Prednison?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mirela.d spune:

[/quote]

Administrarea cortizonului nu trebuie sa se faca cand este UNICA solutie, ci cand este CEA MAI BUNA, dar asta nu o poate evalua cineva fara studii medicale din pacate
[/quote]

Cred ca realizezi ca sunt doctori care prescriu cortizon foarte repede si doctori care evita sa o faca. Cum exista doctori care prescriu imediat antibiotice si altii care se abtin. Eu prefer sa merg pe varianta "cat mai putine medicamente", daca se poate. In ceea ce priveste faptul ca neavand studii medicale, nu pot avea o opinie corecta, consider ca ai prejudecati. Cum ziceam, au fost doctori care au refuzat sa ma ia in serios cand le spuneam ca banuiesc ca baiatul meu are diabet din aceleasi idei preconcepute: Nu am studii medicale, nu imi pot da cu parerea.
Stim toti ca si in acest domeniu (ca in orice domeniu) sunt persoane fara vocatie si slabe profesional si persoane de luat in seama. Si ca in orice domeniu, daca nu ai incredere in doctorul care ti-a prescris un anumit tratament, intreaba un altul. Am un feeling ca nu toti doctorii prescriu cortizon.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns philip spune:

Mirela, da-mi voie sa te imbratisez, cred ca suntem pe aceeasi lungime de unda. Nu ca-s eu desteapta si nu vreau sa ascult de medici, insa de atatea ori au dat-o in bara, cel putin astia de aici, incat sunt mai precauta si caut sa aud si parerile altor mamici care au trecut prin asta. am studiat tot ce se putea pe internet, toate efectele adverse etc si tot n-as fi cu inima impacata daca ar fi sa i-l dau (hotarare pe care inca nu am luat-o).
daria, adina, imi pare rau ca nu pot fi de acord cu voi in a asculta sfatul medicului, uite tura asta voi face ce e mai bine pt copil. de altfel nici dr nu m-a fortat, cand a vazut ca sunt reticenta, mi-a spus sa continui cu aerosolii mai des, la 4 ore, si sa vedem luni cum se simte. atunci sa iau decizia a-i da sau nu prednisonul.
evident ca vreau ce-i mai bine pt Nicholas, insa nu pot sa ignor faptul ca prednisonul e un medicament tare puternic si, daca il putem evita, o vom face fara remuscari.
va multumesc, poate mai sunt si alte pareri

US

www.youtube.com/watch?v=2-KuPRYed1Q" target="_blank">Depeche Mode August 25, 2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ciuf spune:

Andreea, ce aerosoli ii faci? Daca i-a dat Albuterol, medicamentul asta functioneaza in wheezing. Eva cu asa ceva a scapat de el. Faceam aerosoli la fiecare 4 ore.
Prednisonul este cel mai eficient dintre medicamentele pentru asthma. Si probabil de-aia vi l-a recomandat. Daca ii dai pe durata scurta nu va fi nici o problema. Pe durata lunga are mai multe reactii adverse, printre care si incetinirea cresterii la copii. E in varianta sirop sau inhalant?

Ciuf, Luca (11.11.2003) si Eva Maria (21.04.2006)
Camera lui Luca/Finding Nemo si Camera Evei-Gradina cu flori vesele
www.onetruemedia.com/my_shared?z=15dde712e107702b2ad340&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Binecuvantarea

Mergi la inceput

ciuf, albuterol ii fac, nu zic ce tragem si cu asta ca-l agita, nu mai doarme ziua decat plimbat cu masina...eh...prednisonul cred ca e sirop, nici nu m-am uitat pe prescriptie, asa cum am luat-o de la dr, am pus-o in poseta...un pic inca mai suiera, nu stiu zau ce sa fac.

US

www.youtube.com/watch?v=2-KuPRYed1Q" target="_blank">Depeche Mode August 25, 2009

Mergi la inceput

ciuf, am verificat, e sirop. maine terminam cu albuterolul si deocamdata nu-i voi da prednisonul, vom astepta o zi-doua sa vedem cum se simte. mie mi se pare mult mai bine decat era. daca wheezingul continua, voi apela probabil la prednison.

US

Mergi la inceput

Exact asa as face si eu. Prednison numai in cazul nu lucreaza Albuterolul. Dar eu cred ca asta va fi de ajuns, pentru ca el este un bronhodilatator. Eu ii faceam Evei mai des de 4 ore. Cand avea accesul de tuse mai nasol, actionam rapid cu nebulizerul. Sanatate multa!

www.onetruemedia.com/my_shared?z=15dde712e107702b2ad340&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Binecuvantarea

Mergi la inceput

Ca mi-am amintit. Nu poti suna la cabinet sa iti dea prednisnonul sa il inhaleze? E mult mai safe.

Mergi la inceput

ieri am mers sa vedem alt medic. tipa asta a petrecut cred ca mai bine de 40 de minute cu noi, l-a cercetat pe toate partile si m-a intrebat daca aerosolii au avut vreun efect. i-am zis ce cred si anume, ca nu stiu daca in absenta lor, copilul nu s-ar fi simtit la fel. ca sa se convinga, l-a ascultat la plamani si apoi i-au facut inca un tratament cu aerosoli si l-a ascultat din nou. nu i s-a parut ca vede vreo amelioare. mi-a spus ca in cazurile de bronsiolita, tratamentul cu aerosoli are succes la 40% din copii. se pare ca N face parte din restul de 60%. de asemenea, tot la copiii astia, prednisonul nu aduce nici o imbunatatire si ea nu mi-l recomanda. ne-a prescris insa o masina de aspirat mucii, pe principiul batistei bebelusului, numai ca aspiratorul asta e exclusiv pt muci. e de milioane. azi-noapte, N n-a tusit deloc si cand aspira, aspira, fac spuma mucii in furtunelul ala .
uite ca am scapat (sper) fara prednison.
sanatate si va multumesc tuturor

US

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmenbr spune:

Citat:
citat din mesajul lui roli25

Noi am scapat de wheezing cu aerosoli cu Ventolin si Flixotide. Wheezing-ul a aparut dupa ce a avut bronsiolita si recidiva la fiecare raceala. De fiecare data am facut aerosoli si am scapat, sper definitiv. Nu s-a mai imbolnavit de 1 an de zile deloc. Niciodata nu mi-a fost prescris prednison si stiu ca nu e un medicament pt. copii mici.

Roli mami de Andrei (16 ianuarie 2008) si Marc (9 iunie 2006)

www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603790736786/" target="_blank">ANDREI
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603794082565/" target="_blank">MARC
www.flickr.com/photos/14037522@N04/2472556291/in/set-72157604930822343/" target="_blank">VACANTELE NOASTRE IN 4
BAIETII MEI IUBITI

Se zice ca doua lucruri sunt infinite pe lumea asta: universul si prostia umana. În privinta universului, eu înca mai am unele îndoieli. (A.Einstein)

Ventolin = Albuterol - adica un bronhodilatator.
Flexotide = Pulmicourt - adica un steroid la fel ca si Prednisolul, diferenta e ca daca se fac aerosoli cu el cantitatea absorbita de steroid e mult mai mica decat daca ia sirop Prednisol.

Sanatate multa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns florinvg spune:

vreau si eu un astfel de aspirator. cum se numeste te rog si unde il pot comanda online - vad ca esti din statele unite

Mergi la inceput