rulada bezea, idei
vreau sa incerc ceva nou (pentru mine), o rulada cu crema (mascarpone si fructe, ma gandesc) cu blat de bezea. ei, cum sa fac eu bezele...mai stiu, chiar daca fac foarte rar, dar cum sa fac o foaie pe care s-o umplu cu crema si s-o rulez fara sa se sfarame...asta n-am mai facut, n-am mai mancat...
poate stie cineva un secret. poate are cineva o reteta anume...
Raspunsuri
Tala spune:
pai e simplu: nu se poate
poate doar sa pui intr-o forma de chec pe hartie pergament (asezata astfel incat sa faca jos o burta ) pui bezeaua peste si faci 2 la fel, dar parca tot nu iese.
Oricum, eu nu vad bezeaua decat cu ciocolata pt ca e f f f dulce (chiar daca eu sunt in stare sa mananc zahar chior, e prea dulce si pt mine)
dar mi-ai facut o pofta de bezele...
mamica de sef mic (08.09.2006)
Bucurie!
Soleil spune:
Manon, eu nu am incercat, dar ma tot invart de ceva vreme in jurul la www.culinar.ro/forum/continut/Retete-in-imagini/21611/pavlova-meringue-roulade/" target="_blank">Pavlova asta.
Se pare ca e o bezea care e un pic elastica, atat cat sa nu se sfarame chiar de tot si sa o poti rula.
Eu am cam dat rateu la blaturile de bezea, asa ca inca ma mai gandesc daca sa stric iar ouale de pomana .
manon spune:
nu ma las descurajata!! nici rulada din aluat nu mi-a iesit din prima pana m-a invatat o cocoana mai experimentata sa folosesc prosopul ud.
voi incerca si cu bezea...ideea nu e ca prapadesc ouale ci ingredientele pentru crema, hmm, sper sa intre pe forum maestrele noastre de la care am invatat multe. oricum, va voi impartasi experienta mea oricare va fi ea...
manon spune:
buna idee cu "pavlova". m-am documentat serios si...am facut o rulada absolut spectaculoasa si foarte buna.
recomand reteta "pavlova roulade" (exista si video pe youtube). foaia bezea s-a rulat superb, n-a crapat, nu s-a rupt...singura problema a fost recomandarea de a o pastra de azi pe maine la rece, in folie de aluminiu. ei, nu, noroc ca am bagat de seama la timp ca rulada mea frumoasa "transpira" in folia aceea (desi am invelit-o dupa ce s-a racit. asa ca, pe riscul meu, am scos folia si am lasat-o in frigider asa "dezbracata".
crema am facut-o din mascarpone (am folosit doua cutii si a fost cam prea mult) si frisca. vanilie, lamaie, afine (as fi vrut fructe de padure dar m-am trezit prea tarziu). oricum, a iesit exceptio...bezeaua am tinut-o cam 25 min. in cuptorul (clasic) foarte bine incalzit, apoi redusa temperatura la minimum si usa cuptorului usor intredeschisa (adica am pus o lingura de lemn de paza, cat sa tina usa cuptorului 2-3 cm deschisa. foaia a iesit elastica, poate ar fi trebuit sa fie mai crocanta, nu stiu, noua ne-a placut grozav ceea ce a iesit.
Citat: |
citat din mesajul lui Soleil Manon, eu nu am incercat, dar ma tot invart de ceva vreme in jurul la www.culinar.ro/forum/continut/Retete-in-imagini/21611/pavlova-meringue-roulade/" target="_blank">Pavlova asta. Se pare ca e o bezea care e un pic elastica, atat cat sa nu se sfarame chiar de tot si sa o poti rula. Eu am cam dat rateu la blaturile de bezea, asa ca inca ma mai gandesc daca sa stric iar ouale de pomana . Flaviana si Tiana Maria (20.03.2004) Ce tie nu-ti place, altuia nu-i face. Ca nu toata lumea are aceleasi gusturi. |