Prednison?
Bebe are 6 luni jumate si a facut o nenorocita de raceala care i-a afectat si ceva pe la plamani. desi raza a iesit bine, a testat negativ pt RSV si face tratament cu aerosoli de 3 zile, inca se aude suierat la plamani. nu mai face febra, ceea ce ar spune ca e ceva viral si nu e necesar antibioticul. dr ne-a recomandat prednison. eu, anti-steroizi fiind m-am panicat si-am refuzat. el mi-a zis ca sa continui cu aerosolii, dar daca nu e bine pana luni sa-i dau prednisonul pt 5 zile. ce experiente similare aveti?
US
www.youtube.com/watch?v=2-KuPRYed1Q" target="_blank">Depeche Mode August 25, 2009
Raspunsuri
CriPOD spune:
Imi pare rau. Nu stiu nimic, numai vreau sa-i urez lui Nicholas insanatosire grabnica. Pup.
pepit
Andries spune:
Sanatate multa!! La raceli si viroze si eu am dat si dau copiilor mei claritine sau aerius (care sunt antihistaminice si reduc inflamatia si reactiile de edem, hipersecretii, etc.). Taman acum ii tratez de viroza pe ambii. Dar in nici un caz prednison care este recomandat doar in reactii imune foarte severe. Tocmai am intrebat medicul si mi-a spus ca in nici un caz nu se recomanda prednison pt o viroza !! Adica medicul din ro vreau sa spun...
Andries
Bee spune:
Aici nu mai e o simpla viroza, ci o viroza care a lasat in urma wheezingul-suieratul. Da si noi avem asemenea experiente, rezolvate greu. La 2 luni jumate baietelul meu a facut o viroza urata cu wheezing, insuficienta respiratorie si tot tacamul. S-a rezolvat in cca o saptamana cu aerosoli, dar 3 zile i-au dat dexametazona (care e tot un steroid) intravenos in spital. La un an, un alt episod urat si rezistent la tratamentul cu aerosoli, abia dupa 2 saptamani fara rezultate i-am dat 5 zile prednison doza minima. Si tot a mai durat 2 saptamani pana sa vad niste imbunatatiri. Doctorul nostru, care nu se hazardeaza cu tratamente agresive ne-a spus ca nu stie exact de ce-s parintii atat de reticenti la tratamentul cu cortizon, mai ales in doze mici pe termen scurt, cand el poate imbunatatii semnificativ functia respiratorie.
Sanatate multa!
http://www.dropshots.com/dochia
mirela.d spune:
Mie mi se pare cam mic pentru prednison. Noi am refuzat dexametazona cand ne-a fost recomandata de medic. Nu regret nicio clipa. Pe de alta parte, daca nu exista alta solutie... Desi eu as mai intreba un doctor inainte.
A_Iulia spune:
Treaba asta cu refuzatul tratamentului pentru copil, tratament recomandat de UN MEDIC...stiu eu cat de buna e? Inteleg sa mai ceri sfatul unui alt medic, dar sa refuzi asa, doar ca "ai auzit tu ceva" sau ti-a zis X de pe un forum, pe mine una ma depaseste.
Ce importanta au experientele altora cu Predinson? Ok, uite, noi l-am administrat in cateva randuri (fiind recomandat de medici de elita, carora nici nu le mai pun la indoiala competenta) si dexa am avut de cateva ori in spital, si...a supravietuit copilul. Schimba cu ceva situatia?
szivarvany spune:
Parerea mea: urmeaza sfatul medicului.
Noi am avut multe lupte cu tusea si bronsitele si au trecut cu bine, dar eu nu as fi ezitat daca ne-ar fi prescris si asa ceva.
Daca nu trece wheezingul, fa tratamentul indicat de medic decat sa dati in altceva.
Multa, multa sanatate lui Nic
-------
Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16) cu Sela
-------
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Port in suflet povestea licuriciului Emma
"Stelele care cad nu pier,
Stelele care cad se duc pe un alt cer"
NU RAMANE INDIFERENT !
BOGDAN
si
DAVID
Ayla21 spune:
Eu i-am dat baietelul lui meu, e adevarat ca e mult mai mare decat al tau, si numai cu ajutorul lui am trecut peste 3 nopti groaznice de chin cu tuse pana nu mai respira.
www.glitter-graphics.com/users/monika21m" target="_blank">Monica, mommy blessed with my children Claudiu-Adrian(20.01.2005),Luana-Emilia(28.01.2009)
and my angels Alma-Lorena(28-30.01.2009),Maria-Alexandra(29.10.2009-13weeks)
My baby, my joy, my heart, my gift from God
Light a candle for Alma
roli25 spune:
Noi am scapat de wheezing cu aerosoli cu Ventolin si Flixotide. Wheezing-ul a aparut dupa ce a avut bronsiolita si recidiva la fiecare raceala. De fiecare data am facut aerosoli si am scapat, sper definitiv. Nu s-a mai imbolnavit de 1 an de zile deloc. Niciodata nu mi-a fost prescris prednison si stiu ca nu e un medicament pt. copii mici.
Ref. la dr. "de elita", nu m-as entuziasma asa tare, doar pt. ca e renumit. Fac si ei greseli si ar fi bine sa nu le faca pe pielea copiilor nostri.
Roli mami de Andrei (16 ianuarie 2008) si Marc (9 iunie 2006)
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603790736786/" target="_blank">ANDREI
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603794082565/" target="_blank">MARC
www.flickr.com/photos/14037522@N04/2472556291/in/set-72157604930822343/" target="_blank">VACANTELE NOASTRE IN 4
BAIETII MEI IUBITI
Se zice ca doua lucruri sunt infinite pe lumea asta: universul si prostia umana. În privinta universului, eu înca mai am unele îndoieli. (A.Einstein)
mirela.d spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Adina Iulia Treaba asta cu refuzatul tratamentului pentru copil, tratament recomandat de UN MEDIC...stiu eu cat de buna e? Inteleg sa mai ceri sfatul unui alt medic, dar sa refuzi asa, doar ca "ai auzit tu ceva" sau ti-a zis X de pe un forum, pe mine una ma depaseste. Ce importanta au experientele altora cu Predinson? Ok, uite, noi l-am administrat in cateva randuri (fiind recomandat de medici de elita, carora nici nu le mai pun la indoiala competenta) si dexa am avut de cateva ori in spital, si...a supravietuit copilul. Schimba cu ceva situatia? |
Draga mea, tot un medic m-a trimis acasa spunandu-mi ca baiatul meu are doar o angina desi eu insistam sa ii faca si o glicemie pentru ca banuiam ca are diabet. Si am fost refuzata. Am facut analizele de capul meu. Si baiatul meu are diabet.
Orice parinte simte ce e bine pentru copilul sau. Nu o sa ii administrez cortizon doar pentru ca asta este solutia aleasa de un anumit medic. Si daca ai fi stiut sa citesti mesajul fara interpretari si aplicari la propria persoana, ti-ai fi dat seama ca sunt adepta consultarii unui alt medic daca te indoiesti de decizia primului consultat.
Tinand cont ca fii-miu si-a revenit fara a fi nevoie de dexametazona, consider ca EU am procedat corect. Nu o sa bag cortizon in copil cand cred ca se poate rezolva si fara. Cand voi fi convinsa ca acesta este unica solutie, atunci, vom apela si la cortizon (sa speram ca nu va fi cazul vreodata).
In ceea ce priveste informarea pe forum, sunt contra numai ca fata doar intreba de experientele traite de alti parinti. Voia un sfat. Nu o consultatie medicala.
A_Iulia spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mirela.d Tinand cont ca fii-miu si-a revenit fara a fi nevoie de dexametazona, consider ca EU am procedat corect. Nu o sa bag cortizon in copil cand cred ca se poate rezolva si fara. Cand voi fi convinsa ca acesta este unica solutie, atunci, vom apela si la cortizon (sa speram ca nu va fi cazul vreodata). |
Administrarea cortizonului nu trebuie sa se faca cand este UNICA solutie, ci cand este CEA MAI BUNA, dar asta nu o poate evalua cineva fara studii medicale din pacate