Cadouri dulci de Craciun
Raspunsuri - Pagina 2
monica-elizabet spune:
vai ce frumoase sunt
multumesc
Monica-Elizabet
Retete in imagini
Impresii, pareri, retete
Tala spune:
multumesc fetelor. puisor, nu ma uita cu bomboanele...ele sunt cele mai importante
mamica de sef mic (08.09.2006)
Bucurie!
monica-elizabet spune:
azi am facut un mini castronel(am inceput antrenamentul)...cu ciocolata milka cu lapte...nu mi-a reusit prea bine dar macar m-am saturat de ciocolata
cred ca trebuie ingrosat ceva mai mult eu l-am facut cam subtirel si cand am scos folia de aluminiu...s-a spart...maine incerc din nou ca daca incercam tot azi...nu ma vedeam prea bine cu glicemia
intrebare...voi ce ciocolata ati folosit?
multumesc anticipat de raspuns
Monica-Elizabet
Retete in imagini
Impresii, pareri, retete
Ica 1975 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui monica-elizabet un cozonac de casa, un tort cu fructe, fursecuri si bombonele sunt mereu binevenite cand mergi in vizita de Craciun. eu mereu fac mai multe sa am si pentru noi si musafiri si pentru vizite Monica-Elizabet Retete in imagini Impresii, pareri, retete |
Monica, vreau si eu te rog o reteta de cozonac cu aluatul framantat la masina dar si umplutura cu caco sau stafide sau nuci. Multumesc
Ce faci te si face. Ce spui sa si infaptuiesti!
monica-elizabet spune:
Ica, uite eu reteta Asta din Sanda Marin o fac de mai bine de 10 ani de zile de cand am luat masina de paine o fac si la masina de paine
reteta este dintr-un kg de faina
daca vrei sa faci cozonacul si sa-l lasi in masina de paine si la framantat si la dospit si la copt trebuie sa imparti toate cantitatile la 3...(insa nu-l poti umple ...ii poti pune stafide, bucatele de cioco, fructe confiate atunci cand bipaie masina)
daca vrei sa faci cozonacul doar la framantat in masina de paine atunci daca ai masina XXL poti pune toate cantitatile, o sa o amestece mai greu la inceput dar apoi framanta bine aluatul...
eu insa cel mai bine il impart in doua ca sa nu "omor" masina
framant cate 500 de gr faina si +celelalte ingrediente le scot si le pun la crescut si tot asa...ca doar nu ma grabeste nimeni
daca se respecta/cantaresc bine ingredientele cozonacul iese super pufos desi aluatul pare molcut...
spor la framantat
Monica-Elizabet
Retete in imagini
Impresii, pareri, retete
puisorul spune:
Monica, eu am folosit ciocolata menaj alba si neagra. Si nu trebuie sa fie prea subtire "firul de ciocolata" pt ca se rupe repede.
Ani de Stefana (23.01.2008)
Fericirea trebuie sa fie o rasplata, nu un scop. - Antoine de Saint-Exupery
Noul target...ajutat de Montignac si P90X
monica-elizabet spune:
adica s anu fie prea topita sau sa tai punga mai groasa?
multumesc
Monica-Elizabet
Retete in imagini
Impresii, pareri, retete
danielag spune:
Doua idei de pe forumul culinar care mi-au placut si pe care sper sa le pun in practica pentru nepotii mei:
- www.culinar.ro/forum/continut/Produse-de-Panificatie/23941/CRIZANTEME-de-Daneza13-reteta-a-participat-la-Concursul-septembrie-2009/" target="_blank">Crizanteme
- www.culinar.ro/forum/continut/Produse-de-Panificatie/22014/Paine-PANDA/" target="_blank">Paine Panda - aici as vrea sa incerc un aluat de cozonac copt dupa modelul acestei paini.
Daniela
monica-elizabet spune:
da...crizantemele alea sunt bestiale...le vazusem mai de mult la anasia parca..
Monica-Elizabet
Retete in imagini
Impresii, pareri, retete
Ica 1975 spune:
Monica, multumesc, am s-o incerc, trebuie insa sa citesc cu atentie. Vreau sa framant si sa dospesc coca la masina, dar de copt vrau sa-i coc in cuptor. Mai am 2 intrebari - cum faca daca folosesc drojdie uscata, o amestec cu faina? Eu vreau sa coc cozonacul in tava unsa cu unt (asa ii facea mama si au un gust ) se lipesc? trebuie sa fac aluatul un pic mai tare sau doar ung cu mult unt?
Inca ceva- crezi ca dupa ce se racesc pot sa-i congelez? Cineva spunea la un alt subiect ca congeleaza prajituri, balt de tort si altele. Eu cred ca merg si cozonacii, ce zici?
Ce faci te si face. Ce spui sa si infaptuiesti!