Prednison?
Raspunsuri - Pagina 3
Iasmin08 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Adina Iulia
Administrarea cortizonului nu trebuie sa se faca cand este UNICA solutie, ci cand este CEA MAI BUNA, dar asta nu o poate evalua cineva fara studii medicale din pacate |
Ai perfecta dreptateAdina Iulia. Si eu am ajuns cu baiatul cu ani in urma la spitalul de copii la UPU din cauza unei pardalnice de viroza care s-a manifestat teribil de rapid. In termen de o ora (copilul avea semne de raceala si dormea) gatutul i s-a umflat in interior si pur si simplu se zbatea sa ia o gurita de aer. S-a trezit din somn, dand dn manutzi (avea un an si 5 luni atunci) ca nu putea respira. Avea wheezing fireste. Nu am putut evita dexametazona intravenoasa, i-au pus masca imediat si se invartea in jurul lui atata lume... Acela a fost primul episod si cel mai crunt (credeam ca ii vor face traheotomie, asa rau era), dar a trecut, au mai urmat si altele, niciodata insa atata de grav. Poate ca in rest i-ar fi trecut fara prednison sau dexametazona. Dar dupa ce am tras spaima ca il pierd pentru ca se sufoca efectiv, nu am avut puterea sa las lucrurile sa mearga fara. Problema e ca au (steroizii) efecte adverse si de cate ori zice ca il doare cate un os (la manuta, piciorus) acela e primul lucru la care ma gandesc. (unul din efecte e reumatismul) Doctorii mi-au spus ca sunt dureri normale, de crestere, dar nu stiu ce sa zic. Oricum, decat sa il fi pierdut....
Iasmin, mama de strengar de 8 anisori
doxinu spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Adina Iulia Treaba asta cu refuzatul tratamentului pentru copil, tratament recomandat de UN MEDIC...stiu eu cat de buna e? Inteleg sa mai ceri sfatul unui alt medic, dar sa refuzi asa, doar ca "ai auzit tu ceva" sau ti-a zis X de pe un forum, pe mine una ma depaseste. |
Fiecare parinte isi cunoaste copilul si stie ce este mai bine pentru el avand dreptul sa nu asculte sfatul medicului daca acesta nu i se pare "potrivit".Nu cred ca alticineva care nu este implicat in situatie are dreptul sa-i comenteze decizia!
Si io am refuzat sa-i dau antibiotic la enterocolita,deoarece stiam ca nu are rotavisrus(dupa analize) sau alt virus si atunci nu vedeam utilitatea.LA fel am refuzat antibioticul la rosu in gat,raceala........deci decizia nu este intotdeauna a medicilor atunci cand parintii sunt informati asupra situatiei!Io intoteauna cand sunt in dubii consult si al medic.
AB_AC spune:
Mey eu le-am dat Prednison copiilor cand intresera intr-un ciclu boala si iar boala. Sincer am crezut ca-i pierd atunci. Febra 40-40.5 cu tot cu antibiotice schimbate si ibuprofena si acetaminofena. Si efectiv simteam cum se apropie punctul de febra. Cerea la toaleta si-n zece minute pac doua grade in sus. Si macar fetita era cuùminte bea apa imediat, dar tot degeaba. Prin minune la o jumate de zi s-au luminat la fata.
A fost acum aproape trei ani si nu au mai avut nevoie.
Cred ca-i mai simplu sa cauti un medic in care sa ai incredere decat sa doftoricesti tu. Si daca ai dubii sa i le spui in fata. Pediatrul nostru cand eram nu prea convinsi de necesitatea antibioticului ne-a dat antibioticul si ne-a zis sa -l dam daca nu-si revine pana a doua zi, sau daca e mai rau.
De asemenea intr-ucat fac des rinite care nu trec de la sine ci ajung la altceva i-am spus medicul ca pot cumpara din .ro un antiseptic nazal pe baza de .. etc. Si a zis ca evident e raspunderea mea dar ca i se pare o idee buna.