Cand sa inceapa scoala? La 6,5 sau la 7,5 ani?
Raspunsuri - Pagina 20
Alizee spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui happiness Allinta,si totusi tu de ce vrei neparat sa mearga la scoala,ca nu mai tin minte?Ce e atat de minunat la scoala(locul meu de munca totusi |
As vrea sa o dau la scoala, fiindca m-au exasperat educatoarele cu tipetele lor. Cea mai in varsta are clar probleme cu nervii, este nespalata, iar hainele ii miros urat. Voi mai astepta inca o saptamana; copilul meu de-abia a revenit la gradinita dupa o luna de absenta din cauza racelilor - si daca voi observa ca aceasta educatoare nu schimba nimic nici in comportament, nici in aspectul sau fizic, voi merge la directoare si voi discuta cu ea.
Voi face tot posibilul sa gasesc o invatatoare calma si iubitoare de copii. Fetitei mele ii place sa invete, sta linistita la masuta si scrie la fel ca ceilalti. Este capabila sa se concentreze si 4 ore continuu, daca este interesata de subiect.
allinta
A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.
Alizee spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui loryi1974 Alinta,de curand trei dintre fetitele din clasa copilului meu au implinit 7 ani.Toate trei sunt printre copiii cei mai buni din clasa,genul ala care nu iti ridica probleme speciale ca invatator,tot timpul cu mainile pe sus,tot timpul cu temele facute etc.In toamna au avut colegi care au implinit 8(opt)ani si care copiaza uneori dupa ele.Si creeaza probleme invatatorului. Eu,pe baza experientei proprii,iti spun ca e bine sa o duci la scoala in acest an.Atat fetita mea,cat mai ales eu ,am inceput scoala fara probleme la 6 ani si un pic. Toti copiii sunt uneori obositi dimineata,se intampla;se intampla si sa se mai imbolnaveasca si sa lipseasca 2-3 zile de la scoala,recupereaza,nu-i un capat de lume.Nimeni nu-ti garanteaza ca daca o dai peste un an nu se va mai imbolnavi. Poti sa incerci,daca ti se pare ca nu face fata o retragi,dar nu cred ca va fi cazul.6 ani si jumatate este o varsta perfecta pentru clasa inati ,dupa parerea mea venita din experienta.Si dupa parerea parintilor mei,amandoi profesori care n-au ezitat sa ma inscrie la 6 ani si nu prea multe zile. |
Loryi, multumesc pt incurajari.
Am vorbit, iarasi, de dimineata cu educatoarea cea tanara si mi-a raspuns la fel ca ieri; ca fetita mea este pregatita de scoala. Ca pe fiica sa a dat-o la scoala de la 6 ani, ea insasi incepand scoala tot la 6 ani, si nu ii pare rau deloc. A mai spus ca, psihologic vorbind, intre 6 si 7 ani, copiii absorb informatiile cel mai bine.
Maine ma voi duce sa o inscriu. Am nevoie de caracterizarea copilului de catre educatoare la dosar ?
allinta
A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.
mirelacarmen spune:
Buna!In urma cu 3 ani am postat un subiect asemanator(fiica mea avea 6 ani si 9 luni cand incepea scoala)si eram in cumpana.In final am inscris-o si nu am de ce sa regret:e intre primii trei ,in clasa.In schimb vreau sa spun ca si acum tanjeste sa se joace desi are programul destul de incarcat.La scoala nu-i streseaza extraordinar,are teme maxim 2 ore,cu invatatul(e in cls.a 3-a).