Cand sa inceapa scoala? La 6,5 sau la 7,5 ani?

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

allinta daca ai posibilitatea mergi cu fetita sa fie testata de un invatator.

Eu am avut sansa aceasta si a contat enorm.

Gradinita noastra a facut lectii deschise la scoala unde a mers fiul meu, una dintre aceste lectii fiind chiar in clasa viitoarei lui invatatoare .

Dupa ce i-a vazut invatatoarea a completat o fisa pe care a dat-o educatoarei cu observatii despre fiecare copil prezent ( 12 au fost) .
Fisa a ajuns apoi la parinti.

Pentru mine a fost concluzia decisiva pentru a il da la scoala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grati.ela spune:

din experienta personala: la 6 ani si 3 luni am gasit ca Ozi e pregatita sa inceapa clasa I. Educatoarea a spus atunci: dpdv al capacitatii de concentrare nu vor fi pb; intelectual nici atat...tb sa va ocupati de partea emotionala. N-am inteles atunci, considerand ca am un copil sociabil, fara inhibitii. Astazi, la 10 ani si 7 luni e in clasa a Va...este un copil care invata cu bucurie, face inot de performanta...este ordonata, constiincioasa dar se simte marginalizata in randul colegelor care au implinit deja 12 ani, 11 si jumatate avand majoritatea...crede in Mos Craciun, i-a scris ca-si doreste o traista de papusi Polly, plastelina...e inca un copil!!! Acum inteleg ce-a vrut sa zica educatoarea...emotional se incadreaza la nivelul celor de clasa a IVa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

Grati.ela, asta este si teama mea. Capacitatea emotionala, nu cea intelectuala.
Deci :
- voi discuta cu prietena mea a carei fetita este clasa I
- voi ruga psiholoaga gradinitei sa o evalueze emotional si intelectual pt a stii cu exactitate daca este pregatita pt scoala

Multumesc tuturor pt cuvintele bune.

allinta

SARBATORI FERICITE !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nicoleta spune:

Gratiela, uita-te la partea buna a lucrurilor, cand colegele ei deja se vor gandi la altele (prieteni, discoteci...), nu la invatatura (in liceu, sa zicem), fetita ta va fi inca un copil constiincios. (eu am fost printre cei mai mici din clasa inclusiv la liceu, asta nu m-a impiedicat emotional niciodata sa fac tot ce era de facut la scoala). Cu ce crezi ca o deranjeaza faptul ca inca crede in Mos sa invete si sa mearga la scoala cu drag? De ce diferenta fata de ceilalti este privita ca negativa? Poate fetita ta are inclinatii spre activitatile manuale, nu e nimic rau sa iti placa papusile la 11 ani... La varsta asta sa fii mai mic nu mai reprezinta un complex (cum erala gradinita, unde Stefan, baiatul meu cel mare, era cel mai mic la varsta din grupa si se supara teribil cand ceilalti ii aminteau asta... dar eu i-am tot spus ca a fi mai mare sau mai mic nu are importanta, important este sa fii sanatos si... istet ).

Parerea mea.

Nicoleta, mama lui Stefan si a lui Matei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nicoleta spune:

Allinta, fetita ta iti demonstreaza in fiecare zi cat de pregatita este ea pentru mai mult decat crezi tu (asa sunt mamele, ii vad micuti pe copii). Daca te hotarasti sa o tii inca un an la gradinita, macar fa-o la o gradinita intr-o limba straina sau undeva unde sa nu se plictiseasca. Un elev de 7 ani si jumatate care merge la scoala deja plictisit vs. un elev de 6 ani si jumatate care este mai mic decat colegii lui, dar stie "la fel de multe" lucruri si vrea sa mearga la scoala. Ce ai alege?

Nicoleta, mama lui Stefan si a lui Matei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andata spune:

Allinta, vad ca deja ai luat o hotarare si te felicit. Cred ca iti e greu si te framanti pt a face ceea ce e cel mai bine pt fetita ta si te admir pt asta. Ai spus ca vei vb cu prietena ta si cu psiholoaga. Cu sotul tau ai vb? El ce crede? Aveti amandoi aceeasi parere? Cu micuta ta ai vb? Ea ce crede despre mersul la scoala? Cum i se pare ca va fi? Daca e incantata, intreab-o si ce ar spune si cum s-ar simti in eventualitatea in care colegii ar fi mai mari si i-ar spune asta? S-ar putea sa fii surprinsa de raspuns.
Arata-i mereu ca ai incredere in ea, asa ii vei spori increderea in sine. Daca parintele spune insa una si face alta, copilul va percepe dincolo de ceea ce se spune. Adica "mami spune ca sunt mare, dar nu crede ca stiu si pot sa fac asta".
Si tie si familiei tale va doresc Sarbatori Fericite.

http://community.webshots.com/user/annadana1

http://ganduri-de-mama.blogspot.com/

http://paul-mihaita.blogspot.com

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Nicoleta
Allinta, fetita ta iti demonstreaza in fiecare zi cat de pregatita este ea pentru mai mult decat crezi tu (asa sunt mamele, ii vad micuti pe copii). Daca te hotarasti sa o tii inca un an la gradinita, macar fa-o la o gradinita intr-o limba straina sau undeva unde sa nu se plictiseasca. Un elev de 7 ani si jumatate care merge la scoala deja plictisit vs. un elev de 6 ani si jumatate care este mai mic decat colegii lui, dar stie "la fel de multe" lucruri si vrea sa mearga la scoala. Ce ai alege?

Intr-adevar, puiul meu ma uimeste continuu cu ceea ce stie ea sa faca.
Si la gradinita asta de acum face engleza in fiecare zi.
Este posibil ca eu sa o percep mai mica decat este de fapt.

allinta

SARBATORI FERICITE !

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui andata
Allinta, vad ca deja ai luat o hotarare si te felicit. Cred ca iti e greu si te framanti pt a face ceea ce e cel mai bine pt fetita ta si te admir pt asta. Ai spus ca vei vb cu prietena ta si cu psiholoaga. Cu sotul tau ai vb? El ce crede? Aveti amandoi aceeasi parere? Cu micuta ta ai vb? Ea ce crede despre mersul la scoala? Cum i se pare ca va fi? Daca e incantata, intreab-o si ce ar spune si cum s-ar simti in eventualitatea in care colegii ar fi mai mari si i-ar spune asta? S-ar putea sa fii surprinsa de raspuns.
Arata-i mereu ca ai incredere in ea, asa ii vei spori increderea in sine. Daca parintele spune insa una si face alta, copilul va percepe dincolo de ceea ce se spune. Adica "mami spune ca sunt mare, dar nu crede ca stiu si pot sa fac asta".
Si tie si familiei tale va doresc Sarbatori Fericite.

Sotul meu vrea ce vreau eu, cel putin in privinta fetitei.
Fii-mea de-abia asteapta sa inceapa scoala pt a invata si mai multe decat la gradinita.
Nu imi fac probleme ca ar arata mai mica decat copiii mai mari decat ea, fiindca ea arata ca un copil de 7 ani. Este foarte bine dezvoltata.
Probabil ca eu gresesc crezand-o necoapta pt scoala.
Voi mai vedea...
Multumesc tuturor pt cuvintele frumoase.

allinta

SARBATORI FERICITE !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grati.ela spune:

Nicoleta, sotul meu a tinut sa mearga la 6 ani la scoala pentru ca la 18 ani sa termine liceul (nu sa mearga cu ea la scoala in ultimele clase)...ar fi perfect daca inscrierea la scoala s-ar face intre 6 si 7 ani pt ca nu ar mai exista diferente de varsta atat de mari (1 an si 8 luni diferenta intre 2 fete din aceeasi clasa e o diferenta uriasa).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andries spune:

Sunt perfect de acord ca o diferenta de 1 an si ceva se va simti tot mai mult pe masura ce baiatul/fata creste. Nici nu vreau sa ma gandesc cum ar fi sa il am pe al meu in clasa a XII a la 17 ani indragostit lulea de o fata de 19 ani!! Mai ales ca o fata se dezvolta mai repede decat un baiat, poate o fata mai merge sa o dai la 6 si ceva, dar un baiat...no way in conditiile in care va avea colegi cu un an si ceva mai mari.

Andries

Mergi la inceput