Curcan- retete festive
Buna , fetelor!Am cumparat piept de curcan pentru Craciun si nu stiu cum sa-l gatim.As vrea o reteta mai speciala, sa iasa gustos si moale.
Raspunsuri
monica-elizabet spune:
eu asa fac curcanul pentru revelion si uite cum l-au facut 2 tipe pe-aici eu doar am ajutat la prepararea curcanilor astora insa decorul si toate celelalte nu-mi apartin
pe langa "animale" au pus o conserva de ananas, conserva de piersici si pesmet prajit...asta dupa ce a fost umplut si gatit la cuptor
Edit:
hai ca-s dusa , acum am vazut ca numa' piept ai luat...dar in titlu era curcan festiv :) si am zis ca-i vorba de curcan intreg
ai luat piept de curcan cu capsa sau simplu? eu Asa pregatesc pieptul de curcan
Monica-Elizabet
Retete in imagini
Impresii, pareri, retete
delsim spune:
Mersi , Monica! Intr-adevar, am luat piept ca nu ne permitem curcan intreg, pe mine deocamdata ma intereseaza ce se poate face din piept, dar ma gandesc ca poate alte fete sunt interesate de prepararea curcanului intreg umplut, de asta am pus u titlu mai general.
vickip spune:
eu am mancat mai demult la cineva rulada din piept de curcan cu fructe, dar din pacate nu am reteta. O sa caut pe google si daca gasesc ceva asemanator o sa postez.
vickip spune:
http://www.canadianliving.com/food/turkey_breast_stuffed_with_macerated_dried_fruit.php
Piept de curcan umplut cu fructe uscate, macerate
Portii: 8
Ingrediente:
3 pahare (750 ml) de amestec de fructe uscate (mere, cirese, merisoare)
1-1/2 cups (375 ml) vin sau de suc de mere
2 linguri (25 ml), patrunjel verde tocat
1 lingura (15 ml), rozmarin proaspat si cimbru (tocate)
1 / 4 TSP (lingurita) (1 ml) piper
2 fileuri de piept de curcan (fiecare 1-1/2 lb/750 g)
1 lingura (15 ml) ulei de masline extravirgin
Preparare:
--intr-o cratita; mica, se pun fructele si vinul si se aduc la fierbere;
--se fierbe pāna; cānd lichidul se reduce la jumatate si fructele sunt moi, aproximativ 10 minute.
--se lasa sa; se raceasca, se adauga patrunjel, rozmarin, cimbru si piper.
Cu un cutit ascutit se taie orizontal fileurile pana ramane 1 inch (2,5 cm) de marginea opusa; sa se deschida ca si cum ar fi o carte. Se pun fileurile de curcan cu hārtie cerata.
Se unge fiecare cu jumatate din amestecul de fructe.
Īncepānd de la margine, se ruleaza; apoi se leaga cu ata la 3-inch (8 cm) intervale de timp. (Daca il pregatiti cu o zi inainte acoperiti cu folie alimentara, si se poate pastra la frigider max 24 de ore.)
Īn tigaie mare, incingeti uleiul si apoi parjiti un pic ruladele, cat sa le dati culoare.
Apoi transferatile īntr-o tava de friptura si punetile la cuptor la 350 ° F (180 ° C), pāna cānd sucul lasat de curcan atunci cand este strapuns e clar (si daca aveti termometru de carne pana cand termometru arata 180 ° F (82 ° C), aproximativ 50 de minute.
Transferti pe fundul de taiat si acoperiti cu folie de aluminiu timp de 10 minute.
Taiati īn felii groase de 1/2-inch (1 cm) .
si o alta reteta ce am gasit-o:
http://angib.wordpress.com/2009/04/12/rulada-de-curcan-la-cuptor/
PS: scuze traducerea nu prea am avut timp si doar am corectat putin ce mi-a dat google translate