Mandruta si Romania lui responsabila din Dorobant

Mandruta si Romania lui responsabila din Dorobant | Autor: loryi1974

Link direct la acest mesaj

Dilema Veche publica la sfarsitul saptamanii trecute acest articol,sub semnatura domnului Lucian Mandruta:

http://www.dilemaveche.ro/index.php?nr=304&cmd=articol&id=12033

Trecand peste neintelegerile legate de diaspora pe care le au toti cetatenii care cuvanteaza la ANtene si o parte insemnata din pesedei,iata fragmentul care m-a enervat la culme:
"...vorbim despre tara noastra.
A noastra?N-avem cu siguranta aceeasi tara.A mea e cea din Dorobanti si nordul Bucurstiului,care se chinuie sa uite unde-au aruncat-o geografia si destinul.A lor este Romania cea mare,cu scoli bune si sanse proaste pentru olimpici.Vorbim putin despre politica,intrucat ei au o banuiala ca nu votam la fel."

Deci,cetatenii responsabili ai Romaniei care se chinuie sa scoata tara din nisipurile miscatoare in care se afla si sa-i imprime un destin maret,au domiciul in Dorobanti si nordul Bucurestiului,mai precis in Primaverii.Ceilalti nu pricep efortul acestor cetateni care lupta pentru ca tara lor sa fie

Domnu Lucian Mandruta se duce la vot cu acea familie de romani din Boston(care isi fac doctoratul la Harvard),dar si acum il apuca o criza de gandire comunista:

"Plec oftand,dupa ce am pus stampila ,la cateva mii de km de saracia,nevoile si neamul meu.Care insa nu e chiar asa de departe."
In schimb,romanii din Boston nu au revelatia domnului Madruta legata de necesitatea ca Romania sa-si implineasca destinul maret:
"Sotii Nedelcu se intorc acsa la pisicile lor.Maine incep sdin noi serviciul,intre zeci de soareci bolnavi de cancer,cu gandul cateodata la o tara bolnava de mirare."

Finalul este in ton cu directivele de la pesede si Antene:
"Cum naiba au facut astia din Boston de si-au pus presedinte la Bucuresti?"

Da,domnule Mandruta ,Romania ta din Dorobanti si nordul Bucurestiului care se face ca lupta pentru tara( pare-se ca nu intelege cum functioneaza sistemul democratic al votului.Romania ta din Dorobanti si Primaverii,cea cu loc de intalnire la Jean Monnet,a ramas in anii 90 ,la democratia originala a domnului Ion Iliescu,care de altfel locuieste in zona,ca si Mircea Geoana ,de exemplu.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

Mandruta este doar un snob, la fel ca multi altii, care isi inchipuie ca lumea s-a oprit la ei si la cercul lor de cunostinte sau prieteni.
Gandirea asta de mic-burghez nu duce la nimic constructiv, la nici-o rezolvare a unei situatii critice.
Eu am mai scris la un alt topic : oamenii astia si-au construit o lume a lor si au impresia ca sunt cei mai cei dintre cei mai cei, iar noi ceilalti, nu existam ca oameni, ci doar ca persoane bune doar sa le indeplineasca lor diverse scopuri sau dorinte.
Micii burghezi doar isi dau aere fara sa gandeasca mai departe de lungul nasului. Ce pantofi ar incalta ei daca nu ar exista pantofarii/cizmarii ? Ce haine ar purta ei daca nu ar exista croitorii, cusatorii ? samd...
Dar Mandruta ar merita niste raspunsuri sarcastice care sa-l loveasca in mandria lui de snob cu aere.

allinta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Caracterul celor de la antene nu mai merita comentat. Ieri seara Mircea Badea a inceput tirada la adresa serviciilor de paza si protectie astfel: "Ati vazut ce bucata si-a luat [Berlusconi]? [zambete] Imi cer scuze ca zambesc." Probabil isi imagina deja ca e vorba de basescu ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Llaura spune:

Eu am un presimtamant asa, ca dupa ce dansul penibilului se va termina (curand, vine Craciunul, avem porci de taiat, piftii de mancat etc) toti ziaristii astia superindependenti si care s-au sters de mult undeva cu deontologia profesionala - chiar e a juicy subject de facut misto in fiecare seara - au sa isi ia mult mai mult decat o avalansa de porumbi fierti drect in cap, porumbi din aia simtiti, crescuti, cinstiti de Baragan, suspectez ca o sa aiba niscaiva probleme in carierele lor de mancatori de c...t for hire.
Ca cine naiba sa ii mai vrea? mai sunt creierutele lor capabile sa-si faca meseria atata timp cat nu mai au (daca au avut vreodata) un minim respect pt ea? S-ar putea sa fie legati pe viata sau pe mult timp de tatucul lor de care alegatorul roman da semne ca s-a cam saturat.
Doctoranzii aia doi au cel mai probabil viza temporara de student in state, cand aplici pt viza aia promiti ca te vei intoarce in tara ta dupa ce termini scoala, i-a fost asa de greu lui Mandruta sa afle asta?! ii acuza el pe cei doi fosti olimpici de declaratii false catre guvernul american? pe ce se bazeaza?
Si sa mai taca naibii si sa ia lectii de la Dan Diaconescu, toti fac misto de el, dar antena 1 ruleaza o masiva colectie de elodii zilnic, au gasit si ei un mod sa faca audienta...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellej spune:

Are si el dreptate: nu avem aceeasi tara.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ica 1975 spune:

Citat:
citat din mesajul lui ellej

Are si el dreptate: nu avem aceeasi tara.

cu asta sunt si eu de acord

Ce faci te si face. Ce spui sa si infaptuiesti!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Llaura spune:

Acum vreo zece ani tara lui Mindruta era pe la Piata Minis (pe unde era si a mea) dar na, cand te muti in nord se uita.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dry_votka spune:

Ce a scris Mandruta acolo mie imi suna a "misto" si zambete amare...

http://verze.ro
simtul umorului nu a murit

Mergi la inceput