Cozonac cu faina self raising
Este posibil sa fac cozonac cu faina self raising? (nu stiu cum ii spune in romana) dar care teoretic n-ar trebui sa mai pui drojdie
Am luat multe tepe cu drojdia, pt ca nu stiu cat exact sa pun, reteta e cu drojdie proaspata si aici gasesc numai uscata.
Raspunsuri
manon spune:
incearca cu 1/2 kg faina, un cozonacel, si ne spui si noua daca minunea e posibila. eu folosesc numai drojdie uscata la cozonaci (si in general, la tot ce fac cu drojdie) amestecand din capul locului drojdia cu faina. proportia e de un plic la 500 gr. faina (faina trebuie sa fie 000 sau...speciala pentru cozonaci, scrie pe pachet) dar dupa ce imi calculez (de regula fac cozonaci din 2 kg faina, deci 4 plicuri de drojdie) mai adaug un plic, just in case, si e ok. succes!
Annie80 spune:
cred ca asa am sa fac, probabil sambata
aici faina este all purpose, si self raising.... restul, noroc
roxanaz spune:
Annie, nu cred ca merge, pentru ca faina asta cu agent de crestere e indicata pentru aluaturile care au nevoie de praf de copt, nu de drojdie. as zice si eu ca Manon, incearca pe cantitate mica sa nu iti para rau de munca si de ingrediente.
Roxana
CRISMIR spune:
Trebuie sa pui si drojdie...nu creste numai faina...faina self raising este cea care are putere mai pare de crestere si mai rapid,dar nu creste fara drojdie....pune un plic mic de drojdie la 500g faina...si iti va iesi foarte bine....bafta si spor la cozonacel!!!
"Before you judge me, try hard to love me."MJ
Mirela si puiul scump, Robert Cristian(19 oct.2004)
Pozele noastre aici... http://community.webshots.com/user/CRISMIR1001
...sau aici...
http://community.webshots.com/user/CRISMIR100
Annie80 spune:
n-am gasit la pliculete, numai la cutie , drojdie, asta inseamna cate lngurite, please!
2 lingurite? 3 ? citisem ca drojdia e aici e si mai slaba
deja am emotii, parca vad ca asta de proba o sa-mi iasa super si de craciun...turta!
manon spune:
annie, eu folosesc pliculetele dr. oetker care contin 7 gr.
o lingurita are cam 5 gr.
daca zici ca umbla zvonul ca ar fi chiar mai "slaba" decat a noastra (nu vad motivul dar...ma rog, ideea e sa fie in termenul de garantie), deci, um ziceam...eu as pune doua lingurite la 500 gr. faina.
monica-elizabet spune:
cel mai bine verifica pe spatele pachetului de drojdie ce cantitate trebuie pusa pe kg de faina...aici spre ex este diferita asa cum zici si tu "mai slaba"
pe plicul mare(marca braziliana) aici scrie 2 linguri de drojdie la 500 gr faina
pe drojdia dr oetker tot de aici luata (un plic aici are 10 gr...nu 7 ca acasa) e tot pentru 500 gr faina...
difera peste tot ...deci trebuie verificat fiindca nici prea multa drojdie nu e bine sa pui ca incepe sa miroasa
Monica-Elizabet
Retete in imagini
Impresii, pareri, retete
Annie80 spune:
am pus 5 lingurite la 1kg faina....parca creste
monica, pe cutie scrie numai ca se dizolva in minim de 4 ori cantitatea de apa la 35-38 de grade
va multumesc mult pt sfaturi, am sa spun ce iese, daca nu am sa corectez ingredientele la craciun, de fapt de aceea si incerc sa fac acumsa numi para rau la craciun