spun, anca, abia acum, la 3 ani, pot spune ca m. se adapteaza la orice deplasare/situatie noua in termeni rezonabili. pana in vara/toamna asta era OBLIGATORIU sa respectam ritualurile, tabieturile, programul, mesele, totul... altfel era dezastru si, eu una cel putin, ieseam cu nervii prastie... in sfarsit, a crescut suficient cat sa se simta bine oriunde, in conditii decente, cu conditia sa fie sanatos. sper ca la voi sa nu dureze inca 2 ani
lizzy spune:
bia, io m-am abtinut sa comentez despre MC. anca e mai indrazneata. sti si tu ca obiceiurile alimentare ale copiilor sunt coordonate de parinti pana la urma. eu vad asta ca pe o responsabilitate a parintelui fata de copilul sau, la fel de importanta ca si implicarea in educatia scolara sau empatia si politetea invatate in familie... no offence
Biancas spune:
Si eu pe aici...ma plicti ca al meu sotz lucreaza azi.
Nu mi se pare mult sa imi duc copiii la MC pentru ca imi vreau copiii fericiti. Daca mergem o data pe luna sau o data la doua luni la MC nu mi se pare mult. Mie cel putin . Ca mananca un chess si niste cartofi prajiti? Dani nu poate manca un meniu intreg oricum. Cartofi pai mananca mai des acasa decat ar manca acolo
Daca coplul meu se bucura de o amarata de jucarie de la MC, atunci eu vreau sa fiu cea care ii face aceasta bucurie.
De cate ori trecem prin centru (nu asa des) Dani cere la Mc`. Il mai refuzam uneori dar de cele mai multe ori consider ca nu stau eu in cei 10-20 lei ca sa le cumpar un meniu...ca practic pentru jucarie cumparam.
Stiu, adica am citit ca nu ar fi sanatoase produsele, dar va garantez ca mancm noi altele mult mai daunatoare decat aceastea fara sa stim.
Eu asa consider si nu ma supar ca am primit "critici"
Anca, stiu ca eu i-am cumparat odata ulei de peste Sandrei si m-a certat o farmacista de la farmacie naturista ca ea nu are nevoie de peste ci de omega daca vreau sa ii dau pentru memorie. Am sa ma interesez eventaul ca sincer nu m-a interesat subiectul pana acum, am luat de buna ce a spus femeia..
Biancas spune:
Aseara discutam cu Dani despre ziua lui... isi doreste o pusca si un puzzle cu Cars (i-am spus eu ca am vazut la Metro...snt doua planse cu cate 20 bucati si 2 cu 49 bucati). Cele cu 49 le va face mai incolo..deocamdata facem de maxim 24 bucati.
Si tortul il vrea cu Fulger sau cu Spiderman...cum vreau eu
Am uiatat ieri sa iau enciclopedia si am luat-o azi. Fericire mare pe el. Merg sa citim.
Se pare ca nu e ighesuiala ca la altele...se gasesc si dupa cateva zile, erau chiar sinumerele trecute. Criss, deci nu trebuia data spaga
lizzy spune:
bianca, departe de mine gandul de a te supara, dar jucaria aia e un moft intretinut. te asigur ca nu e singura sursa de bucurie pe care sa o aprecieze un copil... aaa, ca l-ai obisnuit asa, asta e alta treaba, e decizia ta, cum spuneam. acum 1 data la doua luni, peste 1 an va vrea 1 data la 2 saptamani si tot asa. orice obicei, bun sau rau, necesita un pic de exercitiu
iar cartofii prajiti mai des acasa decat la mc - sunt iar o decizie personala. n-or fi la fel de gustosi cartofii la cuptor cu smantana si parmezan, sau cartofii la cuptor in lapte - dar sunt sigur mai sanatosi. mi s-a facut pofta de cartofi inabusiti in lapte
cat despre faptul ca oricum mancam porcarii la fiecare pas... e adevarat, dar mereu avem alternative - decat ketchup mai bine fac din ala de casa, decat branza topita mai bine cumpar telemea sau cascaval, decat chipsuri sau napolitane sau popcorn - mai bine o prajitura de casa cu fructe, decat mezeluri rozalii mai bine un salam cat mai light, decat sunca de porc mai bine sunca de pui, decat un cheese la mc, mai bine fac eu un cheese acasa cu carne de pui+porc tocata, decat paste albe mai bine integrale, macar din cand in cand...
nu zic ca toate astea sunt 100% sanatoase sau dietetice - ca doar toti suntem "inzestrati" in familie la kg, dar nu sunt la fel de pline de e-uri, hormoni si mai stiu eu ce... cam asa incerc sa mananc eu, in viata de zi cu zi. si asta e mesajul pe care il dau si celor din jur - sotz, parinti, copii...
mama de ex, de cand are nepoti, nu mai face sarmale clasice, pune si legume si piept de pui in compozitie - si ies foarte bune - e mai sanatos pt toata lumea. totul tine de obiceiurile pe care le creezi si in care crezi.
sper sa nu te supere pledoaria asta, dar pt noi a devenit un subiect important, pt ca toti in familie suntem pofticiosi si gurmanzi si nu vreau ca la 40 de ani sa am diabet ca mama sau colesterol mare ca tata sau sa-mi vad baietii cu sunculite la 10-15 ani. cel mare e un mancacios si jumatate, daca eu nu-l invat ce e sanatos si ce nu, pe termen lung, cine altcineva s-o faca?!
va pup si ne mai auzim, sper
Biancas spune:
Lizzy, parerea mea e ca nu ar mai trebui sa mancam deloc...ca sa nu avem kg in plus sau colesterol
Obiceiurile alimentare se mostenesc in familie deobicei. Daca ai un copil pofticios nu cred ca ai putea sa il educi sa nu manance cipsuri ca nu sunt sanatoase. Nu cred asta. Eu cel putin nu am reusit sa imi educ fiica sa nu manance. Stii cum se spune si de fapt cum e...cu cat interzici unui copil sa manace sau sa faca ceva cu atat mai mult isi doreste sa manance sau sa faca acel lucru. Si cum sa o educ pe ea sa nu manance ceva ce ii place cand nici eu nu pot sa ma abtin?
Sotul meu adora cartofii pai. Stie si stiu si eu ca nu ar fi sanatosi dar acuma sa mancam toata viata cartofi fierti? Ar fi o chestie doar ca...trebuie muncit si la gandire si uneori pofta e mai mare ca ratiunea.
Sotul meu nu mananca mix de legume. Nu ii plac. Il enerveaza sa vada in farfurie legume...de orice fel, in orice fel facute . No...sa-i dau in cap? Nu pot..daca el vrea cartofi aia mananca nu?.
In ultimul timp am mai facut ciuperci ca si garnitura si alea le agreeaza dar legumele congelate sau fierte in orice forma...sa nu le vada.
lizzy spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Biancas Si cum sa o educ pe ea sa nu manance ceva ce ii place cand nici eu nu pot sa ma abtin? |
eh, uite, vezi ca sti care-i secretul?! puterea exemplului! :)
nu zice nimeni ca e usor, dar nu e un chin imposibil daca alegi un rau mai mic decat ala initial - si nu sunt de acord cu foamea (iti zic candva o teorie despre cum ingrasa foamea)
Citat: |
Sotul meu adora cartofii pai. Stie si stiu si eu ca nu ar fi sanatosi dar acuma sa mancam toata viata cartofi fierti? Ar fi o chestie doar ca...trebuie muncit si la gandire si uneori pofta e mai mare ca ratiunea. |
de vreo 3 ani am facut un efort legat de legume, si n-a fost capat de tara :)) spanac, broccoli, conopida sau ciuperci, mazare, fasole verde, linte, pe rand, merg toate :) testam retete sa fie gustoase, altfel stramba picii din nas... si acum mancam un snitel, o chiftea, un gratar sau cartofi prajiti dar raaaar de tot...
ce vreau sa zic din toate astea - TU decizi, ca tu esti gospodina in casa. si TU ai argumentele pro si contra, le pui in balanta si vezi ce e mai bine pt ai tai. ca e greu, da...
intai tre sa crezi TU in stilul de viata sanatos ca apoi sa-l transmiti si altora. ha-ha :) cred ca ultima propozitie e de fapt pt mine :))) anyway, te pup si ma duc sa fac ... cartofi innabusiti in lapte ;)
brigita spune:
[quote]citat din mesajul lui kover
brigita[/b]:aminati putin,unde vroiati sa mergeti(eu stau prost cu neuronii,la stinceni?)
Da, la Stanceni, inca functioneaza bine neuronii....Sper sa putem pleca in ian.Frumos Craciun,frumoase ganduri...
BRIGITA mami de TIMEA(13.11.2001) si ADRIENN(16.10.2004)
poze din concediu ... ...
brigita spune:
am scris un mesaj luung si....nu stiu ce am facut ,da a disparut
Oau , ce mult a-ti scris!
Ulei de peste,n-am dat la fete,noi mancam cam de 3 ori peste pe sapt, de obicei somon care e putintel mai gras, asha ca nu stiu ,nu m-am documentat
La MC duc fetele odata la 2-3 luni si asta de cand avea Timi 2 ani.E ptr. linistea mea sufleteasca(si bucuria lor)ptr. ca in cea ce priveste alimentatia avem reguli destul de stricte.Nu stiu daca ma credeti dar fetita mea cand avea 3 ani a primit o acadea de la cineva si foarte mirata m-a intrebat ca ce trebuie sa faca cu ea.
La noi singurele dulciuri permise sunt la sfarsit de sapt.cate un ou Kinder, sau ciocolatica kinder(mai sunt si exceptii).In rest fructe muuulte.Si spre bucuria mea am ajuns ca si Adrienn sa manince salata de cruditati, legume...Sunt adepta lucrurilor home made,deci ce pot, fac in casa, macar stiu ce papam.Sa vedeti ce chipsuri bune se pot face in cuptor!Si ce bun e pateul, icrele,ketchupul facute acasa !trimit sa nu pierd
brigita spune:
muresencele, spor la pregatiri,sunt invitata la o partida de monopoly, nu pot refuza(azi deja am avut partide de olarit,ajutat la lego,manjit operele realizate din lut si creat bijuterii). O seara placuta sa aveti