Bobocei de sep-oct 2008 (231)
Raspunsuri - Pagina 23
lala77 spune:
Neata!!!!
S-a oprit vantul. Poate mergem si noi azi cu saniuta!
Eu nu mai inteleg nimic: de ieri seara Alice n-a mai facut febra deloc si am crezut ca gata, a trecut greul. Toata noaptea a fost ok, la 5 dimineata chiar am invwelit-o ca mi se parea rece si ma gandeam ca uite cred ca se simte mai bine de-i ora 5 si nu se scoala. Pe la 6 tipa cat o tineau plamanii ca ea are nasul infundat si vrea Karvol. Pun mana pe ea si ma frige; ii iau temp si avea 40.Deci nu s-a terminat. Mergem la dus si pe drum imi dau seama ca iar nu-i curent deci n-am apa. Din fericire a veni curentul iar pana a-mi aduca paznicul apa de la fantana.Cred ca e un fir slab si suntem la cheremul vantului.
Dr mi-a spus sa o las 3 zile cu antitermic si Actifed dar daca nu cedeaza febra sa-i dau antibiotic. Azi ar fi ultima zi in care o mai suport asa. Sa speram ca cedeaza. Ma gandesc eu ca prostul asa: daca o noapte intreaga n-a avut febra, nu-i infectie ca daca era avea febra mereu, nu?
Eu cred ca unele femei decid sa nu alapteze din diferite motive apoi cauta scuze in fata cunoscutilor. O prietena care naste peste o luna si care si-a dorit tare mult sa fie mama si a reusit asta cu mari sacrificii spune ca ea n-o sa aiba lapte ca nici mama ei n-a avut.
Deja si-a cumparat lapte praf. Degeaba i-am spus eu ca nu-i asa, ca daca la mama ei curgea ceva incolor asta nu inseamna ce e laptele "zer" ci e un lapte de inceput, etc.Ea e convinsa ca n-are lapte.I-am dat vreo 3 carti si un dvd de la Culcer espre alaptare si sper ca asa sa-si schimbe decizia. Dar am mari dubii.Cel mai probabil va pune paie pe foc faptul ca vor avea un copil mic si slab -parintii au ceva gen 150 cm si 160 cm inaltime si sunt f slabuti/subtirei. Asta a fost motivul pt care si mamei ei i s-a spus sa dea lapte de vaca-copilul era sub greutatea din grafic.
Mie imi vine sa mor cand vad ca sunt sfatuite prost mamicile. Mie imi spunea o desteapta de Anna sa-i dau LP ca luase in primele 2 sapt doar 60 g; Culcer mi-a spus mereu ca n-are nimic, sa-i dau in continuare si avut dreptate.Offff, tare greu!
Merg sa citesc din urma si revin.![]()
gaia.nevia spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui babytza Ada un buchet de ![]() ![]() pentru tine azi si un gand bun ![]() ![]() ![]() ![]() Noapte buna tuturor ![]() Babytza si puii Valentina David |
multumesc, esti o dulce.

Gaia, mumã pentru voi:
Bebeloi
si Bebedoi
, poveste despre inceputuri
Nocom spune:
Neata
De plecat plecam in vacanta la Cluj, la socrii si la bacana lor din Apuseni. Speram s anu prindem zapada de 2 metri cums e obisnuieste pe acolo si sa ramanenm fara curent... ![]()
claudinna iti aduci tu aminte ceva dar nu era anul trecut pe vremea asta, caci atunci Daria avea numai 3 luni si papa laptic de la tzitzi
, era sta vara cand am plecat tot acolo in Apuseni , in vacanta de vara.
Ma bucur nespus ca sunetti printre castigatori!!!
lumina in camera am avut tot timpul o veioza mica, si lumina e data pe mic din dimmer. Dar mi-a trebuit toto timpul lumina s-o vad, sa dav unde-i suzeta, daca-i invelita...
....
niklici eu le pun tot timpul copiilor , jos, la pantalonii de fas cate un elastic care sa trage peste ghetuta, in talpa si le tine pantalonii in jos. imi pare rau nu stui cum sa explic... cred ca jambierele de zapada mai aveau asa ceva, daca sti ce vorbesc.... si nu mai avem probleme cu zapada ca nu poate intra..
Va pup pe toate fara exceptie, pup toti boboceii, va doresc SARBATORI cat se poate de fericite si copii SANATOSI!!!! Sa ne auzim cu bine la anu'!!!!!!
NOCOM!!!!!! ![]()
mami de
Daria Anastasia (24.09.2008) si
Matei Tudor (11.07.2004)
gaia.nevia spune:
Nocom, sarbatori fericite si vacanta frumoasa!
Gaia, mumã pentru voi:
Bebeloi
si Bebedoi
, poveste despre inceputuri
lala77 spune:
POZE
Am fost si noi la zapada, ne-a placut; doar ca Anna n-a vrut sa se dea jos de pe sanie.![]()
babymom75 spune:
Buna dimineata!
Ori calculatorul, ori reteaua s-au dilit de tot. Tot ce-am scris si trimis aseara s-a dus pe apa sambetei. Chiar nu-nteleg ce s-a intamplat.
Va multumesc din suflet tuturor pt. parerile expuse; am citit tot ce mi-ati raspuns voi.
Stiu ca subiectul e foarte sensibil si, din experienta mea cu mamele la spital, stiu ca "dragoste cu sila nu se poate", adica daca mama nu vrea si nu vrea sa alapteze, degeaba incerc eu s-o lamuresc. Asa ca am invatat sa nu ma implic mai mult decat mi-o cere meseria cand e vorba de subiectul "alaptare". La inceput, asa cum spunea si Ramo, simteam ca eu pierd ceva...
Ce nu inteleg in cazul vecinei mele e ca ea imi cere sfatul, nu eu o agresez cu ideile mele, si atinci daca tot ma intreaba pe mine, de ce face doar cum vrea ea? Eu i-am expus si varianta alimentatiei artificiale, cu toate "avantajele" ei - cu trezitul in miezul noptii ca sa pregatesi biberonul cu LP, cu aspectele financiare, dar... pana la urma alegerea nu e a mea. Ea incearca sa ma lamureasca ca nu are lapte. Imi pare rau, dar chiar nu poate! Asa ceva nu exista! Punct!
Exista doar mame prost sfatuite! Sau, ca in cazul ei, care nu vor sa asculte.
Ii inteleg si respect decizia, chiar daca e divergenta de a mea, dar sa nu ma oblige sa fiu si de acord cu astfel de idei gresite.
Lavinia mama lui
Dragos si a lui
Victor
AlexaM spune:
Neatza fetelor!
Nocom distractie placuta si sa ne auzim cu bine!!! Sanatate si NOCOM!
Brad: il facem in weekend in toate culorile, natural.
Usa baie: in ultimul timp a inceput sa ma lase sa intru si sa stau fara sa se agite. Eventual mai intra (adica da usa de perete) si imi zice: PIPI...se intoarce si pleaca...
Babaymom la dilema nr 1: cred ca asa cu s-a entuziasmat repede tot asa o sa ii si treaca. Daca ai dubii cu biberonul, poti incerca cu tetina de canuta (nu stiu daca merge la acel tip de biberon...dar ...e o idee). Matei cu asa ceva bea, nu mai vrea biberon de la 6 luni.
dilema nr. 2: eu cred ca cel mai bine e sa-i spui clar ca daca vrea sa tina cont de sfaturile tale atunci ele sunt disponibile, altfel...fiecare mama e libera sa isi creasca copilul cum crede ca e mai bine. POate ea nu realizeaza ca se saboteaza singura...
Multumesc de aprecieri la adresa lui Matei. Costumasul de fas l-am luat din C&A acum vreo 2 luni cu 100 lei. A cazut pe burta in baltoaca cu el si nu s-a udat decat un picut la suprafata.
Multumim de idee Nocom, o sa ii pun o banda care sa ii tina pantalonii jos mai ales ca ii fac bermude mereu cand il iau in brate...![]()
Matei Gabriel 24.08.2008 foto
ClaudiaH spune:
Babymom, uite ca imi dau si eu cu parerea. TU insa stiic el mai bine ce e de facut.
Problema nr. 1: daca pana acum l-ai alaptat eu zic sa-i dai biberonul daca vrei sa il intarci de la san. Apoi dupa cateva luni daca vrei poti sa treci la tetina de silicon tip canitza si incet incet... puteti renuntza la tetina de tot. Daca nu-i dai bibe si nici san o sa fie mai greu cred pentru el. Eu la Stefan dupa ce nu i-am mai dat biberon nu mi-a baut lapte deloc cu cana desi stia sa bea din cana dar din cana bea apa sau suc. Asa ca m-am chinuit o vreme sa-i dau laptele necesar zilnic in alt fel. La Lucia am procedat altfel: pe la 8 luni am intarcat-o de la san si am trecut-o la biberon iar pe la 13 luni am schimbat tetina de la biberon cu mustiuc de silicon. N-a fost nici o problema. Si acum bea lapte cu mustiucul ala. Nu bea mult ca nu-i dau de cat de doua ori pe zi cate 120ml inainte de culcare dar deja burtica e deja plina cu mancare cand ajungem la laptic. (pediatrul mi-a recomandat la aceasta varsta ca in total sa nu-i dau mai mult de 200-300ml pe zi). Acum tu decizi in functie de expectantele tale de la el, de la tine si in functie de ce se poate in final.
La problema numarul 2 nu prea stiu ce sa spun decat ca am trecut si eu prin ceva similar. La vremea respectiva am dus o lupta mare cu mine insami pentru ca era evident ca tipa nu voia sa alapteze dar continua sa pretinda ca vrea sa faca asta. Poate ca societatea impune prea mult faptul ca TREBUIE sa alaptezi si nu voia sa recunoasca nici in fata ei insasi ca nu vrea sa alapteze; ar fi insemnat sa accepte ca refuza sa-i dea copilului ei ce-i mai bun iar asta ar fi adus cu sine un sentiment de vinovatie pe care nu era pregatita sa-l suporte. Asa ca incerca sa se minta pe sine si pe mine ca vrea sa alapteze cand de fapt nu era asa. La inceput m-am tot intrebat daca sa sustin ideea alaptatului sau nu. Incet incet mi-am dat seama ca daca o tin pe-a mea n-ajung niciunde si nici ea. Sa vrei sa-ti alaptezi copilul nu poate sa vina decat din interior, sa vrei asta cu tot sufletul. Daca tu nu esti convins ca poti sau ca vrei pot sa-ti zica ceilalti orice, nu vei putea sa faci asta cu succes. In final i-am spus prietenei mele ca tot citind am ajuns la concluzia ca nu toate mamele pot sa alapteze; nu conteaza motivele (desi cele mai multe sunt de natura psihica cred eu) si ca e mai bine sa-i ofere un biberon cu dragoste si cu tandrete decat sa-i ofere sanul plina de nesiguranta si de alte sentimente negative. Asa ca... desi eu cred ca alaptatul e cel mai bun lucru pe care-l poti face pentru copilul tau, la fel de mult cred ca ar trebui sa aleaga varianta care-i permite sa-i ofere dragoste si mancare in acelasi timp. A continuat sa-i dea sa suga la fiecare 4 ore si apoi completare la biberon. Inainte de 5 luni copilul n-a mai vrut sanul. Dar e un copil fericit si sanatos. Atat a a putut mama lui sa-i ofere sanul dar stiu ca atat cat a facut-o a facut-o cu dragoste si nu datorita presiunii din exterior (adica presiunii mele). Nu stiu daca am facut bine sau nu. Tu o cunosti mai bine pe prietena ta. Daca ea se minte pe sine si pe tine copilul oricum simte adevarul din sufletul ei deci... in final copilul pierde pe de o parte pentru ca nu va fi alaptat cu succes si pe de alta pentru ca preia de la mama o multime de sentimente negative:vinovatie, remuscare, etc. Aici scrie in toate cartile pentru mame ca alaptarea e o optiune personala si ca faptul ca nu alaptezi nu te face o mama mai putin buna. Cand am nascut eu a nascut inca o femeie in acelasi salon. Eram doar noi doua in salon. Eu am nascut cu 6 sapt. mai devreme, copilul meu avea 2400 trebuia sa stea la terapie intensiva sub supraveghere, nu stiam daca o sa poata sa suga sau nu, stateam ca pe ghimpi in salon ca nu puteam sa stau nici toata ziua langa patutul ei la TI caci si eu eram operata si nu eram chiar in forma maxima. Colega de salon nascuse la termen o fetita perfect sanatoasa de 3300g, fara probleme. Cu toate astea a ales sa nu o ia in salon cu ea si imediat ce a nascut a zis ca ea vrea tratament impotriva laptelui caci nu vrea sa alapteze. Cand avea vizitatori aducea fetita in salon cand nu, o lasa in salonul de bebelusi. Iar eu o priveam cu invidie si nu intelegeam caci as fi dat orice ca puiul meu sa suga si sa-si mentina temperatura corpului, s-o iau cu mine in salon sa pot s-o privesc dormind. Mi s-a parut nedrept. Nimeni insa din personal nu s-a straduit s-o convinga sa alapteze. Asta e optiunea ei si copilul ei. Toata lumea s-a purtat la fel de frumos si natural ca si cu mine desi eu dormeam cu furatul, calaream mereu pompa de muls ca sa mai stimulez lactatia pentru cand copilul meu va avea putere mai multa sa poata sa suga si stateam cat mai mult posibil langa ea mangaindu-i manuta plina de fire pentru ca fetita mea sa ma simta aproape, sa nu se simta singura la TI. Mi-a luat mult pana am inteles ca trebuie sa-i lasam pe oameni in pace, nimeni nu poate sa faca nimic cu succes daca nu vine din convingere.
Gata ca am scris cat 100. nUmai bine tuturor!