Americancele gatesc - 10

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Macrina spune:

Cum gatiti crevetii. fetelor?
Eu in afara de fierti inabusit la cuptor cu garnitura de orez, nu mai stiu nimica..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LucasMom spune:

Eu ii fac in nenumarate feluri dupa inspiratie, de cele mai multe ori... Shrimp scampi e o reteta clasica, ii folosesc in pasta, in jambalaya, paella, grilled pe gratar intr-o tigaie din aceea cu gauri pt gratar sau pe skewers in combinatii cu bucati de ardei, rosii, ceapa, ciuperci, dovlecel, ce gasesc prin frigider. Daca am gata cooked ii folosesc la salate, mai adaug bucatele de ou si lamaie, sau pur si simplu cu diverse dips pe post de chips :)
I-am folosit si in tarte sarate (de genul quiche Lorraine) in combinatii cu ceapa verde, masline, branza feta (desi am auzit ca nu s-ar amesteca cu branza, la noi a mers foarte bine)


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Am venit sa raportez cum sta treaba cu cuptorul meu. In caz ca va amintiti ma vaitam ca nu se coc prajiturile in timpul dat in retete. Am cumparat un termometru si am constatat ca-i cu vreo 35F mai putin decit indicatorul.
Am verificat doar unul dintre cuptoare, acum sa vad cum se prezinta si celalalt si o sa fac un grafic sa tin si eu minte cum trebuie sa le reglez.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihutza11 spune:

Alina multam si eu de idee cu tarta.. ca al meu sot a cumparat vreo doua pungi, desi eu nu ma omor dupa ei.. si culmea nu pot sa zic ca e nici el ahtiat.. dar asa in tarta poate ne aluneca mai usor.. pe mine ma omoara mirosul ala cand ii fac inabusiti (desi i-am mai curatat inca o data), ca de aia mi s-a aplecat de la ei..
in tarta ii pui asa cruzi sau tot trebuie inabusiti?




Mica dansatoare
www.onetruemedia.com/shared?p=88ed9962aab40888261d95&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Primul anisor
Hoinarii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LucasMom spune:

Miha, daca ii ai congelati ii dezgheti complet si-i calesti foarte putin intr-o lingura de unt cu cativa stropi de lamaie, cat sa dea in roz, portocaliu la exterior, nu prea mult ca daca-s overcooked devin tari; ii pui peste aluatul jumate copt in tava, adaugi ce mai ai la indemana si deasupra ou cu smantana sau cu frisca sau cu branza. O branza mai sarata gen telemea mi-e mi se potriveste mai bine, poate ceva marar, patrunjel, piper, si la cuptor. Daca shrimpii sunt din aceia deja cooked (roz) nu mai trebuiesc caiti, ii decongelezi, ii usti putin cu un paper towel si pe tarta cu ei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anna32 spune:

Buna,
Stiti cumva cum se face branza de vaci ? sau stiti cumva care branza de aici se aseamana cu branza noastra de vaci? as vrea sa fac papanasi cu branza de vaci ( nu prea stiu cum se fac,papanasi, dar ma documentez ) , inschimb nu stiu de unde sa iau branza???
Multumesc anticipat,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Cauta farmer's cheese. Aici firma cea mai des intilnita este Friendly's. Altfel gasesti sigur la magazine est-europene.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petra spune:

Ramona,
Abia azi am vazut mesajul de la tine, deci, notat si am sa-ti trimit!

ca tot am citit aici de branza de vaci - mi-am adus aminte ca am branza de vaci si o sa fac niste clatite umplute cu branza de vaci in care pun vanilie si coaja de lamaie apoi asa umplute le rumenesc in tigaie in unt , sa faca un pic de crusta .
Am si plecat sa ma apuc de treaba.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LucasMom spune:

Eu am facut branza de vaci foarte simplu. Am pus laptele la incalzit pana aproape sa clocoteasca dar sa nu fiarba inca (nu mai retin temperatura dar destul de sigur gasesti reteta cu google)apoi am adaugat 3-4 linguri de otet (la un galon de lapte) si l-am lasat sa se inchege apoi l-am strecurat printr-un tifon (cheese cloth se numeste pe aici) pus intr-o strecuratoare, am legat colturile tifonului si l-am pus la scurs pana a doua zi. Am facut acasa mereu, luni de zile cat a fost Lucas mititel, ca eu pe aici gasesc doar farmers cheese sarat.
Merge foarte bine pt papanasi dar trebuie sa lasi branza sa se scurga bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihutza11 spune:

si eu am facut cat era Andra mica branza (si acum mai fac din cand in cand), dar nu cu otet ci cu lamaie.. puneam cam 2 lamai in functie de cat de mari erau lamaile la un galon sa zic? (sau aproape un galon) nu stiu exact cat are oala in care fac.. dar se branzeste imediat si nici nu trebuie lasat mult timp sa se scurga, eu o pun in sita normala si e ok.. e numai buna de papanasi, placinte etc..


si 6+

Mica dansatoare
www.onetruemedia.com/shared?p=88ed9962aab40888261d95&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Primul anisor
Hoinarii

Mergi la inceput