Burtici cu iepurasi de Mar-Apr 2010 (61)
Raspunsuri - Pagina 10
ioanaa28 spune:
dragelor mamicilor,
ati fost atat de dragute cu raspunsurile date in legatura cu dormitul copilului..
e bine sa auzi mia multe pareri si categoric exista situatii ff diverse. Si poate diversitatea nu e data atat de faptul ca bebeii sunt diferti cat de faptul ca mamicile suntem diferite![]()
Sa recunoastem ca practic copiilor le e bine prin prisma gandirii noastre asupra a ce e bine
.
Tocmai de aceea v-am cerut parerea pentru ca sunt convinsa ca, vrand sa fac bine mai si gresesc
Si eu recunosc, sunt un pic egoista in relatia cu Alex. Inainte sa-l am gandeam si eu ca va dormi singur, asta era doar un amanunt din intreaga poveste preconceputa asupra ingrijirii si cresterii copilului.
DAR, dupa ce s-a nascut tare multe s-au schimbat, eu m-am schimbat... Ma intrebase o prietena cum e cu copil...I-am raspun ca ma simt de parca as fi cu sufletul pe afara..
Sincer aveam senzatia ca nu mai sunt stapana pe mine, ca ceva, ff important, a devenit extrem de vulnerabil. De aceea cred am fost de la inceput ff atasata, lipita de el, la figurat si la propriu![]()
Totusi dau dreptate , mamelor care sustin ca e bine sa doarma singur, si eu cred ca asa devine mai curand independent.Iar daca e obijnuit asa de mic, nu sufera , ca nu are terman de comparatie. Insa si Alex a fost un mamos incorigibil dar de cateva luni s-a schimbat tare mult, e mai atasat de tati si nu pot sa spun ca nu ar fi independent, si nu are fobii de nici un fel.
Insa, sunt de acord si cu maicile care prefera sa fie ff apropiate copilasilor, inclusiv la somn. La asat ma refeream cand spuneam ca sunt un pic egoista fiindca, recunosc eu m-am simtit tare bine dormind langa Alex
Pana la 9 luni cand s-a imbolnavit pt prima data dormea singur in patultul lui, in camera cu noi. Pe masura ce a crescut il adormeam langa mine in pat, apoi il puneam in patut. Dupa ce l-am mutat in camera lui,pe la un an jumate, in pat normal, il adormeam, si v-am spus am ramas langa el
E tare dulce un copilas cand doarme... ca un ingeras..
Ca o scuza eu zic ca face parte din instinctul matern dorinta de a-i veghea somnul
Si apoi mai zicea cineva, ca o sa creasc atat de repede...o sa ne fie dor de momentele astea..
Si intradevar, cand era bolnavior sau doar agitat, isi lipea obrajorul de al meu si se linistea ca prin farmec![]()
Hai ca m-am lungit... Dar sa va dau o veste. Alex a dormit toata noaptea singur in camera lui, pana dimineata la 8 !!! M-am trezit de doua ori doar ca sa-l invelesc
Asta pt ca el a inceput aseara sa-mi explice ca lui nu-i e frica sa doarma singur
Discutii pe tema asta am cu el de tare multa vreme ...Eu il intrebam mereu daca nu ar vrea sa doarma cu jucariile, nu am spus niciodata singur , dar a inteles mesajul...
Si imi raspundea mereu ca e mic..ca o sa doarma singur cand va creste mare ca tati. Uneori mai completa,"si cand cresc mare ca tati tot cu tine dorm "
Doar ca de ceva vreme am inceput discursul cu fratele mai mare...cu bebe care nu stie si nu poate sa face multe, in comparatie cu el...asa ca se pare ca prinde
Ideea e ca seara la culcare e momentul nostru de "confidente"...atat de multe poate sa-mi povesteasca...trebuie sa-l cert un pic ca sa adoarma in cele din urma. Dar sunt momente incredibil de frumoase, are inca atata naivitate.. si totusi vrea sa para "baiat mare", daca nu chiar"mare ca tati"![]()

CA de obicei , despre puiul meu as fi in stare sa povestesc romane
Mamicile cu puiuti stiu de ce ![]()
![]()
, iar cele debutante vor vedea de acum inainte...cea mai frumoasa experienta a vietii !!!

Ideea e sa ne bucuram de fiecare moment, sa incercam sa facem totul bine, dar nu neaparat "ca la carte", iar canda avem intrebari, dubii...intram pe forum !!!

, iar scuzele nu-si au rostul![]()
[b]Roxana, Castelana, Anca, Oana, Alina,camilecu,Andira,Mihaela,freedelia,asteropipan,stefimic,Rebiana,Erina, va pupacesc 

ne vedem luni ca mergem la Zalau, la ai mei , la taiat guitila![]()
![]()
Vine si fratello cu ai lui...super !!! daca ar si ninge...
Ioana,
26+ , si Alexandru ,07.04.2006.
noi...
Alexandru
icoane pe lemn
BEBE...in burtica..
selina-d spune:
Va salut si eu
Citesc tot ce scrieti, dar nu intotdeauna am vreme sa raspund, sau macar ceva interesant de zis.
Vad ca se dezbate problema dormitului. Va spun si eu experienta noastra. Cand am venit cu bebe acasa aveam planuri marete sa il culc singur in patut, dar cu mine in camera si tati in dormitor ca sa se odihneasca pentru servici. Bineinteles ca din prima noapte nu am rezistat si am luat copilul cu mine in pat dupa n+1 ture la patutul lui. Era bietul de el speriat si cres ca il durea putin si burtica. Numai asa se linistea daca il culcam cu burtica lui pe burtica mea si il mai leganam un pic. Dupa o vreme era de ajuns sa il mangai pe burtica in sensul acelor de ceas si se linistea. Cam dupa 2 luni a inceput sa doarma legat mai multe ore noaptea si l-am pus la el in patut, dar am ramas cu el in camera cam pana avea 8 luni. El intotdeauna a dormit mai bine singur decat cu mine. Si acum daca e bolnav si il iau langa mine se tot foieste si ma tot pipaie, apoi se muta cu capul la picioare si iar inapoi. Nu isi gaseste locul nicicum si nu ne odihnim amandoi. Daca il pun iar in patut adoarme instant. Dar el stie ca oricand daca are cea mai mica problema eu sunt langa el in secunda 2 si la cel mai mic scancet eu am zburat din pat. Nici eu nu sunt deloc de acord cu lasatul copiilor sa planga. Copilul trebuie sa stie tot timpul ca daca are nevoie mami vine si il ajuta. Tocmai increderea asta il face sa fie mai sigur pe el si mai linistit.
Bluekidoo parerea mea despre suzeta - toti copiii au instinctul suptului. La unii este mai puternic decat la altii. Nici nu iti dai seama cat de mult poate bucatica aia de cauciuc sa linisteasca un bebe. Pentru ei este o placere care ii face sa mai uite alte necazuri. La noi a fost de foarte mare ajutor, mai ales noaptea cand se trezea de la o vreme singur si cauta suzi prin pat, se mufa singur si adormea linistit la loc. Inca nu am scapat de suzi noaptea nici noi (doar ziua nu are nevoie) si inca nici nu am insistat sa i-o scot pentru ca a avut multe schimbari in viata lui in ultima vreme si un stres suplimentar nu era necesar. La un moment dat o sa se piarda si suzi cand vom vedea ca e pregatit. Vei vedea si tu daca bebele vostru va avea nevoie
Freedelia multa sanatate socrului tau, tie si la copilasi. Cred ca va e tare greu singurei. Si pe noi ne-a lovit boala fix asa cand tati era plecat si a fost ff nasol. 
Andira sanatate pisicutei dulci 
Andra multa sanatate si tie 
Castelana in mod sigur vei fi o mamica foarte buna. Si fa-ti planuri multe, ca sa vezi cum vine mititelul si ti le da pe toate peste cap
dar nimic nu va mai conta in afara de fericirea lui.
Stefimic ai o burtica foarte frumoasa 
Oana sper sa scapi repede de infectie. Amoxicilina sigur e Ok in sarcina. Mie pana la urma nu mi-a dat nimic, ca era ff slaba infectia si a zis doar sa beau apa multa, iar daca se inrautateste sa ma duc iar la control.
Roxana sa iti fie de bine bunatatile 
Kossir ce dulce cred ca a fost bebeusa ta 
Va pup si am fugit la treaba 
Mami
22+
si Victor (31.08.2007)
Delia13 spune:
VA zic si eu neata cam tarziu ce-i drept
.Azi am dormit pana la 10
.OFFF , sunt defectiunii prin cartier si nu am caldura, noaptea o opresc, sper sa repara mai repede teava sau ce o fii ca acum a venit si frigu, m-am trezit cu nasu asa de fonfanit si acum imi si curge putin. Nu mai ies azi nicairi, trebuia sa merg sa studiez, da am lasat-o balta. Stau in pat azi
.STEFIMIC, vazut poza cu burtoanca
ce maricica si frumoasa e hihihihi si baiatelul tau e un scump
. TINA, cu antibiotic nu stiu ce sa zic sa iaei iar mai incearca alta parere, alt medic, dar homeopate ai incercat?BABYANGEL multam de
.OANAKA, ce m-am emotonat de baiatelul cu cadoul, f dragut, cred ca pe mine m-ar fi luat plansul eu ma emotionez f rpd
., zici ca ai intrat in concediu, ai?
pai iti doresc leneveala placuta![]()
.OANAIACOVITA, ce burticuta draguta vad eu acolo la 29 sapt
, si ce slabuta esti
.cat despre epilat sa stii ca eu am radacinile groase de cand ma stiu si la sprancene cand ma fac se vede ditamai bulbu
,dar sa stii ca nu am avut contractii, a fost ok, doar ca inainte nu aveam prob cu durerea acum sunt mai sensibila, da bebe a dormit tot timpul, nu a fost deranjat
.SAMARIA, mersi de vot
. KOSSIR, ar fii bine sa se intample la fel si cu rana mea de pe col ca sincer imi e cam frica dk ar trebui s-o cauterizez dupa nastere
Delia13 26+
David Andrei
http://family.webshots.com/album/575707444ESBpxP ultimele poze cu burtoanca
http://moscraciun.eva.ro/cadouri-pentru-Delia13.html VOTATI-MA aici va rog in fiecare zi dk aveti rabdare
honeybaby spune:
Neata![]()
Oana frumoase pozele cu burtica. Parca nu mai creste asa cu viteza ca pana acum.
kossir
pt micuta agitata si pt tine.
Freedelia ma bucur ca sunteti un pic mai bine
Roxana uitasem de faza cu bobitele de catel
. Nu cred ca sunt bune, honey nici nu se atinge de ele.
azi vreau sa ma duc sa-mi iau niste dresuri groase , de 100 den ca m-ati speriati cu infectiile urinare.
Denisa,
23 + cu bebe roz
Maya - Sophie
Doamne ajuta sa fie bine de data asta ! 
POZE
bianka1 spune:
Am revenit asa cum am promis.
Vio imi pare rau ca nu ai reusit sa intri la doctor.Sa ai bafta multa miercuri la eco
Stefimic f frumoasa poza cu burtica, puiutul tau si bradutul.
Andra sper din tot sufletul sa te simti bine astfel incat sa te bucuri de concertul lui Stefan Banica Jr.
Oanka ma bucur ca a iesit bine serbarea, asteptam pozele. Pe cat de frumos a fost gestul tau, pe atat de sincere au fost vorbele acelui copil.
Oana ce mandra esti de burtica de 29 de saptamani.
sa treaca infectia care te suparara.
Castelana si eu imi doresc sa pot sa il obisnuiesc pe bebe sa doarma singurel in camera lui. Dar asta nu inseamna, asa cum ai spus si tu, ca nu va avea parte de toata dragostea si atenti noastra, a tuturor, mami, tati, bunici, matusi.....mai ales ca este un copil indelung asteptat.
Kossir bine ai revenit la obiceiurile bune![]()
Va
pe toate!
Bianca
27+
asteptand un
,viitoare mamica de iepuras Eric Andrei
http://moscraciun.eva.ro/cadouri-pentru-bianka1.html, multumim pentru voturi
Delia13 spune:
Am uitat sa raspund si eu de faza cu dormitul. la noi fiind primul bebe nu avem experianta
.Avem doar 2 camere asa ca bebe v-a dormi in dormitor cu mine in patutul lui ( am zis ca in primele 2 luni sa-i lipesc patu de al meu sa nu fac multe drumuri noaptea), iar tati o sa doarma in sufragerie cu motanelu, tati tre sa fie odihnit pt la serviciu ca lucraza 10 ore pe zi![]()
.Dar ce ma framanta pe mine e treaba urmatoare. Am fost la o prietena care are un baiatel de 2 luni si nu mi-a placut ca tot timpul il tinea in brate dk nu era la ea era la ta-su, dk il puneau jos incepea sa planga. Mi-au zis ca alfel nu se poate si ca o sa vad si eu. Repet ca nu am experienta si acum cred una , iar cand se v-a naste probabil alta, dar eu nu as vrea ca tot timpul sa fie invatat in brate si dk il pui jos sa planga , pai ar insemna sa nu mai poti face absolut nik.Si am mai aflat ca dk lasi baiatelul sa planga nu e bine ca i se umfla outele. Voi ce ziceti?
Delia13 26+
David Andrei
http://moscraciun.eva.ro/cadouri-pentru-Delia13.html VOTATI-MA aici va rog in fiecare zi dk aveti rabdare
Delia13 spune:
Bianka, ti-am votat parf. Inger si demon care miroase f misto, mie imi plac parf tari.![]()
Delia13 26+
David Andrei
honeybaby spune:
Delia13 pt asta m-am gandit eu la wrap. Bebe sta in brate iar eu am mainile libere sa mai fac una alta prin casa. Oricum nu va sta pana la 18 ani in brate si o sa vina vremea cand iti vei dori sa-l iei in brate si el nu o sa vrea.
Eu am vrut in brate pana cand am mers in picioare. Noroc ca la vremea aia erau 5 pers in casa care sa ma tine pe mine in brate.
Si nu oricum in brate, in brate si plimbata![]()
Denisa,
23 + cu bebe roz
Maya - Sophie
Doamne ajuta sa fie bine de data asta ! 
POZE
freedelia spune:
Oanka -- foarte emotionant ce povestesti despre micutul fara parinti, cred ca ma pufnea plansul...
Erina -- ai dreptate cu dogmele externe, parerea mea e ca datoria mea de mama e sa le ignor si sa ascult doar de nevoile copilului meu...
Si nu este adevarat ca un copil nu se naste decat cu foamea si plansul. Un copil se naste cu nevoile emotionale de asemenea, de cate ori este atins, se creaza noi conexiuni in creierul lui (si la fel de cate ori ii sunt ignorate nevoie, se creaza conexiuni pe care nu cred ca vreo mama le doreste copilului ei). Pacat ca nu ii consideram pe copiii nostri oameni completi, ca si noi...
Andra -- chiar asa s fie cu parizerul si carnatii??? Ma gandesc ca si astea sunt zvonuri care fac inconjurul internetului, cum era si cu coca=cola ca topeste rugina si mai stiu eu ce...
Dayanara -- am ras cu lacrimi, chiar ti-era pofta de boabe pt caini???
Mai sunt cateva ore pana vine tati -- abia il astept... Copiii dorm de aproape 3 ore, e bine cand e putina liniste in casa. Sa vedem cu ce om umple si seara asta, ca tare-i rau sa nu poti sa iesi afara.
V-am pupat si pe mai incolo!
26+, John (11 Martie 2004), Jodie (16 Martie 2006)
POZE
andra_s spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui oanaiacovita Andra cum esti azi? Oana 29+ Eric Nicholas AMR 10+![]() Doamne ajuta-ne sa fim sanatosi! Bebe mic ![]() Daca n-ar fi speranta, inima s-ar frange! |
oana suntem mai bine, nu mai simt presiunea aceea in partea de jos a burtii si nici colul nu ma mai ustura, cu toate ca il simt pe bebe ca misca f jos. nu prea cred ca ar fi vreo infectie ca nu am niciun fel de jena cand merg la toaleta.
cat despre maalox, ia-l cu o 1 ora si jumatate inainte sau dupa ce iei antibioticele (si orice fel de pastile), altfel, fiind pansament gastric, inhiba absorbtia medicamentelor.
POZE
27+
- (Iustin???, Iannis???) StefanViitori parinti, cei mai fericiti din lume, asteptandu-l pe micul nazdravan!!!

AMR 10+