Burtici cu iepurasi de Mar-Apr 2010 (62)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns oanaiacovita spune:

Roxana noi sa fim sanatosi ca sigur copilul nu ramane fara haine si lucrusoare.

Oana 29+ Eric Nicholas
AMR 10+
Doamne ajuta-ne sa fim sanatosi!

Bebe mic

Daca n-ar fi speranta, inima s-ar frange!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dayanara spune:

oana multa sanatate!

vladi tu ce faci, esti bine? ca azi te asteptam ...
la fel ca pe ella :)

roxana 25 silvana aroa si ivan leonard(2.12.2006)
POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vladimirescu spune:

Dayanara, aici sint :) Am citit tot dar nu am avut ce zice, de aia "am lipsit" :)
Tu esti foarte draguta cu toata lumea, mereu ne dai link-uri la ce ne trebuie... dar eu as vrea sa te cert pt ca stai mult prea ,ult pe net, toata ziua esti online... Mai bine foloseste timpul asta sa te joci mai mult cu Ivan, ca acusi n-o sa te mai poti juca o vreme... stii tu cum e dupa ce nasti, t etransformi in robotel de ingrijit noul nascut :))

Sincer, am momente in care jur ca nu mai intru pe forum pt ca, uneori, simt ca imi pierd vremea: un capitol scris la un moment dat cu dezbateri daca sa fie prunci, ghiocei, fluturasi sau iepurasi... zau... eu nu am timp sa citesc 20 pagini cu lucruri minore. Si nici nu ma intereseaza nu stiu ce site cu cadouri si cine ce voteaza pt nu stiu cine... eu le consider lucruri mai mult decit frivole, si cred ca cine e interesat de asta ar trebui sa apeleze la PM, nu sa posteze public, zau...

Acum, ca mi-am varsat o parte din nervi, sa mergem la subiecte legate de burtile noastre:

Rebiana: si eu am problema cu IR-uri crescute pe ambele artere uterine, iau Aspenter, mi-am cumparat tensiometru ca sa-mi monitorizez tensiunea (nu e rau sa fie unul la casa omului, pina la urma :) si saptamina viitoare merg iar la control Doppler sa vedem m mai sint IR-urile si cum a mai crescut bb... Nu ma indoiesc ca stii ca mare lucru nu avem ce face, doar sa supraveghem mai atent ritmul de crestere al "locatarilor", si sa incercam sa ne hranim in asa fel incit sa avem in singe nutrmentii necesari si de ce amai buna calitate si cit d emult oxigen - exercitii de respiratie in aer liber etc. Eu maninc destul de mult peste gras sau mai iau ceva supliment cu ulei de somon (pt Omega 3) cu gindul ca , indirect, scade din tensiunea arteriala si are si acizi grasi esentiali pt creierul lui bb :) Asadar eu imi vad de treaba si de viata mea, astept sa vad cum mai creste bb si o sa vedem pe parcurs ce si cum, oricum nu e mare lucru de facut, doar sa fiu in grada... Uite, doctorita mea a nascut si ea ca mine dupa 40 ani si bb al ei inregistra retard de 4-5 saptamini, nu se stie clar de ce... Si l-a tinut pina la 40 saptamini, nu l-a scos mai repede sa-l "ingrase" in incubator... s-a nascut el mai mititel - 2700 g - dar acum are 1 an si jumatate si nu pot sa-ti descriu cit d efrumos este! (si perfect sanatos de la inceput). Ai si tu experienta cu Luca... asadar, zic din nou: totul e bine cind se termina cu bine! Sa dea DD sa trec prin nu conteaza ce ingrijorari si incercari, dar la sfirsit totul sa fie BINE ! Nu drumul conteaza, ci doar rezultatul

Rmkristine: daca translucenta nucala era cu adevarat o problema, fii absolut convinsa ca Herghelegiu te punea sa faci amniocenteza ca as ai un diagnostic precis! Il stiu bine si el asa face... mai ales ca amniocenteza costa mult ca procedura si toti doctorii sint f interesati sa aiba paciente pt asa ceva :) Uite, la mine in sapt 13 translucenta nucala era de 2,9 mm si tot nu mi-am batut capul cu asta. Am facut oricum amniocenteza din cauza virstei mele si testul de sindrom Down e cit se poate de negativ :)) Asa ca ai incredere si vezi-ti de bucuriile sarcinii, nu inventa probleme unde nu-s ca e pacat!

Castelana, asa m-am distrat cum a trebuit sa scrii tu nspe mesaje diplomate, ca sa o dregi, dupa ce te-ai apucat sa declari ca bb va dormi in camera separata din prima noapte :))) Sint foarte convinsa ca ai sa fii o mama extraordinara, indiferent daca ai sa reusesti sau nu sa pui in aplicare ce gindesti acum :) Ideea sotului cu patutul cu rotile sa stii ca de fapt mi se pare f buna :) Ca sa zic si eu pe scurt cum a fost la mine: cam ca la Kossir. Adica a dormit in cosul de landou pina la 3 luni, dar in camera cu mine ca sa-l aud, apoi pina la 8 luni in patutul lui, in camera de linga mine, dar cu usa deschisa spre mine. La 8 luni a facut febra fara alte manifestari, a tinut-o asa 4 zile (nici in ziua de azi nu stim ce avut, ca analizele si tot ieseau bine), si l-am luat cu mine in pat ca sa-i pot supraveghea temperatura sa nu sara de 40 grade... Asta-i partea proasta cu bebelusii, trec de la febra 38 la 40 intr-un sfert de ora si nu prea poti sa-ti permiti sa stai atunci in alta camera... Ei bine, de atunci n-am mai putut sa-l scot din patul meu, a plins f rau de multe ori cind am insistat si am zis ca, asta e, daca pt el e important sa doarma cu mine, atunci asa sa fie! Acum deja avem discutii ca vine fratiorul si...eu il primesc in continuare in patul meu daca rea, doar ca sint sigura ca o sa vrea camera lui cind o sa-l trezeasca fratiorul de 4 ori pe nopate... drept pt care azi am mers cu el la Ikea si si-a als un pat pt camera lui, asa, "de rezerva" :))
Ca idee, e bine sa tii minte un lucru: un copil care de la bun inceput doarme singur se poate muta in pat cu tine mult dupa aceea, si antrenamentul de dormit singur din prima zi n-o sa-i foloseasca la nimic (vezi cazul meu si parca al Andirei... si multe altele), la fel cum bebelus tinut aproape de tine la inceput poate dormi singurel dupa 4-6 luni fara nici o problema (eu stiu o groaza de cazuri asa)... Asa ca sa ai grija ca, in caz ca nu-ti merge rezonabil de usor de la bun inceput cu dormitul singur, sa stii ca poti face "separarea" oricind mai incolo, la 3 luni, la 4... ca sa nu te supui la un program autoimpus care paote va fi extrem de greu de dus la indeplinire :) Dar... vazind si facind, asta e regula!

Cu patutul pt copil.... nu ar trebui sa va stresati atit! Caruciorul e cel care trebuie luat intii. Iar daca luati cu landou, sa stiti ca nu cunosc nimic mai practic de dormit pina la 3 luni decit cosul de landou... Are copertina care-i tine d ecurent, praf, lumina sau ce vreti, il mutati usor de colo colo dupa voi fara sa-l treziti,,, Eu desi am patut, tot in cosul de landou planuiesc sa-l tin pina la 3-4 luni. Asa ca asta cu patutul chiar poate sa astepte pina dupa nastere, cind va inzdeaveniti, nici o problema...

Va pup pe toate!
Si, daca v-am suparat cu ce am zis despre prea numeroasele postari off topic... asta e! Fugariti-ma de pe forum! :)))

25+ cu

mami de vladimir (4 ani, bun si dragastos)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dayanara spune:

vladi ma bucur sa te vad, zau!
ivan se joaca singur , cu plastelina, deseneaza - ma rog, mazagaleste
masini etc, si in timpul asta vb cu mine, daca.mi cere sa ma joc cu el, nu.l refuz, dar si daca ii pun desene , tot la masa sta si se joaca sau pe jos, nu doar cu ochii in tv:)
eu cu parcul as vrea sa.mi iau revansa cand o sa pot

ce m.am speriat e, ca azi, de fapt acum, am avut o contractie in toata regula, nu m.a durut, dar daca pana acum am banuit acum e clar contractie, exact cum a fost la ivan prin saptamana 26
sincer nu ma preocupa ca am mai trecut prin asa ceva, dar atatea ce auzi si atatea cazuri , ca fara sa vreau imi fuge mintea la ce.i mai rau...
oricum nu s.a mai repetat, in caz ca, am sa merg la monitorizare maine

roxana 25 silvana aroa si ivan leonard(2.12.2006)
POZE

Mergi la inceput

Scuze pt multele greseli de scris de mai inainte... e intuneric ca scriu din pat cu Vladimir, cu o singura mina, pe bijbiite, ca pe cealalta mina doarme el...

Si sa stiti ca n-am de gind sa raspund la eventualele mesaje ca ce nasoala sint sa critic pe cine se ocupa cu lucruri categorisite de mine "frivole" :)) Nu de alta, dar s-ar chema ca am dat chiar eu tonul unor hartane de pagini off topic :)

Pup!
25+ cu

Mergi la inceput

Dayanara, sint convinsa ca nu-l neglijezi pe Ivan din cauza net-ului... Ti=am adus aminte ce pierzi TU daca stai pe net in loc sa te uiti la el, sa te joci etc :)) Tie o sa-ti lipseasca asta cit o sa ai grija de bebeluna si e pacat :))

Eu contractii am chiar puternice uneori, mai ales seara cind stau in pat... si lungi... dar eu sint obisnuita de la prima sarcina cu ele, nu le bag in seama... Inafara ca s-a scurta, muiat si in cele din urma deschis un pc colul, totul a fost f in regula, am ajuns la termen cu bb supersanatos! Sigur, e bine sa te controlezi si sa stii ce e cu tine, dar nu e bine sa te stresezi si sa-ti faci griji inutile...

In parc sper ca te duci, nu? Ca in aer liber n-ar trebui sa-ti fie teama de gripa, doar in spatii inchise sau daca sta chiar nas in nas cu copiii in parc... Eu il duc afar pest etot, fara restrictii, doar in magazine etc nu-l duc, ca de mediul inchis de acolo si de aglomerarile de oamnei mi-e teama...

Azi trebuia sa-i fac vaccin pt gripa pandemica, ca scoala lui e inchisa de o saptamina fiind confirmate 5 cazuri si statul francez (de care apartine scoala lui) a pus la dispozitie vaccin de-al lor (care e safe, nu ca asta romanesc care nu prea e testat)... Nu i-am facut. Nu stiu de ce, dar mie nu mi-e asa frica de gripa asta, tot ce am auzit de la cunoscuti ai caror cunoscuti au facut-o e ca... nu e mai rea ca o gripa oarecare, trece cu antivirale si gata. Si uite asa am lasat copilul nevaccinat, ca mie mi-e cam teama de vaccinuri cind nu sint musai-musai...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellanik spune:

Dayanara .Ce zici de o tochitura cu mamaliguta ,branza rasa si un ou ochi troznit asa...la misto deasupra?
Vladimirescu ,saru'mana , mami!100% de acord cu matale.Tzuc si frumushelu' cu ochi de veverita.
Rmkristine am avut treaba si hopa a aparut un pui de panica.Calmeaza-te asa cum zicea Vladi.Stresezi bebelul.Oricum eu stiu ca translucenta nucala nu are relevanta la varsta asta gestationala.
Rebiana nu te impacienta ca fiecare om are ritmul lui de crestere.Tu esti fata isteatza, ce naiba!
Oanka termina cu tampeniile.Dai comanda la "mansarda" si lui bebe (lui o comanda mai blajina) sa vina atunci cand vrea.Eu ii zic vorba aia urata cu "...a ma-sii" ca nicaieri nu e mai bine ca acolo.
Eu azi am scapat de mesterii Manole si mi-am varsat focul pe ei cu un zambet de scorpie veritabila.Mi-am facut numarul psre deliciul sotului care ma chema mereu sa bag un ochi sa mai vad cate ceva.Culmea , de fiecare data acnd veneam vedeam cate o zgaiba pe perete .Cred ca m-au injurat tinerii de numa' numa.Ete si ce ma mai doare de ei.Cat despre bebeGeo nu-mi vine sa cred ca ascultator e.Se mai intareste burtica , se ma suceste, da la ficati si ii spun calm"mami te roaga sa fii mai finut".Dragul de el zici ca inteege si se confromeaza.Acum asteptam sa ne apucam de puzzle cu pitici luat de tati.Ca si-asa numar firele de praf din casa.Pupaturi la toate fetele.

+27 cuGeorge-Theodor

AMR 12 saptamani !!!
Doamne ajuta!

Eu si bebe il iubim pe tati !

http://www.flickr.com/photos/9821718@N07/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns castelanaC spune:

Buna dimineata burticilor,
dormit bine? visat frumos? trezit cu zambetul pe buze?
eu asa va doresc si bineinteles sa aveti o duminica frumoasa!

Andra_s, merci de intrebare sunt nascuta la categoria tineret mandria tarii: in certificatul meu de nastere scrie asa: 15 decembrie 1972 Bucuresti, ca eu nu-mi amintesc nimic de atunci si eram a doua la parinti si mandra-n toate cele, cred ca de la cele 5 kile. Nu-mi vine sa cred oricum ca se apropie...

Oanka, ma faci sa plang cand ma gandesc la peisajul iesean... ce ani minunati am petrecut eu acolo, cei mai frumosi cred eu, ai studentiei, acolo fiecare anotimp este special, iarna e...iarna nu-i ca vara. Nu te stresa prea mult... asa mai avem iesiri scuzabile sa zicem, ca suntem gravide, dar sa stii ca e bine sa vb cu el si sa-i spui ce ai si acum in minte cu toate parerile de rau, dialogul e important si sudeaza mult relatia. pup

rebiana of doamne, liniste si urmeaza tratamentul te rog. Bune si vitaminele, te ajuta si pe tine sa nu ramai fata "provizii" asta pentru ca bebelina ia tot ce-i trebuie. Sanatate si toate cele bune iti doresc!

Kossir, lasa ca poate ninge cand aj acasa, asa am facut eu in ianuarie cand am venit la ai mei nici-o urma de nimic si am aterizat pe un viscol, era scara avionului alba, imi lua vantul parul si asa valvoi, numai eu cu sotul meu ne bucuram si radeam ca nebunii, toata lumea isi facea cruce si era ingrozita! Oricum ai sa ai niste sarbatori pe cinste, sunt sigura!

Miruna scuze Draga mea: La multi ani pentru ieri, sa fii sanatoasa si implinita, fericita si iubita!!!!!

oanka si corimami...of doamne cu traditiile astea, ca ai vrea sa le faci pe toate bine, sa nu superi pe nimeni si sa-ti placa si tie sa placa si la altii, sa fie multumiti, dar cum?
In astfel de cazuri eu ma bucur ca suntem departe unde nici n-am visat cu gandul si ne batem amandoi capul punct, la al meu sot imi permit altfel sa zic una si alta, sa vb sau sa ne exprimam parerile diferite.
de ex, referitor la acest subiect cu bebe, vb asa intr-o doara cu soacra mea la tel ca trebuie sa ma uit dupa una alta si bine inteles ca mi-a zis cum e traditia la ei sa-mi aleg eu tot ce vreau si cand sunt la spital sa cumpere sotul... eu am incercat sa explic ca-i mult mai simplu, practic, linistitor si comod sa le luam dinainte cu calm, sa le spalam, aranja...ea saraca insistand ca macar patutul si carutul sa nu-l iau, ca nu se ia, etc...
In fine Noi doi am convenit ca facem cum ni se pare noua mai bine si la parintii nostri iubiti nu le mai dam multe informatii, ii respectam, nu are sens sa ne contram cu ei pe diverse teme stupide cu carutul si patutul care acum ne umple de nervi si apoi devin istorie, dar cu urme si frustrari
Si la nunta am facut la fel, am anuntat cand si unde facem (dupa ce aveam tot pus la cale cu ceremonie si haine, restaurant si fLorar, alte acareturi) si ei au cam ramas cu ochi-n soare ca de ce nu facem asa si asa (de sta mai utilizam metoda ca in traditia mea romaneasca se face diferit si mai talc nu mai indraznesc, mai zic una alta dar...) ai mei saracii nu au zis nimic pana acum, a mea mama e destul de practica si lucida siea fiind din familie de militari si apoi din mediu medical ii place sa fie aranjat si ordinat fara prea multe superstitii.
Oricum, e nevoie de mult tact si e bine sa vb incet incet cu ei, sa-i ziceti cat de rau si stresant e pentru mama ca nu are si cum vrea ea, ai vrea si tu sa faci una alta, poate ai visat sa stai asa gravida in fata patutului si sa-l privesti, dar incet incet trebuie pregatire psihologica.
parintii sunt parinti si credeti-ma ne vor binele dar uneori, mai ales acum se simt cei mai in masura sa zica si sa faca una/alta, sa ne ajute, chiar daca exagereaza.
Cel mai important e sa fiti voi doi sot-sotie de acord, asa e mult mai usor. Aici trebuie sa fie cheia, voi doi sa mergeti in aceeasi parte.
Eu discut cu sotulmeu si-i zic cand ceva nu-mi place, cand nu mi se pare normal sau poate am inteles gresit. Cadem noi doi de acord si apoi le explicam sau le comunicam decizia (aici cam fiecare vb cu mama sa)
Pana acum nu am avut probleme, dar cu dialog, rabdare si tact am reusit sa nu-i facem nici pe ei sa se simta exclusi (la noi nu se pune prb de bani sau de alte avantaje, dar incercam sa le dam impresia ca le cerem si parerea apoi decidem noi cum e mai bine)
E un pic complicat acum cu bebelusul dar sunt sigura ca e ca focul de paie, trece repede. deci bateti si voi seaua, incet incet, ca si voi ca viitoare mame contati in povestea asta si sigur ei vor cre sa fiti si voi fericite si multumite. Bafta si putere de convingere!

Vladimirescu, ha ha ha m-ai distrat cu diplomatia. chestia e ca asa imi doresc si visez eu sa-l pun acolo la el si gata, nimeni nu ma crede si toata lumea (prietene de ale mele care ma stiu prefectionista si destul de tipicara, na aici si varsta) cum sunt zambesc asa mai mult cu semnificatie: "ei am sa te vad eu dupa, tu viseaza"...acum vom vedea, eu ascult si vad ce mai zic si altii, de aceea mi-am permis eu o novice sa ma bag intr-un subiect (care stiam ca va genera reactii, dar stii cum e in publicitate...)e pura teorie ce am eu in cap, sotul meu mereu ma intreaba cand vine vb si facem planuri cu camera lui bebe daca sunt sigura si zambeste cu subanteles. Stiu ca nu se poate generaliza, vazand si facand. merci oricum pentru sfaturi si pareri, sunt importante si de ajutor, macar stiu la ce sa ma astept...nu? te pup si toate bune!

Ellanik, bine ca ai terminat cu nebuneala, cum odihna daca poti si lasa ca mai faci si pe parcurs cate una-alta! Icepe alta nebuneala de Craciun si sarbatori!

fetele va pup ca iar se facu ora de pranz si apoi sa ma pregatesc ca deseara e ceva in program de iesit, deci par, unghii...
va pup si aveti grija de voi si de burtici!

va puuuuuuuuuuuup pe toateeeeee!!!
nu stiu daca azi mai am timp sa intru!

castelana fericita 23+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CoriMami spune:

Buna dimineata!
portocale si cafelutza buna, servim la toata lumea

Multumesc pt raspunsuri si incurajari vis-avis de mobila bebe si socri. Am decis ca nu ma voi agita, pt ca momentan am niste datorii, dar mai las sa treaca o luna si le spun ca le vreau inainte de nastere, macar sa le tina ei in cutie :P

Aseara ne-am uitat la un film si am mancat singura o punga de seminte f sarate. Ma simteam atat de vinovata si totusi nu m-am oprit. Acum am si limba umflata de atata sare si bag portocale.

Burticilor, tinute de revelion? Noi mergem la o petrecere la restaurant ...imi vin vreo 2 rochii acum, dar ma intreb daca mai imi vin si pe 31. Of si mi s-au depus atatea pernute pe pulpe si brate..de innebunesc. Doar sotzul zice ca sunt " cea mai frumoasa si iubita rotunda"

26+ Elisa Valentina
Mami si tati o asteapta pe printesica lor cu drag!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babyangel spune:

Buna dimineata la toata lumea,

Corimami, eu chiar mananc portocale de cate ori mi se face sete: asta inseamna cam 6-7 portocale /zi..Si inainte de cafea , chiar imi pica foarte bine

Eu raportez o "noapte infundata" , adica am respirat doar pe gura, de ma ustura deja gatul, ca doar s-a uscat si el saracul...

Fetele care ati trecut in trim 3 , v-a dat medicul sa luati Taxofit?(ca, Mg si D3). Am zis ca le cumpar sa le iau, ca si asa pana acuma nu m-a lasat sa iau nici o vitamina, elevit sau centrum materna sau altceva.
saptamana urmatoarea mi-a zis sa repet hemoleucograma si examenul de urina...Sant tare curioasa de anemie

Anca

cu Codrin (Martin sau Fabian) in 28 saptamani
si mami de Lucas-Sebastian
http://community.webshots.com/user/babyanca

Mergi la inceput