Americancele gatesc - 10

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns petra spune:

Azi m-am hotarat si eu sa fac sarmale de CRaciun. Initial am zis ca fac numai de Revelion pentru ca o sa am invitati dar al meu sot crede ca o sa moara de foame acum de CRaciun si atata s-a pisicit ca m-a convins sa fac sarmale.
Tot de azi am inceput sa-mi mai fac din prajituri, si pe lista sunt Thumbs cookies !!!

Cami,
DAca fac foile pentru dobos mai devreme crezi ca se usuca prea tare ??? Intreb pentru ca le-as face mai devreme, daca nu reusesc azi, poate cel tarziu luni . Astept sfatul specialistei !

Spor la treaba harnicutelor !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CamiM spune:

Petrade unde specialista... mai degraba amatoare.. Nu cred ca e problema daca faci foile pentru Dobos mai devreme.Si eu le fac mai devreme si le las pe hartia de copt si intre ele pun putina faina sa nu se lipeasca una de alta Cand fac praji, dau usor cu o pensula si indepartez faina si gata. Eu ma gandeam sa le fac maine si pe miercuri sa fac prajitura cu totul ca e si mai buna daca sta putinel si se inmoaie foile de la crema.

Azi am desfacut si eu foile de varza pentru sarmale si le-am pus in congelator.

Cami - mami de Sofia Alexandra - mai 2006 si Sabina Adriana - mai 2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CRISMIR spune:

PETRA,eu dupa reteta asta le fac:
300 gr cascaval
2-3 linguri faina
sare,piper
2 oua
Evident ca sunt bune calde,atunci cand le faci,dar noua ne plac si reci foarte mult...ah,si sa nu uit,eu le fac cu motzarela(shred),nu ma prea omor dupa cascaval

CAMI,trebuie sa incerc si eu odata Dobosul...da asa o lene am de cand cu scoala asta,si salivez aici cand citesc...tu esti tare harnicuta,si cu doua gargarite si scoala,bravo!!!




"Before you judge me, try hard to love me."MJ


Mirela si puiul scump, Robert Cristian(19 oct.2004)
Pozele noastre aici... http://community.webshots.com/user/CRISMIR1001
...sau aici...
http://community.webshots.com/user/CRISMIR100

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CamiM spune:

Mirela hai ma ca ma faci sa rosesc, lasa ca stiu eu ca si tu faci multe tare, plus ca acum sunt in vacanta ca altminteri nu faceam mare branza.. Oricum sa incerci musai Dobos, ca nu-i asa complicat pe cat are faima(daca ma incument pana si eu sa il fac..:) mai hai si pe spark si povesteste ce mai face Robert.

Cami - mami de Sofia Alexandra - mai 2006 si Sabina Adriana - mai 2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petra spune:

EXCELENTE !!! Thumbs cookis-urile de la Alintaroma !!!
Sunt foarte fine, arata bestial si daca nu ascundeam platoul sotul si copii ei le mancau pe toate.
Eu am dublat cantitatile pentru ca m-i s-a parut ca ies putine , dar si asa maine trebuie sa mai fac o portie.

Ce imbunatatiri am adus eu retetei:
- pe langa cantitatea de faina am mai adaugat 2 linguri pentru ca prima tura de fursecuri au iesit cam latarete, acuma este posibil si sa fi gresit eu la masuratoarea fainei.
- tot la prima tava am pus un "fruit spread" care s-a transformat in sirop ca coacere, de aceea de la a doua tura de fursecuri, am schimbat si gemul, cu unul mai gros.
- in nuca pentru margini am pus si zahar brun. LA copt zaharul s-a topit si pe marginea cookisului s-a caramelizat un pic. In combinatia cu nuca si alunele de pe margine a dat o aroma deosebita !

O prietena de a mea vine maine sa guste si sa vada minunatele mele prajituri, pentru ca luni are la servici concurs de cookisuri de Craciun. Daca le face si daca v-a castiga ceva o sa va spun!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petra spune:

Cami, MIrela
Multumesc mult pentru raspunsurile la intrebarile mele !

Cami, cred ca maine am sa fac si eu foile de la dobos. Daca zici ca stau si sunt OK, am sa le proiectez mai din vreme ! M-am mai uitat de Culinar.ro, si am prins o idee de acolo, si anume aceea de a coace foile pe o tava mare si apoi taiata in jumate. Deci munca mai putin la coptul foilor.

Mirela,
Exact asa aveam si eu reteta numai nu-mi aduceam aminte de cate oua trebuie. De fapt difera in functie de cantitatea de branza.
Am sa fac si eu , dar cred ca de revelion, si tot din mozarella am s ale fac pentru ca pe aici un cascaval adevarat este cam scumpicel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alintaroma spune:

Petra ma bucur ca ti-au placut ! ti-am zis ca is tare bune si aspectoase si de mare succes Treaba cu faina e relativa ca intradevar depinde mult de tipul de faina folosit dar dupa ce le faci o data incepi sa le simti . La gem .... trebuie unul viscos si de calitate, scuze ca am uitat sa precizez . S trebuie respectata cantitatea, adica chiar daca esti tentata sa pui mai mult de juma de tsp , nu e bine ca fierbe in timpul coacerii si spumeaza. Eu de data asta am luat un can de raspberry pie/cake filling si sunt curioasa cum va iesi. Sau alta solutie e sa ii coci si sa ii umpli after ... cind sunt reci. Eu de miine incep sa coc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ica 1975 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Hilde

Ramona, astazi am terminat buttermilk pie facuta duminica trecuta.
Sotul imi zice ca daca a fost simplu de facut, nu mai facem una ca sa avem desert si pt saptamana viitoare?


As vrea si eu reteta, se poate?

Hristos se naste, slaviti-L; Hristos din ceruri, intimpinati-L; Hristos pe pamint, inaltati-va. Cintati Domnului tot pamintul!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petra spune:

Citat:
citat din mesajul lui alintaroma

Petra ma bucur ca ti-au placut ! ti-am zis ca is tare bune si aspectoase si de mare succes Treaba cu faina e relativa ca intradevar depinde mult de tipul de faina folosit dar dupa ce le faci o data incepi sa le simti . La gem .... trebuie unul viscos si de calitate, scuze ca am uitat sa precizez . S trebuie respectata cantitatea, adica chiar daca esti tentata sa pui mai mult de juma de tsp , nu e bine ca fierbe in timpul coacerii si spumeaza. Eu de data asta am luat un can de raspberry pie/cake filling si sunt curioasa cum va iesi. Sau alta solutie e sa ii coci si sa ii umpli after ... cind sunt reci. Eu de miine incep sa coc

There's no elevator to success ... you have to take the stairs!!!


Alintaroma,
Aseara dupa ce am postat aici m-am apucat si am mai facut o portie, pentru ca mi-am data seama ca azi, pe 20 este duminica de fapt si la ideea sotului am incercat 2-3 fursecuri sin astea neumplute, cu gandul ca le pun mai tarziu gemul. Nu prea merge deoarece cresc si nu mai ai cum pune gemul dupa aia. Le-am facut dinainte loc cu lingurita dar tot a crescut la copt.
Oricum le-am prins ideea, am folosit gem de prune amestecat cu spreadul de zmeura pentru ca gemul meu(self home-made) era cam tare.
A doua tura le-am facut mai mici, dar sotul le prefera pe alea mai marisoare cica "vede si el ce mananca !" si de fapt eu sunt aia care port ochelari !

MAine am sa ma distrez cu foile de la dobos, sa vad ce iese, si va zic !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petra spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ica 1975

Citat:
citat din mesajul lui Hilde

Ramona, astazi am terminat buttermilk pie facuta duminica trecuta.
Sotul imi zice ca daca a fost simplu de facut, nu mai facem una ca sa avem desert si pt saptamana viitoare?


As vrea si eu reteta, se poate?

Hristos se naste, slaviti-L; Hristos din ceruri, intimpinati-L; Hristos pe pamint, inaltati-va. Cintati Domnului tot pamintul!




Cum sa nu se poata? Uite pun eu linkul aici, cu toate ca nu este reteta mea, dar sper ca Ramona sa nu se supere!

http://allrecipes.com/Recipe/Impossible-Buttermilk-Pie/Detail.aspx

Mergi la inceput