Faina de alac (secara alba/spelta)... retete?!

Faina de alac (secara alba/spelta)... retete?! | Autor: ML

Link direct la acest mesaj

Din intamplare, foloseste cineva faina spelta (dinkel in germana si suedeza, spelt in engleza) la paine, turta dulce, cozonac?

Ma incurca timpul de framantat si consistenta aluatului, ma gandeam ca poate are cineva experienta si ma indruma. Oricum, azi fac cozonac cu ea, vad ce-o iesi. Vreau sa incerc si turta dulce zilele astea...

Take joy! (poze)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

ML eu fac painea asta cu faina de secara da nu e asa de alba cum zici sunt oare mai multe tipuri de faina de secara?
se poate coace si in masina de paine si in cuptor


Monica-Elizabet

Retete in imagini

Impresii, pareri, retete

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ML spune:

Monica, nu sunt prea documentata , desi o folosesc la paine de casa de aproape 1 an. Pe Internet am gasit traducerea in romana (alac, secara alba...). Oricum, are mai putin gluten decat faina de grau si cea de secara si ca atare, nu creste la fel de frumos, se framanta doar vreo 6 minute si absoarbe mai putin lichid.
Painea pe care o fac nu e cine stie ce ca aspect (cam negricioasa si dreapta, nebombata), dar este hranitoare, superioara painii albe, obisnuite.
Una peste alta, am pus cozonacii la... crescut, vorba aia, decat nimic...
Am gasit cateva retete de clatite, cruste de tarte, paine, briose cu spelt, dar nimic pt. cozonac, fie el stollen, impletit evreiesc, italian, etc.
Daca incerci s-o folosesti in viitor, povesteste!

Take joy! (poze)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

am folosit-o doar in reteta pe care am dat-o mai sus si la prepararea unor lipii(care au iesit delicioase) dupa aceeasi reteta numai ca "prajite" in tigaie groasa de teflon fara nimik(ulei sau alta grasime)
abia astept sa ne zici cum au iesit cozonacii...

Monica-Elizabet

Retete in imagini

Impresii, pareri, retete

Mergi la inceput