Glicemie

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mianna spune:

Citat:
citat din mesajul lui delsim

Chiar daca nu are acum, are mari sanse sa dezvolte pe parcursul vietii.Si trebuie sa se urmareaasca cel putin la 6 luni.Nu-ti face griji,nu dau sfaturi fara sa stiu ce spun si nu pun diagnosticul pe o singura glicemie.

intrebarea era: "am diabet?". raspunsul era: "din pacate, probabil ca da". mie asta-mi suna a diagnostic, si m-a mirat afirmatia tocmai pentru ca am sesizat termeni care tradeaza o pregatire medicala. in general imi fac griji pentru afirmatii aruncate asa pe net, fiindca uneori lumea le ia in serios. diabetul nu se preteaza la automedicatie, dar alte afectiuni din pacate da. iar "probabil ca da" nu e totuna cu "deocamdata nu".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delsim spune:

Da, de acord,Mianna, ai dreptate. A fost o exprimare nefericita. M-a indus in eroare si faptul ca pe percursul sarcinii inteleg ca nu a stat tocmai ok cu glicemiile. In contextul de glicemii repetat crescute in timpul sarcinii,apoi regim tinut si acum la 8 luni de la nastere o glicemie la limita (peste 120 si sub 126) ar indica totusi diabet, fie chiar si "usor".
Adriana, poate ne lamuresti exact care a fost situatia in sarcina, care au fost glicemiile , cum au fost determinate, daca ai fost trimisa sa faci TTGO in timpul sarcinii, cine ti-a indicat regim etc.
Oricum ...ideea generala ramane..ai risc sa dezvolti diabet la un moment dat pe paarcursul vietii si atunci trebuie sa fi urmarita mai atent de medicul de familie, cu macar o glicemie la 6 luni.

Mergi la inceput