la ce ora adormiti copiii seara?
Raspunsuri - Pagina 5
ina_nz spune:
Citat: |
citat din mesajul lui nona_denis Cei care adorm la orele 19 - 20, au aceleasi ore de culcare si vara? Fimiu' (6 ani) nu mai poate adormi inainte de ora 22 orice as face, decat foarte rar, atunci cand nu doarme la gradi. In rest ora de culcare este 22, maxim 23, iar trezirea la 6,30. Mie tare bine mi-ar prinde sa adoarma mai devreme. Mami de Denisache |
Baiatul meu e in pat la 8:30 iarna/vara. De cand era mititel de o zi i-am facut baita in fiecare seara la 8 si la 8:30 in lumea viselor. Acum are 6 ani, trece in clasa a doua la scoala si tot acelasi program il are. De sculat se scoala cam pe la 7.
Fata face baita la 7 si la 7:30- 8 doarme.
Sper sa ii tina programul asta cat mai mult
Nu va suparati pe mine dar mie nu mi se pare normal sa culci un copil la 10-11 noaptea.
monica70 spune:
citat din mesajul lui conchita somnifere la copil? wow, pediatra ta e de pe alta planeta. noi avem cina intre 5 si 6, la 7:30-8:00 lapte, baia, masaj, povesti, cantat leganat bibilit si la 8:30-9:00 deja sforaie. se trezeste la 6:30-7:00 dimineata si doarme si dupa amiaza o ora. se intampla foarte foarte rar sa ne apuce ore dintr-astea tarzii despre care povestiti voi aici, inclusiv despre bebelusi. eu stiu ca somnul este ultra-important pentru dezvoltarea sistemului nervos si ca un copil care se forteaza sa stea treaz (singur sau ca parintii nu vor sa-si schimbe programul dupa el) poate avea probleme emotionale mai tarziu, de concentrare, de memorizare, de invatare...oboseala cronica nu e buna la copii asa mici.ca metoda de facut somn devreme e sa-i scoti la aer curat, fie in carut, fie sa faca miscare prin parc la tavalit prin iarba sau catarat. cu o ora inainte de ora de culcare, se face lumina difuza in casa, se sting toate alea, televizor, radio, etc, urmeaza baita relaxanta si masaj, se spun povesti in soapta, dragaliri, etc, si atmosfera favorizanta pentru somn. |
Ai mare dreaptate cu importanta somnului,dar in primul rand ca niciunul nu se forteaza sa stea treaz - si cred ca nici copiii celei ce a deschis topicul.Bebelusul - ca eu ziceam de el deci cred ca la mine te refereai - mai are cateva ture de somn peste zi,inclusiv seara pe la 20-21 mai trage cca jumatate de ora de somn.De fiica-mea nu mai zic ,numai de fortat sa stea treaza nu e vorba - dimpotriva seara e mai energizata Iar vara pe la ora 21,30 - 22 e inca pe-afara cu copiii ! Eu zic ca fiecare are dreptate in felul ei,depinde si de programul familiei si de firea copiilor.Si cum mai zicea cineva e important sa isi faca orele de somn.A mea doarme la amiaza si 3 ore cand e acasa,iar la gradinita cca 2 ore.Probabil ca daca nu ar dormi la amiaza s-ar culca mai devreme seara,dar ea in jur de ora 13 deja e zombie de somn (ora de culcare de la gradinita).Iar daca se intampla rar de tot sa nu doarma la amiaza incepand cu orele 19-20 nu te mai poti intelege cu ea de maraita ,dar ... nici nu vrea sa doarma defel !!! Tot dupa 22 adoarme!
La noi cu doi copii si stand la bloc la 2 camere e si mai complicat,nu pot sa-l culc pe bebe "de noapte" pana nu e pe adormite si sora-sa care e zvapaiata cat cuprinde si-l trezeste.
Intreba cineva ca ce fac pana la ora aia copiii ,altele pomeneau de TV.Evident ca nu sta la TV,ca nici eu nu stau Se joaca - face puzzle,deseneaza,tzopaie,canta,citim povesti si de-o luna incoace in jur de ora 21 pana ii fac baie lui bebe si il alaptez , o las sa se joace la PC - asa pot desfasura operatiunile respective in liniste ,fata tzopaituri,chiuituri si sarituri in pat Asta iarna,ca vara cum ziceam vine sus abia pe la 22,urmeaza rapid baia,lapticul,cititul povestilor si nani de voie tot in jur de 23 ...
MONI cu www.dropshots.com/DIA1" target="_blank">DIANA (01.01.2006) si www.dropshots.com/TUDOR1" target="_blank"> TUDOR (14.08.2009)
"Optimismul, speranta sunt cele mai bune investitii dintr-o viata. Oamenii sunt efemeri si schimbatori. La sfarsitul unei vieti vezi ca, afara de cateva ganduri frumoase si de cateva inchipuiri, cu nimic nu te-ai ales."
Ileana Vulpescu în "Arta Compromisului"
anca74 spune:
Nici eu nu vreau sa isc controverse, dar a-mi culca copilul dupa ora 8 seara mi se pare inuman.
A mea este mititica, nu are inca 2 ani, dar ora ei de culcare este fixa: intre 6:30 pm (cand nu a dormit la pranz cele 2 ore) si 8:00 pm (cand a facut nani la pranz).
Personal, nu vad sensul in a-mi culca fetita la ora la care ma culc eu, adult fiind. Sa se trezeasca la 10-11 dimineata in loc de 7-8? Pentru ce? Sa se obisnuiasca sa fie "pasare de noapte" si sa doarma ziua pana la pranz? Pai, societatea in care traim este in asa fel construita incat toate activitatile incep cum se crapa de ziua: gradinite, scoli, serviciu. De ce as obisnui-o eu altfel decat procedeaza restul lumii? Sa aiba probleme mai tarziu sa functioneze normal in societate? Nu cred ca asta este rolul meu, ca mama.
Desigur, faptul ca cea mica merge la culcare devreme inseamna pentru noi, parintii ei, ca suntem limitati in a primi musafiri sau a merge in vizita, a socializa cu prietenii, etc. Asta este, ne-am asumat responsabilitatea de a avea un copil si stiam la ce ne-am inhamat cand am purces pe acest drum.
Vom socializa cu prietenii la pensie.
Mamica de Zanuta mica, Anna Laura
Le meilleur moyen de réaliser ses rêves c'est de se réveiller.
Qamar spune:
citat din mesajul lui anca74 Nici eu nu vreau sa isc controverse, dar a-mi culca copilul dupa ora 8 seara mi se pare inuman. |
:-)))))))
edit: inuman, mai Anca? nu crezi ca exagerezi asa putin de tot?
www.bebelissimo.com/" target="_blank">*Bebelissimo*
monica70 spune:
citat din mesajul lui anca74 Nici eu nu vreau sa isc controverse, dar a-mi culca copilul dupa ora 8 seara mi se pare inuman. |
Hai mai de ce tot timpul cei ce au alta parere,alt mod de viata,alt ... sunt catalogati inumani sau mai stiu eu cum?
Si cica nu vrei sa creezi controverse
Io nu ma bag de obicei in vorba pe forumul asta pe la alte subiecte decat cel la care scriu in mod curent,taman din cauza catalogarior astora ...
Semnat: o inumana
MONI cu www.dropshots.com/DIA1" target="_blank">DIANA (01.01.2006) si www.dropshots.com/TUDOR1" target="_blank"> TUDOR (14.08.2009)
"Optimismul, speranta sunt cele mai bune investitii dintr-o viata. Oamenii sunt efemeri si schimbatori. La sfarsitul unei vieti vezi ca, afara de cateva ganduri frumoase si de cateva inchipuiri, cu nimic nu te-ai ales."
Ileana Vulpescu în "Arta Compromisului"
maraki spune:
Daca pui copilul in pat de la ora 21.00 si nu doarme ce poti face? la noi asa a fost, statea si 2 ore in pat pana adormea.
Monica
http://www.community.webshots.com/user/maraki36
mamica de bebe Angelo ( 29 Dec. 2005 )
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
Angelo4
filmulete maraki5
alra spune:
asta-i subiect cu potential ridicat de ZeZeu, mai
noi culcam mandrele pe la 8. la 7.15-7.30 le bagam la balaceala si apoi le ambalam/cremuim/povestim/alaptam (dupa caz si posibilitati ) si pe la 8.15 sforaie ambele. dorm pana la 7 a mica si 7.30 a mare in timpul saptamanii, in weekend voia domnului, dar in general se scoala cu o tenta mai devreme decat vinerea
pe a mare daca nu o culcam cand trebuie ne dam foc la valiza - super agitata, plangacioasa in seara aia si a doua zi nu te mai intelegi cu ea daca nu isi face somnul.
eu nu as arunca cu prea multe rosii in teveu caci in cazul unora e bine sa isi opreasca motoarele la juma de ora de desene inainte de culcare. sau chiar necesar
J G spune:
To citesc "o culc, il culc" cum ii culcati frate ca eu n-am reusit in atatia ani vreodata sa o culc, se culca ea cand ii vine somnul.
Doar pentru ca aveti un copil caruia daca ii spui "fa nani" chiar face - nu presupuneti ca toti sunt la fel!
Mai mult, nu toti oamenii sunt la fel. Unii sunt matinali, altii nocturni. Si ai putea sa te pui si-n cap in rolul tau de mama care pregateste robotel de succes, ca nu poti schimba asta.
J si Carla (05.02.2006)
anca74 spune:
Pai, e inuman sa-ti chinui copilul sa nu doarma pana la ore tarzii. Un copil mic are nevoie de somn cum trebuie, iar daca mai si merge la gradinita, cum se odihneste daca-l culci la 10-11 noaptea?
Am o remarca de facut: observ ca mamicile din tara sunt, cel mai adesea, cele care-si culca copiii tarziu. Noi, astea de pe alte meleaguri, le-am facut copiilor un orar de somn mai strict. Oare de ce?
Sa fie serviciul care incepe la 7-8-9 dimineata, copilul care trebuie dus la gradinita inainte de a merge la job, faptul ca aici nu prea avem bunici, strabunici sau bone care sa ne ajute?...
Realitatea este asta.
Mie, personal, mi se pare inuman sa-mi culc copila dupa ora 8 seara. E mica, are nevoie de somn, daca nu o culc cand trebuie este maraita, plange, e nervoasa, etc. De asta mi se pare inuman, ca as chinui-o inutil punandu-o sa stea cu ochii pe pereti pana ma hotarasc eu sa ma bag in carpe la 11 pm.
Mamica de Zanuta mica, Anna Laura
Le meilleur moyen de réaliser ses rêves c'est de se réveiller.
anaemi spune:
in nici un caz nu-i fortez sa se culce la 10-11. in nici un caz . Pai eu cand ii pun la somn, zici ca atunci s-au trezit si ii apuca o joaca de parca nu s-ar fi jucat toata ziua. Pai ce n-as da sa ma culc si eu macar la 11 pm.
Nu am deschis subiectul ca sa starnesc controverse sau sa se aduca acuze mie sau altor membre ale forumului ca ne culcam copiii tarziu.
Mie mi s-a parut inacceptabila comportarea pediatrei fata de mine si inacceptabil faptul ca mi-a zis sa le dau copiilor sirop ca sa-i adorm devreme.
A! Apropo anca, ti se pare uman sfatul dat de doctorita ?
Ana & Filip (06.03.2007) & Anastasia (03.08.2008)
Dragostea [...] toate le sufera, toate le crede, toate le nadajduieste, toate le rabda.
Dragostea nu cade niciodata...