Americancele gatesc - 10
Raspunsuri - Pagina 5
mihutza11 spune:
Vio scuze.. stiu ca am mai intrebat de frisca.. sunt dusa cu pluta..
apropo de Dobos.. acasa nu prea ma incanta.. la fel ca si cu Amandinele si aici asa m-a luat un dor ca am si facut amandine si am halit de numa' .. ce face dorul asta..
Alina eu nu am slow cooker.. dar din ce ai ziceti voi aici toate suna delicios.. ma gandesc ca ar merita sa imi iau si eu..
am facut Buttermilk pie-ul.. si stiti cu ce seamana? cu pasca cu smantana, cel putin mie asa mi se pare.. insa am gresit ca am uitat ca a zis Ramona de mai putin zahar si e cam dulce.. frate eu nu stiu cum pot manca astia cake-uri chiar atat de dulci, ca am mai cumparat de vreo 2 ori si nu imi mai trebuie.. adica e normal sa fie dulce o praji dar parca astia exagereaza.. si asta o zic in calitate de ahtiata dupa dulce..
Mica dansatoare
www.onetruemedia.com/shared?p=88ed9962aab40888261d95&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Primul anisor
Hoinarii
Ramona J spune:
Aoleu Mihutza, cred ca-i dulce rau! Mie si cu o cana mi s-a parut dulce! Ca regula generala eu pun mult mai putin zahar decit in retetele americane.
LucasMom spune:
Petra multumesc pt sugestii o sa incerc si eu cat mai curand ribs asa cu bbq sauce. Ma cam feresc de sosul asta ca pana acuma nu prea am gasit unul care sa nu fie cu corn syrup.
Vio, merci pt reteta de applecake am scris-o si eu si o prestez curand ca suna bine bine si e simplu de facut.
Cami si reteta de dobos am scris-o desi mi-e lehamite sa coc foi.
Pun aici retetle de cookies de care spuneam, amandoua sunt de pe culinar.ro
Vanille Kipferln (maya)
250 g faina
125 g migdale macinate
200 unt
1 ou
1 pachetel de zahar vanilat
100 g zahar
1 priza sare
Pentru pudrat
2 linguri zahar
2 pachetele de zahar vanilat
1 lingura zahar pudra
Faina, migdalele, untul maruntit, oul, zaharul, sarea si zaharul vanilat se mixeaza. Aluatul obtinut se pune intr-o punga si se tine o ora la frigider. Se ruleaza in palma betisoare de 6-7-8 cm lungime si li se da o forma de cornulet. Se aseaza in tava pe hartie de copt la distanta intre ele si coc 12-14 min la 375-390F.
(la a doua tava se scurteaza timpul de copt cu vreo 2-3 minute pt ca e mai fierbinte cuptorl)
Calde se dau bine prin zahar vanilat, zahaz si zahar pudra (toate trei amestecate). Se pastreaza bine in containere pt cookies timp destul de lung (2 sapt).
Biscuiti Truffle (seima)
Ingrediente pentru 22 bucati (eu fac mereu portia dubla)
100 gr ciocolata taiata
45 gr unt
55 gr zahar praf
un varf sare
2 oua mici
esenta vanilie
100 gr faina
10 gr cacao
0,5 lingurita rasa praf de copt (nu prea mult ca sa nu crape tare biscuiteii).
90 gr zahar praf (pentru pudrat)
Untul si ciocolata se pun pe foc mic si se amesteca pana se omogenizeaza compozitia, se adauga zaharul si se mixeaza cu hand mixerul.
Se adauga pe rand cate un ou si esenta de vanilie.
Faina se amesteca cu cacao, un varf de sare, praful de copt
Totul se adauga peste compozitia ciocolatoasa. Mixam bine, acoperim vasul cu o folie si punem aluatul la frigider 2 ore (sau in congelator 20-30 min, asta e varianta mea rapida).
Cand e gata, aluatul e vascos nu curge de pe telul mixerului.
Din aluatul racit se modeleaza bilutze de aproximativ 2,5 cm diametru, se tavalesc bine prin zahar praf, se aseaza in tava pe hartie de copt, la distanta intre ele.
Se coc la 325-340 F timp de 10-15 minute - cuptor preincalzit.
CamiM spune:
Alina yum!! Suna bine si retetele puse de time.. ce ma fac? poate le impart in doua si fac o serie de Craciun si alta de Revelion.
Am mai descoperit o reteta de prajitura cu cocos: Prajitura Rafaello, cu crema de ciocolata alba... as vrea sa o incerc si pe asta.
Azi am cumparat o parte din ingrediente, cand am terminat am vrut sa trec si pe la liquor store sa iau bourbon dar am uitat, acu' ma gandesc daca sa fac rum sau bourbon balls.. hmmm...grea alegere.
Cami - mami de Sofia Alexandra - mai 2006 si Sabina Adriana - mai 2008
Ramona J spune:
Eu am facut astazi budinca aia cu mere si cu croissants. Acum n-am mai facut-o de ceva timp, dar buna mai e! Cred ca trebuie sa cumpar o alta serie de croissants.
Hilde spune:
Eu sigur fac sarmale pentru Craciun, ma gandeam sa le fac weekendul asta. Oare nu se strica daca le tin in frigider aproape o saptamana?
Apoi miercuri seara, cand vin de la lucru, sa fac salata beuf.
Pe 24 ziceam sa fac niste prajituri si racituri. A, si o green bean casserole pt niste prieteni la care suntem invitati in ajunul Craciunului.
Pe 26 vine soacra, ar trebui sa mai pastrez si pt ea cate ceva.
Hilde spune:
Ramona, astazi am terminat buttermilk pie facuta duminica trecuta.
Sotul imi zice ca daca a fost simplu de facut, nu mai facem una ca sa avem desert si pt saptamana viitoare?
Ramona J spune:
Ce dragut! Ma bucur ca i-a placut.
Sarmalele stau foarte bine si la congelator, nu le afecteaza cu nimic.
CRISMIR spune:
HILDE sarmalele eu stiu ca daca stau cateva zile se fac si mai bune...dar vorba RAMONEI le poti tine si la congelator.
M-am hotarat si eu,deci am sa fac:
-sarmale cu varza murata
-supa cu galusti
-salata de beof
-salata de vinete
-crochete de cascaval(motzarela de fapt ca imi plac mai mult)
-oua umplute(evident ca nu am scapat nici de data asta de gura sotului)
Si la partea dulce/sarata,anul asta nu prea am chef de dulcegarii:
-fursecuri de doua feluri:unele cu nuca altele cu ciocolata
-saleuri
Mergem la prieteni acasa..deci asta este ce voi pregatii eu,prietenele mai fac si ele una alta,deci va fi iar o masa bogata....uffff,uite asa se depun kg pe soldurile mele
Va doresc la toate spor la treaba!!!
"Before you judge me, try hard to love me."MJ
Mirela si puiul scump, Robert Cristian(19 oct.2004)
Pozele noastre aici... http://community.webshots.com/user/CRISMIR1001
...sau aici...
http://community.webshots.com/user/CRISMIR100
petra spune:
CRISMIR,
Te rog sa-mi spui si mie cum faci crochetele de cascaval . Am facut si eu de vreo 2-3 ori in Romania(era delicatesa pe acea vreme ca nu se prea gasea cascaval care sa se preteze bine), dar am uitat ingredientele care mai trebuie pe langa branza !