Soferii buni de plata...
Raspunsuri - Pagina 10
chupa_chip spune:
Citat: |
citat din mesajul lui danielac ati vazut ce a declarat berceanu cand a fost intrebat de comandamentul de iarna???? ..."cei care suna colo sa fie intrebati intai de seria de la rovigneta..." cata nesimtire .... e incredibila nesimtirea acestor conducatori....inimaginabila... |
Da, sa-i intrebe si sa-i lase in camp daca n-au platit-o. De ce, cei care platesc sunt prostii care cotizeaza pentru bine smecherilor cu 7 oua care "fenteaza" statul? Sa inghete.
"...cauciucuri de iarna??
Cu zice si nenea Badea - chiar acum la TV - cum sa schimbi din 2 in 2 zile cauciucurile cu cele de iarna?? Pentru ce? pentru circulat in oras si pe asfalt?? Si unde sa le tinem? Noi stam in bloc, nu avem garaj - ca nu avem unde sa construim, in zona in care locuim, unde sa mai tin inca 4 cauciucuri?
Deci masina sa aiba doar cei care locuiesc la casa??"
OanaRusu, ar trebui amendati rau de tot si lasati fara permis aia care nu au cauciucuri de iarna. Ce ma doare pe mine ca nu ai loc sa-ti tii cauciucurile daca din cauza ta se blocheaza traficul si eu, cel dotat corespunzator, nu-mi pot folosi masina din cauza ta?
Badea e un cretin. Il suspectez si de onanism cronic.
PS: Nu, nu am mai folosit masina pe ninsorile astea desi e echipata de sezon. Nu am chef sa ma tamponeze cretinii care considera ca pot merge pe zapada/polei ca pe asfalt uscat cu gume de vara.
capcaunul spune:
Dedicatie pentru naivii care inca mai cred ca iarna e ca vara si basescu&berceanu sunt vinovati ca nu le-au curatat zapada de sub roti sau nu i-au ridicat cu elicopterul din drum:
www.timesonline.co.uk/tol/news/weather/article6961361.ece" target="_blank">Haos in Marea Britanie
www.monstersandcritics.com/news/europe/news/article_1519992.php/Snowfall-causes-flight-cancellations-traffic-chaos-in-France" target="_blank">Haos in Franta
www.google.com/hostednews/afp/article/ALeqM5j0YxUd61S3bd_NM_48AD03GITmuQ" target="_blank">Haos in UE
Natasa spune:
M-am uitat si eu sa vaz cum arata haosul din Marea Britanie si am vazut autostrazi aproape uscate, niste drumuri acoperite de 2 cm de zapada si niste case idilice in stil englezesc. Ti se pare ca seamana cu ceva de la noi sau doar ai simtit nevoia sa le iei apararea dobitocilor care conduc tara asta???
capcaunul spune:
citat din mesajul lui Natasa M-am uitat si eu sa vaz cum arata haosul din Marea Britanie si am vazut autostrazi aproape uscate, niste drumuri acoperite de 2 cm de zapada si niste case idilice in stil englezesc. |
Nu te-ai uitat bine sau n-ai masurat bine.
Hai sa nu dam toata vina pe autoritati cand cea mai mare vina o au chiar cei care s-au bagat de capul lor in trafic pe viscol, si-n bermude pe deasupra.
astrojunkie spune:
Vorbe goale, de sambata trecuta, cu o zi inaintea avertizarii:
http://www.capital.ro/articol/bucurestiul-deszapezit-in-maximum-opt-ore-de-la-inceperea-ninsorii-129224.html
Imi amintesc ca in mandatul lui Videanu nu patiram asa ceva, spuneau baietii azi la munca despre nu-stiu-ce spuma antiderapanta, cumparata probabil pe bani multi, stiti ceva despre asta?
http://www.ziua.ro/display.php?data=2007-01-27&id=214899
Ca imi pare rau, dar sarea si nisipul au fost fix frectie la picior de lemn, utilajele insuficiente, luni a fost groaznic in Bucuresti ca nah, i-a luat prin surprindere, dar ma asteptam ca macar marti sa fie ca-n palma, dupa o noapte de ragaz. Ntz.
Chiar asa memorie scurta avem? Sunt eu nebuna, sau am visat ca atunci cand a fost Videanu primar, n-am avut asemenea probleme?
Stie cineva ceva despre spuma minune?
Si, dupa umila mea parere de om care nu prea se pricepe, materialul antiderapanta se da INAINTE sa inceapa sa ninga, pentru ca sa nu inghete carosabilul. Degeaba am eu lanturi, cauciucuri, etc, daca dedesubt e inghetat - ora 13, zapada rezista, ora 18, zapada rezista. Daca e maglavais de-ala pe jos, nu se mai face polei, si zapada se fleoscaieste.
Llaura spune:
Toti agentii astia snow-melting se bazeaza pe sare, cei mai multi au clorura de calciu (dar se folosesc si alte saruri, in general se urmareste limitarea efectelor de coroziune) a carei solutie are punct de topire mai scazut decat al apei. Sarea se amesteca cu nisip, argila sau vreun polimer (asta-i spuma de care zice junkie) dar rolul acestora e mecanic, sarea sa se dizolve treptat si deci agentul antifreezing sa actioneze mai mult timp. Se mai pune uneori ethylene glycol (adica antigel din ala de care se pune in masina iarna).
Toate astea sunt chimicale destul de agresive, sarea ca sarea, ce poate sa faca, corodeaza un pic, dar glycolul e toxic si in acest caz nu mai e inchis (cum e in sistemul de racire de la masina) e binemersi liber in atmosfera.
Eu nu le iau apararea dar toti agentii antiderapanti se bazeaza pe sare, nu sunt raspunsul la toate rugaciunile soferilor (pe la -10C pa salut antiderapant, nu mai functioneaza) si pot fi si destul de agresivi (asa e cu toate chimicalele, un give-and-take intre beneficii si costuri de toate felurile).
Pana la urma tot sarea, lopata si plugul curata strazile.
astrojunkie spune:
Multumesc frumos Laura pentru lamuriri
In cazul asta, n-a fost suficienta sareeeeeeeee. Temperatura in bucuresti n-a coborat sub -5 grade.
Repet, pe bulevardele din centrul Bucurestiului nu s-a mai intamplat asa ceva de foarte multa vreme.
In celelalte sectoare inteleg ca nu e o premiera, si vad acum la stiri ca primaria sectorului 5 nici macar n-a incheiat vreun contract cu o firma de deszapezire, il injurau oamenii pe Mariean de numa numa Un om care nu parea ca a citit o biblioteca la viata lui urla ca e preocupat sa-l scoata pe Geoana presedinte, deci da.
psichoMom spune:
citat din mesajul lui astrojunkie Multumesc frumos Laura pentru lamuriri In cazul asta, n-a fost suficienta sareeeeeeeee. Temperatura in bucuresti n-a coborat sub -5 grade. Repet, pe bulevardele din centrul Bucurestiului nu s-a mai intamplat asa ceva de foarte multa vreme. In celelalte sectoare inteleg ca nu e o premiera, si vad acum la stiri ca primaria sectorului 5 nici macar n-a incheiat vreun contract cu o firma de deszapezire, il injurau oamenii pe Mariean de numa numa Un om care nu parea ca a citit o biblioteca la viata lui urla ca e preocupat sa-l scoata pe Geoana presedinte, deci da. |
Ba au fost sub -5 grade azi...
psichoMom spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui capcaunul
Nu te-ai uitat bine sau n-ai masurat bine. Hai sa nu dam toata vina pe autoritati cand cea mai mare vina o au chiar cei care s-au bagat de capul lor in trafic pe viscol, si-n bermude pe deasupra. |
Mai, mie ca sa fiu sincera, imi place cum le zici... dar ca sa fiu si mai sincera, mi-e teama ca le zici degeaba... ca asa e romanu' moama ce-i mai place sa se planga si sa se victimizeze... Si cand e sa plece cu masina pe zapada iese cu cauciucuri de vara roase pana la sarme cum am vazut eu azi prin oras...
capcaunul spune:
psichoMom, pe mine ma exaspereaza mai ales romanul jmecher, cu litri multi la bord (si de unii si de ailalti), care se crede mai tare decat o coloana ce merge molcom si o depaseste numai ca sa impotmoleasca si ultima banda functionala.
Peste tot in lume autoritatile sunt bulversate cand vine viscolul peste ele, inclusiv in US, Germania sau Japonia, cu cele mai uriase bugete nationale si locale, dar acolo daca pe o banda avem o coloana de cativa kilometri plina cu masini blocate, banda de urgenta e LIBERA! Ceea ce nu se va intampla in Ro decat peste ... daca traia Brucan ne spunea cati ani.