Americancele gatesc - 10
Raspunsuri - Pagina 15
Hilde spune:
Deci am ramas la amandine.
Am fost la cumparaturi si am cumparat pastrav...nu stiu cum sa-l fac, caut pe internet retete. Pt viitor, daca aveti o reteta care v-a iesit sa-mi spuneti si mie va rog.
philip spune:
hilde, cat de mari sut mieii la ei, ca sotul a gasit de unde sa cumpere aici dar cica un mieulusel are...80 lbs. i-am zis ca asta-i berbec de-acu. nu stiu daca sa ma bag, mi se par muuuult, tinand cont ca e carne de oaie.
Hilde spune:
Philip, au zis ca ~ 40 de lb.
Va spun cum am facut pastravul. L-am gatit ca pe somon si a iesit f bine.( trout este pastrav, da?)
Am cumparat wild caught - steelhead, care de fapt are carnea roz ca si somonul.
Va dau reteta mea, just in case.
Incalzesc cuptorul la 400F.
Pun o lingura de ulei si una de unt in tigaie. Prajesc pastravul/somonul cate un minut la foc mare pe fiecare parte.( am cumparat pastrav taiat in bucati si fara oase). Apoi il dau la cuptorul incins cate 4 minute pe fiecare parte. E gata atunci cand se desface in fasii dar nu este crud inauntru. In mod normal dupa 2 minute pe aragaz si 8 minute in cuptor este suficient de facut.
La inceput il spal, il usuc bine cu servetele, il dau cu sare si cu piper.Cand e facut pun cateva felii de lamaie pe el.
Ramona J spune:
Tot pastrav am facut si eu saptamina trecuta, o metoda asiatica. L-am dat cu un pic de soy sauce si l-am facut in tigaia unsa cu toasted sesame seed oil, iar in plus am adaugat grated ginger, usturoi si ceapa verde tocata marunt. A iesit foarte gustos, de atunci Ana ma intreaba cind mai mincam peste.
alintaroma spune:
Ramona daca chiar vrei mai scriu o data reteta de pasca doar sa spui!
Eu nu mai am cu ce ma lauda la capitolul bucatareala . Am facut praji asta care e interesanta
http://good-times.webshots.com/photo/2309272390100242644ewIvgF
si am mai prestat-o cea cu rabarbur
http://good-times.webshots.com/photo/2415516190100242644ohKcFB care a iesit buna tare desi rabarburul mi s-a parut ca avea o aroma si consistenta diferita de ceea ce stiam eu. Poate era alt soi ca era rosu intens. Astept sa o mai fac o data cind apare rabarburulul local
Asta e poza la cea facuta de mine
http://good-times.webshots.com/photo/2831630370100242644QQrNOE?vhost=good-times
Cu siguranta poate fi inlocuit rabarburulul cu prune, caise, piersici sau alt fruct caci combinatia e tare reusita. Si e usor de facut si racoroasa ... mie cel putin imi plac tare mult praji cu fructe.
Am mai facut un dish din cartea suedeza da meatballs cu sos de capere dar nu l-as mai face inca o data asa ca n-am ce sharui :)
Ce meniuri aveti de ?
Hilde spune:
Eu am facut prajitura amandina, a iesit bine dar n-am reusit s-o fac sa arate ca in cofetarie...a iesit cam uratica. Dar oamenii au mancat-o. : )
lexi spune:
Hilde, de ce zici ca-i uratica, ce n-a iesit bine?
Eu am copiat o reteta de amandina de aici, de prin bucatarie, cred ca Ange a postat-o candva. Nu le fac individuale, desi ar trebui, poate asa, cu portia, as manca mai putina.