Americancele gatesc - 10
Raspunsuri - Pagina 7
Ramona J spune:
Multumesc Petra ca ai pus-o, n-am mai intrat pe forum. Ica, sa pui doar jumatate din cantitatea de zahar si trebuie sa stea vreo 40-45 de minute la cuptor, a mea n=a fost gata in 30 de minute.
Ica 1975 spune:
Edit - baking mix - il pot inlocui cu faina sau e absolut neces sa-l folosesc? Pot pune amestecul intr-o tava normala sau trebuie forma de placinta, cea rotunda?
Hristos se naste, slaviti-L; Hristos din ceruri, intimpinati-L; Hristos pe pamint, inaltati-va. Cintati Domnului tot pamintul!
Ramona J spune:
Merge si asa Ica. Hilde a pus faina, baking soda si un pic de sare. Cred ca mai bine pui baking powder in loc de baking soda. Daca nu folosesti mix gata cumparat eu zic sa pui o cana de zahar in loc de 3/4 cum am pus eu (in mix este si zahar).
Ica 1975 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Ramona J Merge si asa Ica. Hilde a pus faina, baking soda si un pic de sare. Cred ca mai bine pui baking powder in loc de baking soda. Daca nu folosesti mix gata cumparat eu zic sa pui o cana de zahar in loc de 3/4 cum am pus eu (in mix este si zahar). Lume multa, oameni putini |
Hristos se naste, slaviti-L; Hristos din ceruri, intimpinati-L; Hristos pe pamint, inaltati-va. Cintati Domnului tot pamintul si cu veselie laudati-L popoare ca S-a preaslavit !
petra spune:
http://www.culinar.ro/forum/continut/Retete-in-imagini/7879/Un-cadou-dulce-cosulet-de-ciocolata-filigranat-si-trufe/
Uitati aici si vedeti ce am gasit eu pe un alt subiect despre dulciuri de aici de pe forum.
Este senzational si usor de facut.
Eu una sunt fericita pentru ca ma duc de Craciun in mai multe vizite si chiar nu stiam ce sa duc drept cadou. GAta am si plecat sa-mi cumpar ciocolata de menaj si ma apuc de treaba. Cosuletele le umplu cu fursecurile de la Alintaroma , le pun frumos intr-un celofan si o funda mare rosie si gata !
Ramona J spune:
Ica, nu ti-am raspuns la intrebarea legata de tava. Eu am folosit din aia rotunda. Am uitat sa mai spun ca iese micuta si acum cind o fac eu dublez cantitatea, ca mereu ne certam pentru placinta.
petra spune:
Hei fetelor cum a-ti petracut Craciunul???
Cum v-au iesit bucatele si mai incepem o runda acum pentru Anul Nou ???
ruxij spune:
Eu de Craciun am facut sarmalute in foi de varza si in foi de vitza (ca le plac lu' barbata-miu si lu' fi-miu), fasole verde, friptura de porc si praji Alba ca Zapada.
Adineauri facui egg-lemon soup, din aia care se gaseste pe la resto grecesti, a iesit fix cum le iese lor, doar ca a lor parca e mai inchisa la culoare.
corinadana spune:
Pui reteta aici Ruxij? ca suna bine.
Prajitura cu cr de cioco mi a iesit ca cucu... Cand o taiai se despartea in doua unde era crema, am uitat eu sa fac ceva?!
Don't throw with stones if you live in a glass house.
corina mama Ralucai
http://community.webshots.com/user/corinaraluca
ruxij spune:
Egg-Lemon Soup. Cam la 4 cups de chicken broth se pune o juma de ceasca de orez si se fierbe acolo timp de 20 minute. Separat se iau 4 oua, se separa albusul de galbenus, se bate albusul spuma, se adauga zeama de la o lamaie in albus, plus cele patru galbenusuri si se mixeaza bine. Se ia o ceasca din supa de pe foc, putin racorita si se adauga cate putin in amestecul de ou plus lamaie, omogenizand. Amestecul oua+lamaie+o ceasca de supa se adauga in cratita cu restul de chicken broth+orez si se amesteca. Se incalzeste, dar se are grija sa nu fiarba. Se potriveste de sare si de piper. Se serveste imediat. Nu poate fi folosita a doua zi.